tisdag 11 augusti 2009

Silly season AIK: Gozzi om Ryno

Intressant match mellan AIK och SSK i Gnesta i morgon.
AIK har redan spelat en match, slog divisionett laget Nynäshamn med 7-4 i helgen, SSK (som började träna en vecka efter Gnaget) inleder å andra sidan sitt träningsmatchande.

Forwarden Johan Ryno, som tillhör Detroit men var utlånad till AIK förra säsongen, var med och spelade i AIK:s första match, gjorde två mål där.
Något som satt igång en hel del funderingar hos fansen kring var han ska spela i vinter.

Jag ringde AIK:s sportchef Anders Gozzi som säger så här om att Johan Ryno:
- Vi har sagt att han ska vara med på alla våra träningar och matcher fullt ut för att komma så väl förberedd som möjligt till Detroits camp i början av september, för dit kommer han att åka. Sedan, vad som händer efter det, det får man se senare.

Att han är med och tränar kan man ju förstå men matchandet har fått många att reagera och undra om han blir kvar i AIK trots allt?
- Nä men det får man se. Det är beroende på vad som händer, bland annat på campen, men det är väl så att är han inte i Detroit i vinter så är han i AIK. Då spelar han här, så det är väl lika bra att han är med nu också. Men sedan om det blir Detroit eller AIK, det återstår att se. Det går inte att säga nu, avslutar Gozzi.

Jag (Marie) är, om allt går som planerat på plats i Gnesta i morgon. Känns som det kan bli en rolig match med en hel del prestige i.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ska han lira i Gnaget så måste han bli jämnare, hans högstanivå är absolut elitserieklass, men tyvärr så är han då väldigt ojämn.

Tok sa...

Enligt Nedsläpp på SSK:s sida

Pontus i mål

Blaz och Kihlström på backplats, såklart. Glenn och Jaakola borta.

F.Andersson center i en line. Gröndahl vinge med klasen & paka.
Almtorp c med stef P och videll.
jögge/Robban/hallin


En line som lirat ihop förut iaf, men jag tror aik vinner imorgon tämligen enkelt om dom kör med ordinarie lag.

Blir skoj att se junisarna ! väldigt skoj. Ses i gnesta.

marie hallman sa...

Anonym: Jo jag måste nog hålla med om att han är lite ojämn tyvärr. Men han bröt ju benet eller om det var foten, kommer inte ihåg, förra året det gjorde knappast saken bättre. Förhoppningsvis bättre i år.

Tok: Tack för info :0) Ja det låter lite tunt på backplats där - å andra sidan får man väl hoppas att junisarna tar chansen då..:0) Ja vi ses där, hojta när du ser mig!

Bengt sa...

Jag är skeptisk till Ryno. Han lever mycket på myten från det han presterade i Oskarshamn. Därefter har han ju inte levererat mycket speciellt mycket. Skador jovisst men även när han varit skadefri har han inte bjudit på mycket... sett långsam, loj och oinspirerad ut och långsamma och långa dragningar som varit lättlästa. Nej han har mycket att bevisa och jag har svårt att se hur han ska kunna platsa i Detroit när han knappt platsar i AIK. Han var ju bänkad i en match i kvalserien till och med för att han var så genomusel. Det var först i sista kvalseriematchen han visade vad han kunde men det var så dags då.