söndag 2 augusti 2009

Henrik Zetterberg: "Jag har svårt att se en bättre plats än Detroit att spela hockey i "


Hann ju snacka med en hel del där i Göteborg på NHL-träffen. Bland andra Detroits forwardsstjärna Henrik Zetterberg, som förvisso hela världen ville prata med kändes det som.
Så här sa han om…

… Tre Kronors guldchanser i Vancouver:
- Det kommer att bli tufft, alla länder har sina bästa spelare med. Det blir en riktig utmaning, alla lagen måste prestera på toppen av sin förmåga och så vara skadefria förstås.

… Sitt mastodontkontrakt som sträcker sig en bit över att Zäta har hunnit fylla 40:
- Så länge jag spelar där borta så kommer jag vara kvar i Detroit. Det känns bra. Om kroppen håller blir jag gladligen kvar där tills jag är 40. Jag har svårt att se en bättre plats än Detroit att spela hockey i.

… Hämtat sig efter den tunga förlusten Stanley Cup finalförlusten i avgörande game seven:
- Jo det har jag gjort, ha, ha. Det var jobbigt efteråt men det gäller att koppla bort det tråkiga och ändå minnas det positiva, som att vi tog oss hela vägen dit och spelade bra. Nu är det ju dessutom närmare till säsongen som kommer än den som gick så då är det lite lättare.

… Hur tankarna gick efter förlustmatchen:

- Vi hade ju hållit på och spelat så länge och kämpat så hårt så när man faller på målsnöret så är det klart att det bara blir tomt. Och nu har man varit på båda sidor om man så säger, man vet hur det är att vinna en final och hur det är att förlora och just det sista är inget jag någonsin vill vara med om igen.

…. Vad spelarna gjorde i omklädningsrummet efter finalförlusten:
- Alla satt mest för sig själv, sedan åkte väl de flesta hem till sina familjer och vänner. Men exakt vad som sas och vad som gjordes, det tänker jag inte berätta. Det får stanna där.

… Han känner sig pressad av det ansvar som hans superduperhöga nya lön för med sig?
Nej, jag tycker inte det gör att jag får mer ansvar, kanske för att jag redan har stort ansvar, det har blivit mer och mer av det för varje år som har gått. Så jag tror inte det blir så stor skillnad mot hur mycket ansvar jag redan hade förra året, avslutar Henrik Zetterberg.

2 kommentarer:

Bengt sa...

Han har verkligen hittat rätt tjej, Zäta. Han spelar ishockey som innehåller en puck och därför känns det ju logiskt att hans tjej också är rätt puckad.
Undrar när hon ska försvara sin titel i nazikunskap?

http://www.youtube.com/watch?v=37KlJilcvbw

marie hallman sa...

Bengt: Nä nu var du elak! Säga vad du vill om Emma men Zäta är ju grym på hockey!