fredag 14 augusti 2009

Föräsong SSK: "Vågat hade jag nog men inte kunnat" (Jonas Almtorp)

SSK spelade sin andra match på försäsongen i kväll, då man mötte KHL laget Dynamo Riga i Arboga (av alla ställen..)
Blev 2-2 vid full tid, sedan förlorade SSK på straffar. Defensiven var, enligt en rapportör på läktaren i Arboga mindre bra, medan offensiven var "helt okej".

Jonas Almtorp och Linus Klasen gjorde SSK:s två spelmål, jag ringde Almtorp som säger så här om matchen:
- Det var en bra match med bra fart. Ett klart fall framåt jämfört med förra matchen (mot AIK). Nu hittar vi varandra och tajmingen är lite bättre. Vi är precis i början på säsongen, det märks men det såg som sagt bättre ut nu.

Tog ett tag innan ni fick upp farten mot AIK i onsdags. Gick det snabbare nu?
- Ja absolut. Men vi avslutade bra då, det blev lite att vi tog det vidare och började där vi slutade då nu.

Dynamo Riga uppges ha varit på is sedan första juli, dvs mycket längre, märktes det tycker du?
- Nej, jag tycker faktiskt inte det det var så märkvärdigt stor skillnad. Sedan har väl de tränat hårt ett tag nu också, det är svårt att säga när man inte vet hur de har kört.

Vad ska ni hem och träna på nu?
- Oj allt. Vi måste träna mer på allt möjligt. Man är ju precis i början av det här så det är väl allting egentligen som måste bli bättre.

Men du gjorde ditt första mål i SSK-tröjan?
- Ja, det var kul. Jag styrde in en puck framför mål. Det var Pakas (Petri Pakaslahti) som spelade in den, sedan styrde jag in pucken i tom kasse, he, he.

Och efter 2-2 vid full tid så blev det straffar. Men det var inte bestämt i förväg va?
- Nä jag vet inte varför det blev det (straffar). Jag tror inte ens domarna visste vad vi skulle göra, ingen visste det, så vi kom överens om att köra straffar, så då blev det så, ha, ha.

Hur tycker du straffläggningen såg ut?
- Den såg bra ut från vår sida, (Stefan) Pettersson och Julian (Jakobsen) gjorde ett par snygga mål.

Fredric Andersson, Yanic Lehoux, Linus Videll och Linus Klasen missade enligt min rapportör sina straffar. Klasens var tydligen ett riktigt konststycke som dock slutade med att han slog knut på sig själv. Allt enligt rapportören. Så här svarar Jonas Almtorp på frågan om Klasen slog knut på sig själv?
- Ja, ha, ha, det gjorde han nog. Han gjorde någon stopfint framför mål, drog pucken mellan benen på sig själv, skulle vända om och lägga pucken i tom kase men då tappade han skäret och föll. Synd för hade han lyckats så hade det blivit ett grymt snyggt mål!

Hade du vågat lägga en sån straff?
- Vågat hade jag nog, men inte kunnat. Men hade jag kunnat så hade jag vågat helt klart, ha, ha.

Till sist, hur känns benen nu?
- Det känns väl lite bättre. Första matchen (onsdags) då var man lite matchovan och så så då var det jobbigt, så därför är det lite bättre idag. Vi har tränat på ganska hårt nu så man är lite trött i benen ändå. Men det ska man vara nu så det är inget att bry sig om, avslutar SSK-forwarden Jonas Almtorp från spelarbussen på väg hem från Arboga.

7 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Jo, det var nog ett fall framåt för laget, men frågan är åt vilket håll Linus K. föll när han skulle sätta straffen.

Försvaret som inte verkar hålla riktigt, är det någon på gång?

marie hallman sa...

Sven: Jag hade velat se den där straffen, lät som en i min smak. Alltid kul med spelare som bjuder på något extra även om det inte lyckas alla gånger ohc är det någon gång man kan showa lite så är det ju nu... Inte hört något om någon ny back än, men har inte hunnit ringa så mycket på det heller.

Kent Fredriksson sa...

Att det ser virrigt ut bakåt är inte så märkligt med tanke på att Jaakola är borta och Menige Ryan inte ansluter förräns i mitten av sep.
Sportklubben har en tunn backsida och många förstaårs seniorer så..

Marie Hallman sa...

Kent: Nä men det är lite oroväckande för SSK att man har det så tunnt med folk bakåt. Kan ju hända skador under sässen också och vad händer då???? Inte bra.

Nacka Nisse sa...

Skönt att träningsmatcherna är igång nu. Kan man stilla sin abstinens lite. Träningsmatcherna brukar iofs inte säga något om hur det kommer se ut serare under säsongen, men ändå skönt med hockey igen. Vilka som gör poäng är väl egentligen inte heller så noga, det brukar nästan vara dom som gör mest pinnar under försäs som gör minst under säsongen sen hehe, finns några exempel på det.
Läste lite på ssk's hemsida att "Le Who" såg lite vilsen ut i defensiven, tar väl en stund att komma in i att spela center i sverige antar jag. Ser honom hellre på vingen så han får mer offensivt ansvar.

Unknown sa...

Var i Arboga och såg Klasens försök till en RÖVare ;)

Tycker att junisbackarna imponerar. Lukas var lugnet själv och använde kroppen när det behövdes. Samma med Blaz. Svensson har rutinen, det märktes och riktigt fin blick inför första pass så fort han fick pucken. Som vanligt oroar jag mig över Bröderna och Robban. De hade ingen höjdarafton igår...

Marie Hallman sa...

NackaNisse: ja det finns ju sjuka exempel på lag som dominerat försäsongen och sedan sjunkit som en gråsten så fort seriespelet gått i gång, Brynäs när Esko Nokelainen utlovade guld inför premiären är ju ett exempel. Kanon på försäsong, haussades som bara den sedan var det typ 17 torsk på de 20 första matcherna den säsongen - kommer inte ihåg exakt nu men det var något i den stilen och slutade med tränarbyten och kvalserie. Det intressanta är ju hur SPELET ser ut, och matcherna är ju också just bra tillfällen att träna på det.
Men jag fattar inte varfö Lehoux spelar center, P och P har ju sagt själva tidigare att han nog passade bättre som vinge?!

Patrik: Ah, tack för infon :0) fan att jag missade den där straffen, den hade varit kul att se, jag gillar ju som sagt spelare som vågar försöka sig på något extra. heja Klasen :0)