tisdag 25 augusti 2009

Nytt utseende och nytt spel

Jag har inte legat och gottat mig i solen i dag om någon trodde det, däremot har jag förutom ett kontotömmande besök på bilverkstan meckat och donat med en del tekniska saker på datorn.

Bloggen kommer nämligen byta utseende någon gång de närmaste dagarna är det tänkt då jag har inlett ett roligt samarbete med en ny stor hockeysajt.

Domännamnet och länken hit, dvs http://www.hockeymedmariehallman.se/ kommer vara densamma, jag kommer bara peka om till en annan server så det ska ni inte behöva mecka med om det går som jag har tänkt.

Men mer om det senare när allt är helt fixed und fertig tekniskt....

Och nu till någonting helt annat.

Svenska spel hade en pressträff i morse som jag inte kunde åka på, där man presenterade ett nytt spel på elitserien i hockey som heter Powerplay.

Djurgårdens Andreas Engqvist och Modos Per Åge Skröder var på plats och bär som ni ser på bilden gula hjälmar.

Det nya spelet, som är ett så kallat poolspel (= man vinner olika summor beroende på hur många som är med varje gång), kommer ha en kupong där man dels spelar på sex elitseriematcher och dels på ett par head-to-headspel mellan två av de hetaste målskyttarna för tillfället.

När det gäller matcherna ska man pricka in rätt på tipstecknen 1, X, 2. När det gäller head-to-head på spelarna ska man pricka in om vardera spelare gör fler, lika många eller färre mål än den andre spelaren på kupongen.

Man måste ha alla åtta rätt för att vinna, kan satsa 1, 2, 5 eller tio kronor per rad och garderar man så multipliceras det på samma sätt som i travet eller i Topptipset i fotboll om ni har koll på det. Billigaste enkelraden kostar således en krona. Vinsterna lär, tror man på Svenska spel, ligga mellan 1000 och 100 000 kronor beroende på hur många som har rätt då. Det kommer finnas som andelsspel också.

Spelstopp kommer vara fem minuter före matchstart på torsdagar och det är bara matcher som spelas just torsdagar som man kan spela på.

Låter som ett kul spel, MEN som ni alla vet. Det är inget bra om det går till överdrift så spela gärna men satsa aldrig mer än ni har råd att förlora. Det gäller ju trots allt att ha alla rätt.

Om ni undrar varför spelarna har gula hjälmar på sig på bilden så beror det på att de spelare som det gått att spela på kommer ha just gula hjälmar på sig under matchen så att de sticker ut ordentligt.

12 kommentarer:

Olle Qvennerstedt sa...

Lycka till med den "nya" bloggsidan.
Gillar den som den är nu, ljus och fin, med full koncentration på bilder och text.
Men att svida om då och då brukar piggar upp.

Olle Q

Marie Hallman sa...

Olle: Tack :0) Jag kan inte styra utseendet helt på den "nya" då det är andra inblandade där också men förhoppningsvis blir det okej ändå :0)

Robin sa...

Betyder det här att det varje torsdag kommer skrinna runt en gubbe/lag med gul hjälm? Det låter ju som ett stort skämt bara...

Emil sa...

Håller med Robin. Vad hockeyligan gör utanför rinken spelar ingen roll, men de ska inte tvinga någon spelare att åka runt och se ut som en idiot.

M sa...

Är det en helt ny hockeysajt? Finns det verkligen utrymme för det med tanke på att marknaden känns rätt mättad som den är redan eller ska du in under någon befintlig sajt?

Och det här med gula hjälmar. Det är ju så 90-tal. Det blev ju rätt stort fiasko den gången. Det slutade ju med att ingen spelare ville ha den gula hjälmen. Minns att Mats Lindberg sket i att ha hjälmen i en match och gjorde två pyts direkt. När han hade hjälmen gjorde han inte ett skit framåt. Hade de inte kunnat hitta på något bättre? Å andra sidan i finska ligan spelar de ju med gula, lila, silver och guldhjälmar och gud vet vad.

Marie Hallman sa...

Robin, Emil, M: Är lite osäker på vad de sa nu men om jag minns rätt så är det bara just de spelare som är med på kupongen som head to head spel som skulle ha gula hjälmen. "För att markera och göra lite extra reklam för spelet " som projektledaren för det hela sa. Håller med om att just hjälmarna känns lite... pajas.
Kan inte låta bli att minnas Hammarbys chezballsmössor. Som de skulle ha på sig när de åkte in på match men spelarna vägrade. Minns inte nu om de ändå körde en gång men inte mer ellerom det blev nobben totalt och att spelarna hade dem i handen och slängde upp dem till publiken i stället redan gång ett men cheezballs mössorna tar hur som helst priset... ha ha

M: Vet inte om jag får svara på den frågan (om sajten) de ansvariga kanske blir lite putt då,så jag får svara på den kommentaren när allt är klart i stället.

M sa...

Men det är ju här du ska hålla till...

http://nyheter24.se/hockey24/bloggar/marie-hallman/

Tänk att du sålt dig till mammon och några så enormt oseriösa som nyheter24, som ju är ännu värre och mer oseriösa än Bajenbladet och Getingtidningen i snaskigheter. Jag trodde du ville framstå som en seriös sportjournalist. Nu har jag läst din blogg för sista gången. Tack för mig.

Marie Hallman sa...

M: Aha, då har de lagt ut det redan. Nä jag har inte sålt mig till mammon. Jag kommer göra min blogg och skriva den på precis samma sätt och efter samma principer och med samma inställning som nu. Det kommer även fortsättningsvis vara jag och ingen annan som bestämmer vad som ska stå på min blogg, så är det överenskommet och så kommer det att bli. Så det blir ingen skillnad så. Jag hoppas du tittar in på bloggen ändå i framtiden även om du inte gillar nyheter 24 i övrigt.
Det finns två anledningar till att jag läggar bloggen där, dels att det kommer vara en spännande portal där både spelare och fans också kommer blogga. Dels att jag måste få in annonsintäkter för att ha råd att göra det här på heltid. Just nu använder jag mina sparpengar och det går inte hur länge som helst. Om du ser det som att ha sålt sig till mammon så är det synd. Eftersom jag inte kommer ändra något i vad jag skriver eller hur så ser jag det inte så. Som sagt, jag respekterar om du inte vill fortsätta läsa där men jag hoppas du gör det och fortsätter kommentera. :0)

Emil sa...

Hoppas det inte tvingar någon med den där gula hjälmen bara. Jag hade vägrat om jag varit spelare.

Marie Hallman sa...

Emil: fast det är just vad de kommer göra. De som är med på head to headspelet på kupongen måste ha hjälmen vare sig de vill eller inte. Färgen skär sig ju rejält mot vissa tröjor men poängen är just att den ska synas så.. fast jag håller med dig.Den hade man vägrat ha på, ha, ha.

Linus/Linköping sa...

Hej Marie!

Vill önska dig lycka till på din nya resa och tror att det kommer att gå jättebra!

Förresten känns den nya hjälm-jippot ganska dumt. Varför försöka bränna sönder en redan stekhet serie?

Marie Hallman sa...

Linus: Tackar :0) Och tack för att du läser :0) jag vill föreste passa på och återigen poängtera att jag inte ska börja jobba som anställd på Nyheter24 utan bara flytta min blogg dit och att bloggen i sig kommer vara sig lik på alla sätt. Det blir exakt samma blogg men i annan omgivning kan man säga.
Håller med dig om hjälmarna. Kul spel men just hjälmarna... får se hur länge det varar med det. ;0)