måndag 3 augusti 2009

Silly season DIF: "I slutet av veckan hoppas vi att han ska vara klar" (Järlefeldt om värvningsläget)

Inte lätt att hänga med i svängarna i dag riktigt, hände lite för mycket på en gång.
Jag passade på och gjorde en intervju med Djurgårdens sportchef Janne Järlefeldt om värvningsläget när jag var på Hovet i förmiddags. Och som ni kommer märka i intervjun hade inte han heller pejl på att Anger skrivit på för Timrå (men mer om det i en intervju med Anger som kommer att ligga ovanför den här intervjun inom kort....)

Så här sa hur som helst Järlefeldt, i förmiddags dvs måndag förmiddag, om den back och den forward som Djurgården letar efter:
- Jag kan inte säga så jättemycket mer än att vi håller på och kikar och pratar med några olika alternativ.

Någon som är på gång att bli klar?
- Ja jag tror att den back vi snackar med ska kunna bli klar i slutet av veckan. Vi ligger rätt bra till med honom så i slutet av veckan kan det vara klart.

Är det en svensk eller en utländsk back?
- Det är en utlänning men mer än så kan jag inte säga.

Är du säker på att det blir klart med den här spelaren?
- Säker kan man aldrig vara men känslan är att det borde bli klart med honom mot slutet av veckan.

Men det är inte Linköpingsbacken Teemu Aalto i alla fall. Inte efter vad jag hört i alla fall?
- Nä, det stämmer, han var lite för dyr.

Okej, den här forwarden som saknas då?
- Ja, där håller vi på och pratar med ett alternativ nu. Sedan hade vi ett alternativ till som försvann för någon vecka sedan.

Vem var det? Som försvann alltså?
- Jag vill inte gå in på några namn där, för det blir bara fel.

Okej, men den forward som ni fortfarande snackar med då? Är det en svensk eller utländsk spelare?
- Jag vill inte gå in på det heller, men vi får se, vi håller på men det är lite i händerna på spelarna också. Det är upp till de att tacka ja eller nej. Men det börjar bli den tid nu när fler och fler känner att de vill bestämma sig, när alla andra börjar gå på is så känner många att det är dags. Så jag hoppas det löser sig inom kort.

Och om det här forwardsalternativet ni snackar med, tackar nej?
- Då får vi titta på andra alternativ. Det är ju ett tag kvar till säsongsstarten också så de är ingen panik.

Men det måste väl vara önskvärt att han också är med på försäsongen?
- Ja det är klart att man hoppas ha det klart så tidigt som möjligt men det lär inte blir någon artistare i allafall, det är inte fördelaktigt längre med de nya regler som börjar gälla vid nyår (där artistskatten tas bort, maries anm).

Niklas Anger, snackar ni med honom?
- Hm... alltså. Vi vet var vi har varandra, det är väl allt jag kan säga, avslutar Järlefeldt som alltså inte fått besked när den här intervjun gjordes att Anger var klar för Timrå, se mer om det i inlägget ovanför.

20 kommentarer:

Daniel R sa...

Tack för intervjun Marie!
HÄR får man lite besked i alla fall!

Tack!

Marie Hallman sa...

Daniel R Tack, önskar jag hade mer konkreta namn att komma med men jag får luska lite under veckan... nu kommer snart en intervju med Anger...

Emil sa...

Fan vad du är bra Marie! Skönt att få veta lite så att ångesten kan släppa lite grann.

Du får gärna göra intervjuer med Järlefeldt varje dag:D

Difaren sa...

Det blir nog bra det här men backen han pratar om är nog åldringen från NHL eftersom det blir en utländsk skulle inte förvåna minns int namnet så tjorviga haha.

Anonym sa...

Känns bra även om man inte har en susning om kvaliteten på spelarna. Men som sag hoppas allt går i lås snart. Mycket bra jobbat Marie

Marie Hallman sa...

Emil: Tack det värmde :0) men jag tror Järlefeldt får spelet om jag ringer varje dag ha ha.

Difaren: Nä jag tror inte det blir han, vi nämnde honom som hastighast, är inte med intervjun men det lät inte som det var han heller faktiskt.

Anonym: Tack du, synd bara att jag inte har mer konkreta namn och så men får jag något nys om någon så lägger jag ut det.

Meckie sa...

Beträffande DIF:s sökande efter en forward,kan det nog dyka upp någon från Frölunda IGEN.

Bräderna Holmqvist kom ju föregående säsong ,och nu har Frölunda FÖR MÅNGA efter att Joel och "Pebben" återvände ( 16 stycken )

Enligt "Nubben" ska 1 eller 2 forwards bort( går inte att ha 16 pga av spelarbudgeten ) ,VILKA det blir får en del försäsongsmatcher avgöra.

MITT tips är att "denne" Frölundaforward kommer att dyka upp i DIF ............

Marie Hallman sa...

Meckie: Det vore ju en höjdare ;0) särskilt om DIF lyckas göra samma deal som man gjorde med Michael HOlmqvist där Frölunda stod för hans lön första året i DIF. He, he, nä men det är inget dumt spår alls faktiskt. Klart intressant.

Meckie sa...

Njaaa,Marie.....Inte stod de väl för HELA lönen i Michaels fall ,utan en viss del??

Tror ändå att det är slut med de allmosorna ,och blir det en värvning lär DIF få stå för hela kalaset denna gången.

Marie Hallman sa...

Meckie: OM jag minns rätt så stod de för hela lönen det första året, sedan fick DIF betala. Med lillebror Holmqvist var det en annan femma, då fick DIF gå in med en stor del av lönen från början. Men allt är ju en förhandlingsfråga... sedan kan jag inte förstå riktigt vad Frölunda håller på med men har man pengar att sätta sprätt på så... kanske man gör det. ;0)

-daniel- sa...

Låter intressant, fick du några vibbar om vartifrån denna back det talas om kan komma ifrån? Hade hoppats på Yushkevich men kanske inte blir han då...

marie hallman sa...

daniel: Nja, inte mer än att det nog inte var ryssen, men så har jag känt tidigare också. Järlefeldt har låtit rätt skeptisk om honom . Fast man törs ju aldrig säga aldrig i den här branschen, ha, ha ha.

-daniel- sa...

:) så är det helt klart.

Såg just den här artikeln, http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/djurgarden/article5600644.ab samt den här:
http://www.hockeysverige.se/news_show_nils-ekman-i-frysboxen.html?id=8368699

Vad säger man om det, kanske går att lösa Ekman från hans nuvarande kontrakt?

marie hallman sa...

Daniel: Går gör det säkert, bara stålarna finns.... vet inte om DIF kan betala det som den ryska klubben skulle vilja ha isåfall men det vore ju en fin värvning om det gick.

-daniel- sa...

Ja, alltså Ekman skulle passa in perfekt i Hardys lagbygge. Men som du säger lär det bli dyrt och jag tror inte den möjligheten finns i dagsläget.

Nu när Anger är borta från ekvationen tror jag det landar på Mathias Tjärnqvist - en spelare jag absolut gillar men inte alls är en lirare för en förstalina som skall producera framåt... Känns "sådär", faktiskt.

Niklas Malmgren sa...

Jag tycker det är dags för Järlefelt att avgå nu! Han visste var han hade Linkan och Anger, ingen är kvar! Vilket ärkepucko!

Fast DIF kan säkert få JÄTTE svarta siffror i budgeten... Hoppas det räcker till ett år i allsvenskan också...

Blir så sjukt besviken på den inkompitens som DIF ledning visar upp...

-daniel- sa...

@ Niklas Malmgren:

Tror faktiskt Hardy hade mycket att säga till om i det här fallet, speciellt angående Anger (personligen gråter jag inte floder, snarare tvärtom, att han lämnar. Linkan är ju en helt annan femma!) Men problemet är att signar vi ännu en hårt jobbande forward som inte har en naturlig fallenhet att åtminstone komma upp i 30-40 poäng på en säsong så tror jag vi ligger riktigt illa till.

In med Ekman. Nu!

marie hallman sa...

daniel och niklas M: Ja, skulle jag få välja hade jag hellre tagit ekman i det här läget. Inget ont om mathias tjärnqvist men ska man se till vilken spelartyp som DIF behöver så känns det mer som ekman än lilltjärna. ska försöka höra runt lite om nisse.

-daniel- sa...

Låter intressant om du kunde höra runt lite om Herr Ekman. Ingen blir gladare än jag.

Tack på förhand.

marie hallman sa...

daniel: tack själv. Så får vi se om det går att få fram något :0)