torsdag 20 augusti 2009

Försäsong AIK: Oavgjort i match två mot Espoo

Dags för AIK att möta den lite mer rutinerade delen av Espoo Blues spelarna i dag och lustigt nog så gick det.. bättre. Matchen slutade 3-3 och Gnaget hade junioren Jonathan Bjurö i mål.

Så här säger sportchefen Anders Gozzi om match nummer två mot Espoo:

- Lite bättre match var det. Vi hade ett bra PP i dag också, spelar med mycket mer fart och frenesi, tog för oss lite mer. Det var rakt igenom en tajt match där vi skapade en hel del, spelvändningar, ja allt var bättre.

Och så hade ni Bjurö i mål fast den här matchen borde vara den svårare av de två, då det var äldre spelare med i kväll?

- Äh, jag vet inte om det är något lag som är lättare eller svårare... Man kan tycka att det ska vara svårare för att det var lite fler äldre spelare och visst var det lite andra spelare med (jämfört med onsdagsmatchen) men, äh motståndet var i stort sett likadant ändå tycker jag. Och han (Bjurö) spelade bra, var jätteduktigt och gjorde en bra insats. Det gjorde Patrik Nemeth också föresten, han är ju 92:a och har varit med i båda de här matcherna.

Vad kan du säga om målen?

- Först målet... där gjorde (Per Savilahti) Nagander en styrning, sedan gjorde (Johan) Ryno mål och Stefan Johanssons var snyggt, bra skott direkt från blå.

Vad är du mest nöjd med efter de här två dagarna?

- Hm... jag tycker nog ändå att vårat PP sett bra ut, vi har gjort tre PP-mål tror jag det var. Det är bra mot sådant här motstånd.

Vad måste ni träna på när ni kommer hem då?

- Ja det är mycket, ha, ha nä men ... det är väl allt, men kanske mest spelvändningar och försvarsspelet, det måste ju sitta, avslutar Anders Gozzi.

Jag (Marie) trodde att AIK skulle ta färjan hem i dag men det blir i morgon, fredag istället.AIK:S MÅL

1-1 Per Savilahti-Nagander styrde in skott av Christian Sandberg
2-1 Johan Ryno på pass av Patrik Bergström
3-3 Direktskott av Stefan Johansson i powerplay

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stort tack för intervjun!!

Skönt att vi spelade bättre idag och faktiskt lite imponerande att få 3-3 mot Espo som kom 2:a i SM-Liiga på bortais på liten rink..

Skönt att Bjurö kan lira på den här nivån!

Kom Igen Gnaget!

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack själv för att du läser :0) Ja det kändes nog bra, kul med Bjurö också :0)

Anonym sa...

Du gör ett mycket mycket bra jobb Marie...bara så du vet.

Anonym sa...

Femmorna? Hur har AIK formerat sig i de två matcherna mor Espoo?

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Tack, det värmer :0)

Anonym 2: Ja du... jag har letat på Espoos sida efter laguppställningar och inte hittat några, finns tyvärr inga på AIK:s hemsida heller. Lite synd. Liksom att de bara nämner matchen med tre meningar... Kunde ha bett Gozzi försöka komma ihåg men han satt lite risigt till så det fick vara.