torsdag 20 augusti 2009

Gameday! gånger tre...

Match för såväl AIK som Djurgården och SSK i kväll.

AIK spelar returmatch mot Espoo Blues i Finland och det ska enligt Blues hemsida vara den lite "äldre" versionen av laget på isen i kväll. Får se hur det går med tanke på att det enligt sportchefen Anders Gozzi inte var något vidare spel mot den "yngre" versionen spelare i Blues i går.
Verkar som några fans kör en egen variant av onlinerapportering på Golden Hill i kväll också.

DJURGÅRDEN möter HV71 i Nässjö i en liten seriefinal i Nordic Trophy. En slutspelsplats på Åland ligger fortfarande i potten...
Matchen kan följas på nordictrophy.com och så här ser Djurgårdslaget ut enligt DIF hockeys hemsida:

Stefan Ridderwall (Gustaf Wesslau)
Nichlas Falk, David Printz, Jacob Josefson, Andreas Engqvist, Nicklas Danielsson.
Marcus Ragnarsson, Oscar Eklund, Christian Eklund, Marcus Krüger, Jimmie Ölvestad.
Kyle Klubertanz, Alexander Deilert, Henrik Eriksson, Tim Eriksson, Michael Holmqvist.
Timmy Pettersson, Patrick Cehlin, Carl Gustafsson, Mathias Tjärnqvist.

Mark Owuya är fortfarande i Örebro. Niklas Andersson, Andreas Holmqvist, Marcus Nilson och Kristofer Ottosson spelar inte heller.
Jag såg Andreas Holmqvist träna i går på Hovet, såg helt okej ut så han är väl snart tillbaka. Kristofer Ottosson sa "det går åt rätt håll" när jag träffade honom. Han har en skada på övre halvan av kroppen och både han, Mackan Nilson och Andreas Holmqvist hade nog kunnat spela om det varit skarpt läge. Men det är ju inte särskilt smart att skynda för snabbt nu så de vilar den här matchen också.

Noterbart är väl annars att Stefan Ridderwall gör sin första match för DIF för den här säsongen.

SSK har begett sig till Bollnäs där man möter Brynäs. Det utlovas lite onlinerapportering på hemsidan men än bättre är kanske att följa Gefle Dagblads onlinerapportering. De har en alert reporter på plats och kör en liverapport på den här länken http://gd.se/sport/ishockey/brynas/1.1290348
SSK:s lag är enligt tränare Peter Popovic "ungefär det samma som senast", dvs mot Riga. (Jag skrev AIK här först, glömde alldeles bort den mot Riga). Då stod Björne Bjurling, det gör han i kväll också.

Brynäs har så här långt en vinst och en förlust på föräsongen. Magnus Kahnberg har enligt klubbens hemsida, ryggskott och är inte med. Jacob Markström står i mål för Brynäs som har nya matchtröjor i lite retrostil, den som vill spana in dem kan göra det på den här länken http://www.brynas.se/Nyheter/Nya-matchtrojor/

Jag noterar föresten att Daniel Despotovic hittat ny klubb, Björklöven. Bara hoppas att jättetalangen tar chansen att få sjukt mycket speltid där uppe nu så han tar de kliv framåt som alla hoppas på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Visst mötte väl SSK Dynamo Riga senast?. Bjurling stod i mål, och det ser ut som att han står i kväll mot Bif också.

Ragge sa...

Nu har du kört för mycket i slakthusområdet Marie..

Vill du ha koll på SSK? Läs www.sskoveralltalltid.se där gör Myran ett hästjobb för våra skulle nu.. Har aldrig läst en så bra blogg tidigare. Roliga texter och massor av foton. Samtidigt en grym bevakning från träningar och från spelare.

SSK´s trupp är samma som mot Dynamo Riga!
Då stod Bjurlig och efter Pontus magsjuka blir det Bjurling igen..

Välkommen tillbaks till Södertälje, när du vill..

Anonym sa...

Espo blues-AIK 3-3 Slut!

Vore kanon ifall du kunde greja en intervju med nån i Gnaget idag också :-), lät som vi lirade bättre idag så skulle va kul å läsa!

Anonym sa...

"Samtal. Hockeybloggaren Marie Hallman ringer... hon hann se att jag felaktigt skrev att det var Sjögren som stod i SSK:s mål.. Trodde ingen skulle hinna se det innan jag ändrade till Bjurling.."

Ehh har du ite en egen blogg att rätta fel i istället?

Marie Hallman sa...

Higginz och Anonym 2: Jag glömde helt bort Rigamatchen. Sorry, har ändrat det där.

Ragge: Se svaret ovan, jag glömde helt bort den där Rigamatchen. Klart det vore kul att vara på alla lags träningar hela tiden men det är inte möjligt tyvärr.

Anonym: Intervju fixad, tog lite tid innan Gozzi svarade men nu ligger den där.

Marie Hallman sa...

Ragge: Finns ett par intervjuer nu. Om du vill läsa, ha det.

bloggare på icedaniel.se sa...

Dif kommer att bli grymt bra i år !