tisdag 18 augusti 2009

NT DIF-FBK 3-2: Snack med Henrik Karlsson och Dragan Umicevic

Jag höll ett extra öga på Färjestadsmålvakten Henrik Karlsson och Dragan Umicevic med tanke på deras SSK-förflutna... tänkte att några av er kanske var lite extra intresserade av att höra vad de hade att säga också.


Så här tyckte Henrik Karlsson om matchen som var hans andra på försäsongen:
- Det flyter på, känns rätt bra. Men jag har väl en bit kvar till toppformen. Men det är kanske nästan bra att det inte går FÖR jävla bra redan på försäsongen, ha, ha.

Vad saknas då?
- Det är lite tajming och så men det kommer och den här matchen var ändå okej för att vara den andra för säsongen. Fast andra målet var en målvaktstavla av mig, det var riktigt illa.

Jasså?
- Jomen det var ett skott som jag hade fri sikt på som jag släppte mellan benen, det var riktigt billigt, en riktig tavla, ha, ha

Jag kan tänka mig att det är rätt tung press att efterträda Jonas "Monstret" Gustavsson?
- Nja, jag tycker inte det är så stor skillnad mot när man kommer ny till andra klubbar. Visst Färjestad är en storklubb men jag tycker att press är fel ord, det känns mer som en rolig utmaning, säger Henrik Karlsson.

****************************
Jag fick hjälp med att hinna med Dragan Umicevic också, som inte bara har spelat i SSK utan även har ett förflutet i Djurgården. Texten om och intervjun här nedanför är gjord av frilansreportern Andreas Hanson som också var på plats i ladan vid Stora Mossen och väldigt snällt måste jag säga, bjuder bloggen på lite Dragan-citat. (Tack Andreas :0) )

Dragan bildade kedja med Johan Andersson och Antti Pihlström, som delvis ersattes av Henrik Björklund, och testade Wesslau i målet några gånger.
Dragan var inte besviken över själva förlusten, mer över attityden hos vissa spelare i motståndarlaget. Vid ett tillfälle var han riktigt sur på djurgårdsbacken David Printz.


- Äh... men han håller med massa tjuvknep och fula grejer som inte domarna ser.. det är så jäkla tråkigt. Han håller på med mycket sånt där, det är trist. Han försökte knätackla mig förra säsongen också, det är dålig stil, sade Dragan till Andreas Hanson.

Trist med tanke på att det är träningsmatch också?
- Ja, precis. Men han är väl en sån som håller på med sånt där. Han snackar mycket också.


Men du käftade tillbaka lite?
- Ja, jag ville markera att sånt där inte är okej.


Du fick spela varierande mycket i power play också, i en position som såg att vara lite som den du hade i SSK, lite spelfördelare från sidan, typ?
- Det är väl där jag är som bäst, tycker jag själv, Vi får väl se hur det blir sen när serien börjar.


Ja, det blev inte så mycket speltid i power play för dig?
- Nja, vi håller väl på att testa lite. I dag rullade vi runt på femmorna även i power play och då blir det inte så mycket speltid för varje femma.


Men tanken är att du spela i Färjestads PP?
- Jag vet inte, men det tror jag. Och hoppas också. Det är det jag kan bäst, säger Umicevic till frilansreportern Andreas Hanson.


Som sagt, tack Andreas!
EDIT: Med tanke på att Dragan går lite hårt åt Printz här tyckte jag det var på sin plats med en kommentar från honom också. Frågade Printz efter onsdagsträningen idag men han hade lite svårt att förstå vad Dragan menade och tyckte mest att han inte alls varit ute efter Printz och om det var någon tackling som tog fel så var det absolut inte meningen utan "sånt som händer under match"

6 kommentarer:

27Eriksson sa...

Dragan har sett sin bästa dagar som hockeyspelare.
Han hade inte många rött igår, det hade iofs inte hans lag heller.

Kul att se Tjärnqvist back in action.

M sa...

Hmmm var det Dragan som var ute efter Printz eller tvärtom??? Ditt förtydligande med Printz gjorde det hela luddigare.

Difaren sa...

Dragan e nog sur för han inte klara av runda Printz för han var som en vägg för dragan =) dragan kallar alla som är bättre än han själv för fega =) är ganska komiskt

Peter sa...

Stackars, stackars Dragan....någon är dum mot honom, buhu... lek i sandlådan med dem små barnen om du inte klarar av det.

marie hallman sa...

27Eriksson: Ja de var kul att se Tjärnqvist. Var inte bara Dragan som var blek i går, var väl hela laget. Men det lär bli bättre, finns mycket mer att ge hos alla där.

M: Nja det var inget förtydligande utan mer så att jag tycker att när en person blir kritiserad så måste även den personen få säga sitt, nu har båda fått ge en kommentar, gott så.


DIfaren o Peter: Inte vara för hårda mot Dragan nu ;0) jag tycker han är en bra spelare, men ibland så går det emot bara.

Difaren sa...

Nja det är tveksamt om dragan e bra Marie haha går ev att disskutera eller så inte haha =)

det komiska med dragan är att han allti kallar andra spelare för fega och ute för att skada så fort han inte har gjort nå poäng i en match =) han var sån i DIF dressen oxå tyvärr.