fredag 28 augusti 2009

"Vi har klarat av att ta in de första fem miljonerna" AIK:s nye tf ordförande om det ekonomiska läget

AIK bytte i torsdags, som ni kanske noterat bytt ordförande - igen.
Torbjörn Lundin, som valdes in som ny ordförande på årsmötet i början av augusti, hann inte mer än börja så var det dags att sluta.
Och i går (torsdag) kom det officiella beskedet att Peter Mellqvist tar över som tillförordnad ordförande tills ett extra insatt årsmöte om sju, åtta veckor kan klubba igenom vem som ska fortsätta som ordförande säsongen ut.

Jag ringde Torbjörn Lundin, som säger så här om varför han hoppar av redan efter ett par veckor på posten som AIK hockeys ordförande:
- Det som hänt är privata angelägenheter. Men det är inga oegentligheter med här, vill jag betona. Det är inget sånt som hänt och jag jobbar vidare med AIK även om jag inte är med i styrelsen. Utan jag jobbar utifrån den tid jag har, men jag har inte tid att jobba som ordförande nu, utan måste finnas tillhands för annat. Det är lite olycklig tajming men så är det, säger Lundin.

Han är ju en av dem som fört samtal med Solna kommun om bland annat den nu så omskrivna hyresskulden för Ritorp. Men enligt Lundin är det framför allt styrelsemedlemmen Peder Bäckström som hållt i kontakterna med Solna och att man därmed inte kommer tappa tid i det arbetet.

Frågan är ju hur det går med den här dialogen och enligt AIKs nya tillförordnade ordförande, Peter Mellqvist går det rejält framåt.
- Vi har träffat Solna stad, vi har träffat en massa investorer och sponsorer och jobbar väldigt mycket i styrelsen med det här. I princip hela styrelsen har varit involverad i det operativa arbetet sedan årsmötet för att lösa den här situationen som klubben hamnat in. Vi har en stor ryggsäck att dra på och hade inte klarat av det här om vi inte genomför den emission som vi genomför nu, säger Mellqvist.

AIK har nu enligt honom fått in en "betydande del" av de pengar man vill få in.
- Vi har klarat att ta in de första fem miljonerna, vilket gör att vi kan börja följa en avbetalningsplan gentemot Solna Stad. Vi har träffat dem och står numera på god fot med varandra, vi tittar framåt istället för bakåt, säger Mellqvist.

Ni har fått in fem miljoner sa du, när kommer resten?
- Alltså den riktade delen av emissionen är uppdelad i två delar. Den första är konvertibla lån, det är de fem miljonerna som vi har dragit in nu. Resterande fem miljoner av den riktade emissionen ska vi dra in till bolaget så att det är klart om en sex, sju veckor, säger Mellqvist och fortsätter:

- Jag är extremt hoppfull att vi lyckas med det utifrån de samtal som vi har med olika intressenter och genom det drag kring det här som vi har lyckats etablera med hjälp av alla möjliga.

AIK kommer dock inte betala hela hyresskulden 2, 9 miljoner kronor i ett slag, utan kommer istället att göra en avbetalningsplan tillsammans med Solna kommun.
Kommunen har inte dragit tillbaka kravet från kronofogden än men Peter Mellqvist utgår från att det till slut kommer ske då AIK kan visa Solna att man har en fungerande avbetalningsplan som man följer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt med Lundin men vi verkar ha bra ersättare.

Känner mig lite mer optimistisk nu.

Tack för intervjuerna, var skönt att få höra lite vad som händer..

marie hallman sa...

Anonym: Tack själv för att du läser :0). Ja man undrar ju vad som händer, känns inte bra med den här röran. Och jag vill se lite resultat, dvs att kravet dras tillbaka med mera innan det går att slå fast att AIK fixar det här.