måndag 3 augusti 2009

Silly Season SSK: "Han är fortfarande intresserad" (Peter Popovic)

Det kommer komma lite bilder från SSK:s ispremiär också men eftersom kamerabatteriet just dog (och behövs för att dra över bilderna till datorn)... så tar jag lite annat SSK emellan här.

Det är ju inte bara Djurgården som hoppas få klart med en back. Ni som läser bloggen kanske minns att jag snackat både med assisterande tränaren Peter Larsson och klubbdirektören Stefan Jonsson om det här. Och båda har kunnat berätta att det finns en kille på gång, någon som inte är superkänd nu men som de tror ska kunna bli ett "stort" namn. Samt att spelaren i frågan är intresserad av SSK men att det "finns fler som ska säga sitt".

SSK hade enligt uppgift hoppats kunna presentera den här backen på ispremiären idag men det går trögt med dealandet. Oklart varför. Jag försökte pumpa Peter Popovic på det här och frågade bland annat om det är finländske backtalangen Ville Lajunen, 21 år, som är den back som SSK snackar med.

Popovic ville varken svara bu eller bä på den frågan och sa att han inte varken kunde eller ville gå in på några namn. Utan sammanfattade bara läget så här:

"Han (den back SSK pratar med) är fortfarande intresserad men inget är klart än. Vi hoppas och får se".

Det som talar för att det är Lajunen (obs MIN SPEKULATION, inget annat) är att han passar in på beskrivningen av en bra högerfattad offensiv ppback samt är en som inte är stort namn än men spås bli. Samt att hans finländska klubb Espoo Blues visserligen släppt alla spelares kontrakt men samtidigt gjort klart för en del spelare = yngre, talangfulla som just Lajunen, att det inte bara är att ta prylarna och gå. Blues vill behålla några spelare eller åtminstone få en slant för dem som man kan få betalt för.

Popovic sa också att "det är ingen panik än, han får komma när han kommer".
Om han nu kommer vill säga. Är rätt många som slåss om högerfattade bra ppbackar just nu....

Den som vill kolla in Lajunens stats (obs igen, det är jag som spekulerar lite här, har inte några bra källor på att det verkligen är han) kan kolla in den här länken: http://eliteprospects.com/player.php?player=9895

Inga kommentarer: