tisdag 11 augusti 2009

NT DIF-LHC: "Det hade kunnat vara samma sak fast åt andra hållet" (Mark Owuya)

Har gått lite trögt med målskyttet för DIF kan man konstatera efter två matcher i Nordic Trophy. Ett mål mot Linköping, noll mål i kväll mot Frölunda.
Men Mark Owuya, som vaktade Djurgårdens mål i den här matchen, känner sig inte ett dugg orolig för det visade det sig när han svarade med en matlåda i handen...

Och så här säger Djurgårdsmålvakten om matchen.
- Jag tycker den var helt okej. Det kändes ändå som det var jämt. Vi hade bra lägen, de hade några lägen och så gjorde de tre mål på tre minuter. Där hade de det och så lite i sista (perioden) men hade vi fått några mål i första så hade det kunnat vara samma sak för oss som för dem -fast åt andra hållet, ha ha.

Jamen ett mål på två matcher känns ju öken...
- Jo fast det är ju i början av försäsongen ju. Mål, äh de kommer, det är bara att träna in spelet nu, så vi kör grejerna i vårt spel rätt. Det viktigaste är att alla jobbar hårt och får en bra känsla för det, sedan spelar det ingen roll om man vinner eller förlorar de här matcherna bara spelet känns bra. För mig är det speciellt viktigt att det känns bra och det gjorde det.

På vilket sätt kändes det bra för dig?
- Jo men det kändes som man hade koll på läget. Det var kul att lira mot ett elitserielag också, jag har ju inte gjort det förr...

Joho, mot Brynäs.
- Jomen då var det en halv match när jag var helt avdankad typ, ha, ha, ha. Så det här var första gången mot ett elitserielag i en hel match. Och det kändes bra, vara bara några små tajminggrejer som inte satt rätt.

Vaddå för tajminggrejer?
- Nä men som vid andra målet så tajmade jag mitt tryck någon halv decimeter för lite, vid tredje hade jag lite dålig koll på returerna, det är lite smågrejer men det var bara att köra, nu vet jag vad jag ska träna på, he, he.

Ni har match på fredag mot Mif, i Sollentuna. Kör ni varannan i målet nu eller?
- Jag vet inte. Men jag vill stå! He, he. Nä men man får utgå från att alla vill stå alla matcher, men de har inte sagt något alls hur vi ska göra, inte till mig i alla fall.

Du, det här med måltorkan. Målvakterna brukar ha bra koll på hur man gör mål också, du kanske få tipsa utespelarna?
- Ja man kanske får göra det, ha, ha, ha.

Ja, ni brukar ju ha bättre koll?
- Ja, det har vi men ibland tänker man att det finns så många lägen, som skjuter de bara i dem så har man ingen chans att ta pucken men så gör de inte. De skjuter inte där, ha, ha. Men de gör ju andra bra saker som man själv inte skulle komma på så det jämnar nog ut sig i längden, avslutar Mark Owuya med ett skratt.

6 kommentarer:

Jonny Rocker sa...

Mark in da Park ger jag inte mycket för. Såg honom spela för ett par år sedan. Maken till mer fladdrig keeper var det längesedan man såg, för att inte tala om returerna rakt ut i banan. Och tydligen gjorde Linköping mål på en av dessa returer nu med. Mark in da Park lär aldrig bli en stor keeper om han inte lär sig fånga puckarna i stället för att släppa en kopiöst massa returer. Lär inte bli många elitseriematcher för hans del den här säsongen.

Peter sa...

Jonny Rocker vilken pajas, "jag såg honom spela för ett par år sedan" ha ha ha ha... det kan ju aldrig hända att man kan utvecklas?

Difaren sa...

Marie det ryktas om att Ekman lämnar rysslaget?? stämmer det hört nånting?? =)

Nicke sa...

Det är inget rykte, det är klart att han lämnar.

Tror dock att han kommer hamna i någon annan utländsk klubb tyvärr men hjärtat hoppas att han landar i DIF. :)

Nicke sa...

Va väl ändå Frölunda man mötte och inte LHC? :)

Marie Hallman sa...

Jonny Rocker: Jag tycket du är lite väl hård mot Mark. Han har utvecklats rejält de senaste åren och har potential att bli bra. Att man släpper in mål på returer är ju förövrigt någon som alla målisar gör... (det var föresten mot Frölunda i går).

Peter: Nä precis, Mark HAR utvecklats. Går inte att döma honom för vad som hände för några år sedan, han var riktigt bra i Almtuna förra sässen.

Difaren och Nicke: Nisse är nerflyttad till farmarlaget men har fortfarande kontrakt med St Petersburg, allt enligt hans agent, kolla inlägget ovanför här.