tisdag 11 augusti 2009

Försäsong NT: Frölunda-DIF

Match två för DIF, första matchen för Frölunda på försäsongen. Jag är INTE på plats, lite för långt bort för mig idag. Men matchen går att följa via http://www.nordictrophy.com/ och efter matchen kommer jag försöka få tag på någon av spelarna i Djurgården.

DIF saknar Marcus Ragnarsson (ljumsken), Andreas Holmqvist (sjuk), Marcus Nilson (axel). Frölunda saknar en hel drös spelare: Riku Hahl, Janne Niskala och Mikko Lehtonen (alla på OS-samling) Joel Lundqvist (axel) P-J Axelsson (puck i ansiktet) och Jonas Nordqvist.

LAGUPPSTÄLLNINGAR:
DJURGÅRDEN:
Mark Owuya (Gustaf Wesslau),
David Printz, Nichlas Falk, Michael Holmqvist, Andreas Engqvist, Nicklas Danielsson
Kyle Klubertanz, Timmy Pettersson, Christian Eklund, Kristofer Ottosson, Jimmie Ölvestad.
Alexander Deilert, Oscar Eklund, Tim Eriksson, Jacob Josefson, Marcus Krüger
Niklas Anderson, Henrik Eriksson, Daniel Brodin, Carl Gustafsson.

FRÖLUNDA:
Johan Holmqvist (Sebastian Idoff)
Ville Mäntymaa, Tobias Viklund, Fredrik Pettersson, Mikael Johansson, Patric Blomdahl.
Peter Andersson, OscarHedman, Tomi Kallio, Mathis Olimb, Martin Röjmark
Philip Larsen, Henrik Tömmernes, Karl Fabricius, Joakim Andersson, Niklas Andersson.
Carl Klingberg, Andreas Karlsson, Nicklas Lasu

MATCHFAKTA:
Frölunda- Djurgården 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)
Period ett: -.
Period två: 1-0 (0.35) Ville Mäntymaa (Tobias Viklund, Mikael Johansson) spel 5 mot 4, 2-0 (3.29) Fredrik Pettersson (Oscar Hedman, Andreas Karlsson), 3-0 (3.39) Patric Blomdahl (Henrik Tömmernäs)
Period tre: 4-0 (15.07) Andreas Karlsson (Oscar Hedman, Ville Mäntymaa) spel 5-3.
Skott: 26-25 (9-7, 8-12, 9-6)
Utvmin: 18-14 (4-4, 6-4, 8-6)
Målvakt DIF: Mark Owuya 84,61 %
Domare:
Publik: 5 283

Edit: Ja vad ska man säga? Ett mål på två matcher???? Hm. Inte bra. Förlust i en träningsmatch är inte hela världen men bara ett mål känns väldigt skralt. Ny match på fredag, i Sollentuna, mot Malmö. Dags för lite ketchupeffekt då?

3 kommentarer:

Peter sa...

Äsch inte så mycket att bry sig om egentligen, ser hellre målen kommer i seriespelet det kan skilja så otroligt mycket träningsmatcher gentemot seriematcher.

DIF skapar massor av lägen och det är bara en tidsfråga innan dem hittar flytet, finns ingen anledning til oro det har som sagt bara varit 2 matcher än ser det lika dåligt ut målmässigt om 3 matcher bör man nog vara lite orolig.

Bengt sa...

Målvaktsproblem hos DIF enligt en bekant som var på plats. Mark in da Park var inte alls på alerten i andra när han släppte in två kassar på tio sekunder. Håller inte på den här nivån. Nej om inte Wesslau håller en riktigt, riktigt hög nivå den här säsongen (vilket han troligen inte gör) kommer det att bli en låååååååång säsong för alla difare.

Marie Hallman sa...

Peter: Jo man får ju ge det några matcher och vinst eller förlust är inte så noga men nog skulle det kännas bättre för DIF-fansen om det målskyttet kom igång...

Bengt:Nä han tajmade lite fel vid de där målen, säger han själv (se inlägg ovanför). Men jag tycker inte man ska döma ut honom efter en match. Han har en hel del i sig, jag tror det blir bättre nästa match.