fredag 7 augusti 2009

NT DIF-LHC: Engvist och Hardy om matchen

Kul att se Andreas Engqvist på isen igen,var ju evigheter sedan, känns det som.
Ante gjorde en bra insats och blev utsedd till Third star i matchen.

Jag högg honom när han var på väg upp till autografskrivandet... så här tyckte Engqvist själv om säsongens första match och därmed även hans comeback på isen sedan skadan:
- Det kändes bra faktiskt. Det var bra fart på båda lagen, båda försökte köra offensivt, sedan var det kul att få spela en match igen, ha, ha.

Men du pp, sex pp och inget mål?
- Jomen det blir väl så, vi har ju bara kört på is en vecka. Har kört sex pass men just PP är kanske inte det första man prioriterar även om jag tycker att det ändå fanns lite spel i vårat PP, men sedan är det ju många små detaljer som ska fixas, vi får jobba på det, säger Andreas Engqvist med ett stort leende.

Han småsnackade lite med Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson också.
Jaha, så du blev uttagen till Czech Hockey Games (3-6 sept) eller? sa jag halvt på skämt halvt på allvar.
- Det tror jag väl inte, sa Andreas med ett garv.
Vi får väl se säger jag... truppen presenteras den 24 augusti.

Djurgårdstränaren Hardy Nilsson (tvåa från vänster i bild)stod föresten också och snackade lite med förbundskaptenen (Trea från vänster) och sa så här om matchen:
- En bra första match för att vara så tidigt i augusti. Det var mycket mer vårdat spel än det brukar vara, inte så mycket tokköra utan de vårdade pucken väl, höll i den bra och det var bra passningsspel också.

Jag frågade om det var läge att åka hem och köra extra PP nu?
- Nä det där är novemberträning! Sa Hardy med glimten i ögat och ett leende på läpparna.
Vi får väl se med det med.
Om någon undrar varför DIF körde med de röda tröjorna så beror det föresten på att de är Djurgårdens Nordic Trophyställ. Det skulle tydligen vara ett särskilt ställ för NT med mindre reklam än vanligt. Det är de här. Nu vet ni det

4 kommentarer:

Emil sa...

Kommer inte de röda tröjorna användas något i Elitserien då? Tråkigt isåfall, de är jäkligt snygga.

Bra att ha tre olika tröjor att sälja till fansen också.

Marie Hallman sa...

Emil: Nja, lät inte så på Montén som var den som berättade. De var tydligen speciellt framtagna för NT men man ska väl aldrig säga aldrig kanske? :0)

Bengt sa...

Var det inte dif som hade röda tröjor som huvudställ i mitten av 90-talet. Minns att norrbaggen Knutsen poserade i en sån i en reklam för Dream Team men dessa tröjor blev inte långvariga. Efter landslagsuppehållet för Karjala cup i oktober var de blå tillbaka igen efter massiva protester från supportrarna. Märkligt då att de väljer att ha röda tröjor igen med tanke på den kritiken. Varför inte testa med gula tröjor i stället?

Marie Hallman sa...

Bengt: Jo de har haft röda tröjor tidigare, årtalet låter jag dock vara osagt. Men anledningen till att det blev rött i Nordic Trophy är enligt Tomas Montén att det bestämdes att alla skulle ha varsin speciell färg i NT ohc då slutade det med att DIF fick rött. Ungefär så...