söndag 30 augusti 2009

Försäsong AIK-Leksand "Det är bara att hitta tillbaka till stabiliteten" (Johan Ryno)

Det blev en sådär match mellan AIK och Leksand, båda lagen saknade struktur i spelet även om nu Leksand kunde åka hem med en 3-0 seger. Första målet borde Fredrik Holmgren ha tagit, var en riktig fösare, och lite överarbete av AIK-målvakten där som gjorde att pucken gick in snöpligt.
Andra målet kom efter snyggt passningspel mellan Eric Johansson, Peter Nordström och Elias Godoy, tredje var i tom kasse.

AIK kämpade och slet på bra men det var alldeles för mycket enskilt spel istället för att gå fram som ett lag, tycker jag.

Bästa AIK:are i dag, Patrik Bergström och Johan Ryno.

Ryno åker för övrigt till Detroit på fredag för att vara med på campen som drar igång på lördag, så jag passade på och träffa honom efter matchen mot Leksand som AIK-forwarden analyserade så här:
- Jag tycker vi var ganska bleka faktiskt. Det kändes som... som att vi inte hade farten som vi ska ha, vi låg inte nära dem och de fick spela sitt spel liksom.

Jag tyckte det var mycket en och en istället för att komma som ett lag?
- Ja, det stämmer faktiskt. Tyvärr. Men varför… jag vet inte vad jag ska skylla på. Så här dåliga får vi inte vara oavsett om vi är inne i en hård träningsperiod eller ens om vi har en dålig dag.

Nu såg jag inte matchen mot Brynäs men hur tycker du den här var jämfört med den?
- I Gävle spelade vi faktiskt bättre stundtals, även som vi släppte in några enkla mål mot dem men då hade vi mer eget spel.

Och på fredag pyser du till Detroit. Känns det konstigt?
- Nje, det har jag ju vetat hela tiden att jag ska göra så det har jag varit inställd på. Och det har varit jättebra för mig att få spela och träna med AIK så att jag kommer bra förberedd dit nu.

Konstig fråga kanske, men var vill du vara helst just nu?
- Nä men Detroit så klart. Man vill ju ta sig till NHL, det är världens bästa liga så det är inte så konstigt. Det är bara åka dit och köra på allt man kan, bara det man kan göra så får man se hur långt det räcker.

Finns det någon deal om att du kan komma hem till AIK, om det inte blir spel i Detroit utan i farmarlaget Grand Rapids?
- Jag vet inte, vi får väl jobba på det i såfall.

Vad är viktigast för AIK nu då, under de veckor som är kvar till seriestarten, tycker du?
- Vi har ju spelat bra i vissa matcher, så det är väl bara att hitta tillbaka till stabiliteten och till det bra försvarsspel som vi hade förra säsongen. Då blir det bra, avsluta Ryno.

3 kommentarer:

Skoskavf sa...

Du, vilket nummer spelade Godoy i? Vet inte om det är något du tänkte på men det är värt att fråga :)

Mvh

marie hallman sa...

Skoskavf: jag lyckades tappa laguppställningen men om jag minns rätt nu så TROR jag det var nummer sju.

Anonym sa...

Jag trodde #7 var en junior från början. Tänk så fel man kan ha.