torsdag 6 augusti 2009

silly Season DIF: Kyle Klubertanz, siste back in

Nu är den här backen som Djurgårdens sportchef Janne Järlefeldt pratade om här på bloggen tidigare i veckan klar.

Han heter Kyle Klubertanz, är 23 år, amerikan, spelade förra säsongen i TPS Åbo och har skrivit ett ettårskontrakt.
Jag har precis pratat med Järlefeldt om Kyle eftersom han är på isen, så en intervju kommer senare.

Men jag passade på och kollade lite med Järlefeldt hur Djurgården hittade honom och fick det här svaret:
- Vi var och såg på honom när han spelade med TPS förra vintern, eller rättare sagt, vi var och tittade på Jamie Johnson i TPS och då spelade han (Klubertanz) också där och vi gillade det vi såg. Sedan blev han bara bättre och bättre allt efter säsongen som gick.
- Sedan kände väl TPS att de inte hade råd att ha honom kvar den här säsongen och ja på den vägen är det.

Hur länge har ni pratat med honom?
- Vi har väl snackat med honom ett tag, sedan blev det klart i morse (torsdag). Vi snackade aldrig med honom i vintras men har hållt kontakten nu i ett par månader.

När kom han hit?
- Han har faktiskt varit med och tränat lite med oss i ett par dagar, alltså tisdag och onsdag. Varit med i övrigt också och sett hur det funkar här.

Hur skulle du beskriva honom?
- Han är en allround backs som har offensiva kvaliteter, han är rightskytt, en bra rörlig back, har ett bra första pass. Och framför allt så har han potential, tror vi. Han är bara 85:a och vill verkligen vidare, vill bli bättre, har gjort ett proffsår i TPS där han bara blev bättre och bättre under året samt har spelat mycket universitetshockey och därmed spelat mycket på stora rinkar.
Och är som sagt rightskytt, nu har vi fyra rightskjutande backar, det känns bra. Det är inte lätt att hitta dem, avslutar Järlefeldt samtidigt som det dånade i plexit och sargen av puckar som for där bakom.

Järlefeldt och Kyle ska ut och kolla lägenheter efter träningen men jag ska som sagt försöka få tag på honom i eftermiddagen eller kvällen.

Statistik på killen hittar ni här eliteprospects.com http://eliteprospects.com/player.php?player=9411 där de lustigt nog beskriver honom som bättre defensivt än offensivt... vilket ju är tvärtemot vad Djurgården säger.

9 kommentarer:

Timmy sa...

Hmm, ännu en 50/50-värvning man "hoppas" på. Ett år på seniornivå?
Jag hade gärna sett lite mer rutin (läs: Dimitri) som man vet vad man får ut av. Inget ont om Kyle, men för min psykiska hälsa hade det varit bra med ett etablerat namn.

Förresten, Marie - skulle du kunna snoka lite i vem det är som blir lagkapten resp. assisterande? Det har varit helt tyst om det sedan man klargjorde att Jimmie inte längre ska vara kapten. Själv hoppas jag på
C - Ragge
A - Mackan
A - Timmy P/Ante

Difaren sa...

Hmm ja man få väl se va han duger till men hade verkligen hoppats på nå mer erfaren tuff back i johnny odoya stil =) men som sagt får väl säsongen visa va han kan Amerikanen.

Bengt sa...

Eliteprospects ska du inte lita på Marie och deras spelaromdömen. Oftast är det någon agent som har hört av sig och lyft fram alla positiva sidor som är till gagn för spelaren. Se vad som skrivs om Christoffer Löfberg exempelvis: "Högerskytt som stundtals är relativt spektakulär. Bra på att utmana och rätt målfarlig. Har ett riktigt hårt och bra slagskott. Pålitlig powerplayspelare där han med fördel kan användas som pointman tack vare sitt fina slagskott." Vi som frekvent såg honom spela i AIK vet att allt det där är lögn. Han visade inte någon av de där egenskaperna överhuvudtaget. Han åkte snarare och gömde sig större delen av tiden. De få gånger han sköt och det var väldigt få, smällde det mest i planket. Så de omdömen som står om spelarna på Eliteprospects ska tas inte ta med en liten nya salt, utan med en rejäl snöskopa salt.

Klubertanz känns som ett typiskt dif-förvärv a la Veli-Pekka Kautonen, David Longstaff eller Andrej Ignatovitj. Ingen som man hört talas om varken före eller efter och som blir en parentes i dif-historien.

difs backsida ser inte allt för skräckinjagande ut. Och med tanke på det kassa målvaktsspelet förra säsongen får de slåss med Rögle och SSK om att undvika kvalserien.

marie hallman sa...

Timmy: Ja man känner ju lite... eh sådär kring det här namnet men han har ju rätt bra statistik från SM-liiga så vem vet kanske är ett guldkorn?
Jo jag ska kolla, ska ju på matchen i morgon, då om inte annat så... :0)

Difaren: Word!

Bengt: Nä det har du rätt i , de där beskrivningarna är inte att lita på. Men statistiken ljuger ju inte, EP är grymma på att plocka fram statistik faktiskt. det ska de ha cred för tycker jag. absolut bästa statistiksammanställningen. Parentes? ja jo man undrar ju, bara hoppas för DIFs skulle att det inte är en Longstaff nummer två... ;0)

Anonym sa...

Marie: Några som är ännu mer grymma är www.eurohockey.net. De har ännu fler spelare och dessutom en fin databas som sträcker sig långt bakåt i tiden. Det enda som är krångligt där är om man vill se trupper från förr, där är Eliteprospects bättre. Men Eurohockey.net har lirare med från 60-talet och sånt och det tycker jag är rätt kul faktiskt.

marie hallman sa...

Anonym: Ja de är bra, det håller jag faktiskt med om. Men jag tycker deras layout är lite råddig men de är bra, det är dem.

-daniel- sa...

Hade hellre velat se en renodlad defensiv pjäs...förstår inte riktigt värvningsfilosofin i det här fallet heller.

Hoppas han är bra mycket bättre än jag har på känn.

marie hallman sa...

Daniel: Jo man undrar ju. Själv funderar jag mest på vilken forwards sopm ska in...

marie hallman sa...

Timmy: Nu finns det inslag på DIF hockey om att de är Ragge som är ny lagkapten. Verkar som de kommer vänta med att utse assisternade ohc rullas runt på olika fram til seriestarten, ska försöka hålla koll på det där åt dig :0)