tisdag 18 augusti 2009

Silly season SSK: "det är upp till Thomas och hur sugen han är" (Kilström om Rhodin)

Färjestadsbacken Thomas Rhodin är förvånansvärt öppenhjärtig i Sportbladet i dag (tisdag) när han säger att han träffat folk från SSK och att "Södertälje känns som ett riktigt bra alternativ".
38-åringen säger dock att han "vill vänta några veckor" med besked. Inte lika bra för SSK. Men jag ringde hur som helst till SSK:s sportchef Mats Kilström för att diskutera "Totto" som den rutinerade backen kallas och så här säger Kilström om det möte som har ägt rum mellan parterna i torsdags:
- Ja, det stämmer som han säger att vi har träffat honom, det är korrekt. Jag var tyvärr inte med själv men han är en av de spelare som vi tittar på. Vi har ju en profil på den spelare som vi söker och det är ju just den profilen som han har också.
Vad pratade ni om då?
- Vi visste ju att han är ledig, så det var mer ett möte för att se HUR ledig han är, sedan är han en av flera kandidater som vi tittar på. Men han är självklart intressant för oss.
Vilka är de andra kandidaterna?
- Alltså det finns ju en lista över de spelare som är lediga och vad de har för profil. Och hittar vi någon som passar in på den profilen som vi söker så slår vi till.
Beskriv den profilen?
- Ja det ska vara en stabil, spelskicklig back. Sedan är det ett enormt plus om han är högerfattad. Sedan är det ju bara bra om vi kan få in en ledargestalt till i laget.
Rhodin säger själv i en intervju att han vill fundera i "några veckor". Hur nära SSK är han egentligen?
- Hm, ja det kan bara han svara på. Men när det gäller Thomas så finns det inga problem så, han kör till exempel hockey för fullt hemmavid, jag tror det är med Skåre, så det är inte så att han ligger på sofflocket och väntar. Han kommer vara väl förberedd. Han är en sån människa också att blir det något så kommer han vara väl förberedd, det tvivlar vi inte på.
Men hur länge kan ni vänta?
- Vi kan spela elitseriehockey även med den trupp vi har nu...
Så det måste inte vara klart till säsongsstarten?
- Nej då. Vi har sagt att vi har en plats kvar som vi kommer fylla när vi hittar rätt kandidat.
Men har ni kommit så långt i snacket med Rhodin att ni (SSK) lämnat ett konkret kontraktsförslag också?
- Hm, jag säger så här att det är upp till Thomas och hur sugen han är, men jag kan säga att vi nog inom en snar framtid kommer diskutera det, avslutar Kilström.

2 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Ja, jag vet inte vad man ska säga om TR som förstärkning. Naturligtvis ska laget byggas för framtid, men å andra sidan är framtiden här redan om några veckor. Behövs några som har varit med i snålblåsten förr, så det måste finnas både ungdom och beprövat i laget. Sedan gäller det ju också att passa in i hela gruppen.
Om TR vill tjäna stora pengar i slutet av karriären är det ju inte rätt lag, men vill han vara med och spela med hjärtat kommer han rätt.
Sedan verkar det ju som att familjen (och det inte fel) har en hel del att säga till om, så det är bara att slå till.

Marie Hallman sa...

Sven: Jo klart det måste in nytt men just nu, som backsidan in måste det nog in lite gammalt också. Rhodin är dessutom en riktig ledartyp, brukar vara omtyckt av lagkamraterna som en humörhöjare det kan ju vara ett bra bidrag här också.