torsdag 13 augusti 2009

SIlly season DIF: "Truppen är stängd - i alla fall för dagen"

Jag har fått lite frågor om Djurgårdens ledning kan tänka sig att hålla en plats öppen för Nisse Ekman OM det skulle bli så att det kontrakt han har med SKA St Petersburg rivs.

Jag var som sagt ner på Hovet idag och träffade två NHL-spelare (intervjuerna kommer senare) och sprang passande nog på såväl Djurgårdens sportchef Janne Järlefeldt som pekade (som alltid när det gäller ekonomiska frågor) på Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström när jag ställde frågan.

Engström svarade i sin tur att det var en "hypotetisk fråga som är helt omöjlig att svara på".

Vi två pratade lite mer om det senare på dagen och ska man sammanfatta läget så är det så här:

* Djurgårdens trupp är enligt Engström "stängd nu. I alla fall för dagen".

* SKULLE det uppstå ett läge där Djurgården behöver spelare (tex om det uppstår skador) eller om man blir erbjuden en spelare av Nisse Ekmans kaliber så "får man titta på det då. Det är inget som går att svara på nu"

* Djurgården tycker, enligt Engström, att "bra spelare som blir tillgängliga är självklart alltid intressanta". MEN "det finns ingen obegränsad pengapåse att ösa ur till spelarköp"

* Att Djurgården fått in 18 miljoner (drygt) i konvertibla emissioner innebär INTE att man plötsligt har 18 mille att sätta sprätt på i spelarköp. Pengarna ska i första hand, enligt Engström: "Gå till att stärka organisationen, vilket i sig kan göra att det FRAMÖVER blir mer pengar tillgängliga för spelartruppen".

* Djurgården har redan nu ökat sin spelarbudget för den här säsongen från cirka 33 till 37 miljoner det vill säga med fyra miljoner. Marcus Nilson och Mattias Tjärnqvist ingår i den ökningen LIKSOM ett gäng förnyade kontrakt med flera spelare som omförhandlat sina löner.

* Engström var väldigt noga med att påpeka att Djurgården inte vill bygga upp förväntningar på att man ska hugga Nisse så fort han blir ledig, OM han nu blir det. Vad som händer i så fall beror på läget i klubben då, både ekonomiskt och hur spelartruppen ser ut men som ni ser ovan här så har DIF självklart ögon och öron öppna för vad som händer på spelarmarknaden även under säsongen.

Ungefär så kan man sammanfatta läget.

9 kommentarer:

Difaren sa...

skulle vara skandal om inte DIF högg efter Ekman direkt om en sån situation dök upp vill säga,

Marie Hallman sa...

DIfaren: jo men det är just såna förväntningar som DIF är livrädda för att bygga upp. Klart de vill ha Nisse, men eftersom ingen vet när eller om det i såfall kommer vara läge att värva honom och hur ekonomin ser ut då, så tror jag de medvetet ligger lågt med det där. Hellre göra folk glada om det går än bygga upp förväntningar som man kanske inte kan leva upp till, typ. ;0)

-daniel- sa...

Du är kung, Marie.

Tack igen.

Anders sa...

Bra jobbat Marie. Man vet vilken sida man ska kolla på om man vill ha riktig information. Du kanske kunde utbilda Ros på aftonbladet hur man tar reda på fakta innan man skriver? =)

Anonym sa...

Ta in "SUDDEN" somn huvudsponsor för DIF. Han kanske har lite klöver liggande som behöver investeras för att få liv i Sthlmshockeyn igen (:o)

lelle sa...

Till Anonym.
Sudden skiter fullständigt i dif, och vi fullständigt i honom.

lan-kan sa...

Håller med Difaren, det vore tjänstefel om Nisse vart fri att inte erbjuda honom en hemkomst.

Marie Hallman sa...

Daniel och Anders: Tackar allra ödmjukast :0)Jobbar på så gott jag kan :0)

Anonym o Leffe: Sudden kommer aldrig spela mer i DIF, men visst vore några kronor investerade i klubben välkommet....

lankan: jag förstår hur ni tänker men allt handlar om pengar och tajming. Och till att börja med om vad Nisse själv väljer att göra, vi får se :0)

jensen sa...

Marie: varför kommer sundin aldrig mer att spela med dif? jag minns att det var ngt tjafs när han åkte över till NHL men det kan väl inte sitta i fortfarande? Och är han verkligen mätt på svensk hockey??