torsdag 6 augusti 2009

Försäsong DIF: "Pretty loud and pretty crazy" (Kyle Klubertanz)

Har snackat lite med Djurgårdens nye amerikanske back, med det tyskklingande namnet Klubertanz.... jag är rätt bra på tyska men vad det där kan betyda vete tusan. Tanz är ju dans men Kluber? Och i kombo? Någon som vet? Jag glömde fråga honom måste komma ihåg att göra det nästa gång...
Klavertramp kan det inte betyda som någon trodde, för klaver heter klavier alternativt klaviatur på tyska... Finns ett stort tyskt företag som heter Klubertanz ... som gör mat och tillbehöver till kaniner, hamstrar och andra smådjur. Nåja. Ska lyssna lite senare om det.

För det var ju inte det som det här inlägget skulle handla om... utan den korta intervju jag gjorde med Kyle Klubertanz på hotellet där han bor just nu...

Jag frågade så klart varför Klubertanz valde just Djurgården och fick det här svaret:
- Det kändes bra bara. Djurgården verkade ha en bra organisation, Stockholm är en bra stad och Djurgården spelar i en bra liga. Det känns som en fantastisk möjlighet att få komma hit och så här långt (Kyle tränade redan i tisdags med laget) så har allt varit precis så kanon som jag först fick intryck av.

Hade du andra erbjudanden som du valde mellan?
- Nej, det var faktiskt bara det här just nu och det kändes som sagt som ett väldigt bra anbud.

Du har ju varit här och tränat med laget både tisdag och onsdag, var det någon slags try out eller ett tillfälle för dig att testa vad du tyckte?
- Nja, jag kom hit lite tidigare bara och när jag ändå var här så passade jag på att träffa grabbarna och träna med dem, sedan skrev jag på i morse (torsdag).

Vad är din främsta tillgång som spelare?
- Hm, det är nog främst min skridskoåkning och mitt passningsspel. Jag är mer offensivt lagd som back, och är som sagt bra på att hitta spelare och luckor på isen samt har bra vision, det vill säga läser spelet bra.

Djurgården hävdar att du är van vid stor rink hemifrån univerisitetsligan där du spelat förr?
- Ja, min hemmarink hade OS mått (= stor rink). En del lag har stora rinkar i universitetshockeyn, andra har små, varje klubb väljer själv. Varför har jag ingen aning om...

Var trivs du bäst, på stor eller liten rink?
- Hm, det spelar ingen roll faktiskt. På stor kan jag dra mer nytta av min skridskoåkning men jag trivs på liten också, man vänjer sig vid båda, det är inte så stor skillnad tycker jag.

Vad förväntar du dig av den här säsongen?
- Jag har inga såna jätteförväntningar, utan vill mest spela bra och hjälpa laget så mycket jag bara kan. Förra året spelade jag bättre och bättre ju längre säsongen gick, det tog lite tid att vänja sig vid spelet där och att vara proffs (första proffsåret i vintras, i TPS Åbo). Just nu, den närmsta tiden ser jag lite som en lära känna laget/spelet-period, sedan när säsongen drar i gång så hoppas jag att jag är inne i det och kan spela bra. Det tog som sagt lite tid att vänja sig förra hösten, det gör det nog här med.

Tillsist... fansen, har du någon pejl på dem?
- Ha, ha, ja jag har hört att de är pretty loud and pretty crazy... (ganska så högljudda och galna) speciellt när vi spelar hemma, så det ser jag verkligen fram emot att få uppleva.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kluber = Klubbor
Tanz = Dans

han kanske är en tysk indian, Dansande klubbor

Daniel R sa...

Tycker det är en spännande värvning detta. =)

marie hallman sa...

Anonym: "Dansande klubban" ha ha ha hur bra som helst ju! :0)

Daniel: Ja, vi får se, jag tycker man ska ge alla en chans så får man hissa eller dissa senare.

Nicke sa...

Mmm hoppas att det blir bra det här, trodde dock på något "vassare" namn!
Antar att det finns en hel kappsäck med pengar till sista spelaren nu, finns det inte så tyckerjag DIF kan lägga korten på bordet och tala om hur illa verkligen läget är, istället för att påstå att man höjt budgeten och att 2 riktiga klassvärvningar skulle in.

Marie har du koll på någon mer än Tjärna Jr. som skulle kunna vara aktuell? Då jag inte anser att tjärna är den klassvärvning DIF behöver.

Ha det!

Anonym sa...

Herr Anonym får träna sin tyska lite, klubba heter Schläger och inget annat. Klub har egentligen ingen betydelse alls vad jag vet, Club är en en klubb.

/Messerschmidt

marie hallman sa...

Nicke: Håller verkligen med om det där med pengarna. Snart årsmöte då kanske det änteligen kommer lite fakta på bordet? Jag har sökt ett par personer hela sommaren för att se hur det går med de där emissionerna men ingen vare sig svarar eller ringer tillbaka. Svagt.
Jag har dessvärre inga bra leads där, Tjärna jr är ju tänkbar men annars har jag faktist inte hört något än.

Messerschmidt: Ja, ha ha jag letade i ordboken på kluber, hittade inget men det var rätt bra ändå ju. Dansande klubban låter som ett juste indiannamn om inte annat ha ha

Anonym sa...

Jag har kollat med brorsans flickvän som är från tyskland. Klubertanz är den dans du gör på nattklubben ;-) Kluber betyder klubb, en sån som du går till och dansar exmepelvis. Det var dialektalt tydligen Kluber. Klub heter det i vissa delar av Tyskland men Kluber används också.