onsdag 12 augusti 2009

Silly season DIF: "Det blir full fart framåt" Mathias Tjärnqvist om kontraktet med DIF

Jag satt i bilen mot Gnesta där SSK tar emot AIK när det blev officiellt att Mathias Tjärnqvist hade skrivit på för DIF och därmed blev siste forward in (för nu i alla fall) i Djurgården.
Tog en evighet att komma hit, sedan började matchen men nu är det paus och jag har hunnit ringa Mathias som säger så här om varför han valde just Djurgården:
- Det kändes som ett bra lag, bra tränare, så ja det kändes rätt helt enkelt.

Vad är det med Hardy Nilson (Djurgårdstränaren) som du gillar?
- Jag har haft honom i två år tidigare och vet att han har bra hockeyfilosofi, han får ut det mesta av spelarna, det har varit bra med honom helt enkelt. Han fick ut det bästa av mig och av alla andra så det vart så bra som möjligt för laget.

Du sa ju när du lämnade Rögle att du ville gå till ett lag som ”kunde vinna något” så tar du DIF som av många tippas vara närmare kvalspel än slutspel i vinter?
- Ja, precis ha ha men eftersom jag har haft Hardy (Nilson) förr så vet jag vad han går för. Vi har en bra stomme i laget med många unga spelare som säkert kommer få sitt genombrott i vinter, jag tror att vi har ett bra lag.

Och du ska ersätta Fredrik Brembergs och Niklas Angers poängskörd, det vill säga dunka in över hundra poäng (frågan är ställd med glimten i ögat, bara så ni vet)?
- Ja, precis ha, ha, ha. Vi får se hur många jag kan göra, får väl säga så många som möjligt, bara dunka in dem direkt, ha, ha. Nämen det är svårt att svara på det där, he, he.

Det förstår jag. En bättre fråga är väl vad du kommer ha för roll i laget?
- Det blir full fart framåt, jag ska väl ha en checking roll. Vet inte exakt men får ta ett snack med tränarna nu i morgon (torsdag), avslutar Mathias Tjärnqvist.

Som inte visste exakt när han kommer till huvudstaden men troligtvis i morgon torsdag.
Han var dessutom osäker på om det blir spel på fredag eftersom han inte gått på is ännu.

8 kommentarer:

-daniel- sa...

Både positivt och negativt, Mathias är en härlig hockeykämpe men samtidigt skulle vi verkligen behöva någon som kan stänka in lite fler poäng.

En sak är dock säker, det bör bli tufft att möta DIF i höst.

Bengt sa...

Vilken hycklare. Kan tänka mig att Rögle är rätt så putta på honom nu. Lämnade bandyklubben för att han ville gå till en klubb som kan vinna något och så går han till dif. Fast det förstås - dif kan ju vinna kvalserien.

För difs bästa är det bäst om hardy gnuggar boxplay inför säsongsstarten, för det lär bli många minuter på botbänken och målvakterna lär få jobba hårt.

Daniel R sa...

Gud vad folk ältar det där citatet....
Ge upp förfan.

Tack för intervjun Marie!

Anonym sa...

Välkommen hem till DIF Matte

hata aik
/#28Nord

JayJay sa...

Så jäkla härligt att Lill-Tjärna kom hem!

Marie - alltid en njutning att läsa dina intervjuer!

Marie Hallman sa...

Daniel: Ja det lät verkligen som Mathias såg fram emot rollen som checkinglinespelare... alltid positivt med någon som tar för sig. :0)

Bengt: Nja, men när jag pratade med honom redan förra veckan så sa han även då att det kanske inte är ett lag som ser ut som ett guldlag på pappret men att HAN trodde laget kunde vinna, det är väl det spelarna utgår från när de väljer lag.

Daniel R och JAy-jay: Tack! Och tack för att ni läser :0)

Anonym. Inte hata de andra, bara älska ditt eget lag. Heja :0)

Difaren sa...

Blir nog bra det här oxå, tror att det ännu kan komma in en spelare till vid rätt tillfälle =) man ska int vara negativ M.T var ju riktigt bra sist i DIF och då styrde ju Hardy oxå så man ska inte klaga och vara negativ innan allt ens börjat =)är långt till slutspel haha.

Tack för intervjun Marie och för att du orkar ta dig tid och snacka med allt och alla =)

Marie Hallman sa...

Difaren: Jag tyckte det bästa med signingen av MT är att han (förutom att vara en duktig spelare) kommer in med en rätt skön attityd. En sån där, nu kör vi skiten ur dem attityd. Det gillar jag.
Tack själv du! och alla andra som läser och kommenterar. Bara kul :0)