tisdag 4 augusti 2009

Mattias Norström förstärker när NHL-proffsen spelar i Järfälla

Djurgården spelar ju sin första träningsmatch i Norrtälje på fredag. Men för den som vill se hockey lite närmare huvudstaden kan jag tipsa om en annan kul match som spelas ute i Järfälla, också den nu på fredag den 7 augusti.

Då är det nämligen dags för reunion match mellan Järfällas A-lag och ett med NHL-spelare förstärkt veteranlag.

När jag pratade med Detroitbacken Niklas Kronwall i går (måndag em) var följande NHL-spelare klara:
Niklas Kronwall, Staffan Kronwall, Johnny Oduya, Douglas Murray, Robert Nilsson, Oscar Möller, Niklas Grossman. Förre NHL-spelaren Mattias Norström kommer - som Niklas sa - "gästspela lite" i en snabbcomeback också....

Kan bli ett par tre NHL-spelare till i laget också.

Det här är sjätte eller sjunde året (jag är inte säker) som det körs en sån här reunion match. Den spelas föresten i 2 x 20 minuter...

Det gäller att inte ta död på Järfällalegendarerna som förstärker NHL-laget va? frågade jag Niklas.
Som bara skrattade gott och sa "Precis!" till svar.

Nu är ju inte till exempel Norström från Järfälla men han får vara med ändå:
- Det är ju så många av de andra, som Mackan (Marcus Nilson), Tellan (Mikael Tellqvist) och Edvin (Frylén) som antingen inte kan spela, är i Ryssland eller har slutat. Så då får man ta med några som inte spelat i Järfälla också, konstaterade Niklas Kronwall med ett skratt.

Matchen blir som en avslutning på hockeyskolan som hållts därute och Niklas Kronwall kommer mest troligt delat ut ett stipendium också, det som instiftades förra året, då han var hemma med Stanley Cupbucklan.

Men det är inte bara matchen som är värd att se.
Den som vill ta lite autografer av NHL-spelarna kan göra det mellan 16.45-17.10 (cirkatider, obs). Alla som vill ha får, och autografskrivningen brukar hållas under cafeterian nere vid isen.

Det kommer dessutom säljas lotter före och under matchen där vinsten är ett par biljetter till NHL-premiären i Globen mellan Detroit och St Louis senare i höst.

Matchen börjar 18.30
Biljettpriserna är 100 kronor för vuxna (dvs alla från 18 och uppåt), det kostar 30 kronor för barn mellan 8-17 och de som är yngre och som deltagit i hockeyskolan går in gratis.

Alla intäkter går till Järfälla HC, "självklart gör de det!" berättade Järfällafostrade Niklas Kronwall.

Bra tillfälle alltså att både se lite kul hockey, kändismingla lite och stötta en av alla dessa småklubbar som jobbar hårt för att få fram bra spelare.

7 kommentarer:

Difaren sa...

Man Läser ju lite om att Ekman e utfryst i sitt lag, Marie har du hört nå? han kommer nog till DIF igen =) Optimist javisst =)

marie hallman sa...

Difaren; alltså det vore en fin värvning men ryssarna lär knappast låta honom gå gratis.Jag har inte hört något men han kan ju vara på väg tillbaka ändå, vore ju bra i såfall men som sagt,det lär nog till en krona eller två för att köpa loss honom också.

Anonym sa...

MEN har läst att M Tjärnqvist är på g?

Johannes sa...

Marie, kommer du bevaka någon av 08-lagens träningsmatcher på plats under försäsongen? Vore kul att höra dina analyser om hur spelet ser ut, även om man inte ska dra på för stora växlar under försäsongen.

Anonym sa...

Har bara en känsla att Djurgårn har haft trevare ute efter Ekman under en längre tid. Men det stämmer som du säger att han kommer att kosta både rubel och dollar för att få lämna ryska tundran.Hoppas du hittar någon röd liten tråd att nysta i så vi vet om det bara är en såpbubbla som spricker i morgon, SUCK... //DOYLE

Fortsätt med ditt härliga engagemang Marie och ge oss hockeyöverraskningar i parti o minut

Difaren sa...

Det går väl allti och förhandla fram nånting om det nu skulle vara så att dom ogillar Ekman i laget/tränaren osv =) kanske hoppas man ju iaf, man måst ju få sväva på molnen ibland, men så länge Marie inte skriver nånting då är det bara rykten =)

marie hallman sa...

Anonym: Nja, det har stått lite rykten om att Tjärna jr kanske skulle vara på gång, mest med hänvisning till att han inte hittar någon annan klubb men jag vet inte. Han ville ju gå till en klubb som betalar bra och som kan "vinna något". Vi får se.

Johannes: Jo jag tänkte åka på de matcher som är inom 08-avstånd dvs bland annat på den nu på fredag i Norrtälje (även om den är lite på gränsen). Ska försöka ringa på de andra matcherna också. Kul att du gillar det, nu blev jag lite peppad :0)

Doyle: Ah jag tycker också det här med Ekman låter mer som rykten än realitet men man vet aldrig. Ska som sagt försöka lyssna lite, oklart om det går att få fram något vettigt. Skönt att du har stort engagemang med :0)

Difaren: Du är snäll du! Vi får se, jag går lite på halvfart den här veckan men ska pröva och ringa lite ändå.