onsdag 12 augusti 2009

Silly season Nisse Ekman

Har kommit uppgifter i morse via någon rysk sajt att Nisse Ekman brutit sitt kontrakt med SKA St Petersburg. Men det stämmer inte, hävdar hans agent Jocke Persson som jag nyss pratat med (onsdag morgon).

Persson säger så här om Nisse Ekmans situation:
- Han har inte lämnat St Petersburg, däremot så har han blivit nerskickad till klubbens farmarlag (som spelar i division ett). Farmarlaget spelar och tränar i samma hall som St Petersburg så för Nisses del blir det rent praktiskt bara att byta omklädningsrum.

Vad händer nu?
- Vi får se men Nisse har ingen avsikt att bryta sitt kontrakt med St Petersburg, han har för avsikt att fullfölja sitt kontrakt med klubben och det är där vi befinner oss just nu, avslutar Persson.

Vad som händer sedan, OM det händer något, återstår alltså att se.
Nisse var ju tydlig själv i ett mess till mig förra veckan då han skrev att " Det är dessutom INTE aktuellt att spela någon annanstans än här, trots allt som händer!"
Det är ju inte bara packa väskan och dra OM han nu skulle vilja det.
Kan vara bra att ha det i minnet menar jag.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Du är grym Marie, så bra att få lite snabba svar.

-daniel- sa...

Tack för infon återigen Marie. Fick hopp om framtiden när jag hörde "nyheten" om Nisse men det krossades snabbt, men bättre att få veta än att hoppas helt i onödan....

Marie Hallman sa...

Anonym och Daniel: Tack själva för att ni läser och är på :0). Känns lite trist att jag tar död på allt hopp med inlägget bara :( Men, men, jag tror inte att sista ordet är sagt i den här historien. Blir intressant att se var det slutar även om det kännns som en låst situation just nu.

Anonym sa...

Jag gör en annan analys än du, Marie:

1. Nisse kan inte bara gå som han vill säger du. Självklart är det så, men Leningrad vill ju uppenbarligen inte ha Nisse kvar. Tränarens tidigare uttalanden följt av en farmarlagsnedskickning nu är ju inte direkt en förtroendevot. Tror Leningrad skulle vara mycket nöjda med en lösning att riva kontraktet rakt av - för vad är poängen med att pröjsa en massa USD i lön för att ha en spelare i sitt farmarlag?

2. Nisse vill ha hela sin USD-lön eller åtminstone en god portion av den. Måste han spela i farmarlaget för att få stålarna så gör han det, som framgår av hans och agentens uttalanden så kommer de inte initiera någon upplösning av kontraktet eftersom det strider mot deras mål - att få så mycket USD som möjligt.

Tror det kommer bli en uppgörelse så småningom där Nisse får tillräckligt mycket pengar för att vara nöjd med att bryta sitt kontrakt och vara fri att spela någon annanstans denna säsong.
Om den nya klubben sedan blir Djurgården är en helt annan fråga.

Nicke sa...

Jag tror inte Nisse nöjer sig med spel i ett farmarlag i ryska ligan, han vill nog ha till en lösning, sen om kontraktet bryts eller inte återstår ju att se.

Difaren sa...

Hoppas då iaf han bryter och kommer till DIF man kan ju iaf drömma lite hehe.

Men som Marie säger sista ordet är nog int sagt ännu =)

JayJay sa...

Det sista har nog inte sagts i detta. Hoppas jag...

Anonym sa...

Håller med. På nått sätt kommer nog Ekman att lösas ut men frågan är när bara.

Anonym sa...

www.difhockey.se


Tjänqvist är klar!! Då är truppen spikad. Det kommer nog göra ont att möta DIF i år.

Men vem ska göra poängen?!

FORZA DIF!

Anonym sa...

Marie Hallman:

Om det nu Nils Ekman köps ut från kontraktet, kan även han komma till Djurgården redan till den här säsongen? Kan du inte ställa denna fråga till Janne Järlefeldt?

Anonym sa...

Det kommer aldrig att hända! Nu har dif värvat tjärnqvist och dif har inte ens råd med ekmans lön just nu, med tanke på att truppen är full..

Peter sa...

Shit vad nöjd jag är med värvningen av M Tjärnqvist, kan knappt vänta tills premiären är man blir så lycklig när man tänker på det samtidigt som det är jobbigt att vänta när det är så lång tid kvar.

En sak är iaf säker: DET KOMMER ATT SMÄLLA I HOVET I VINTER!

Fredrik Nygren sa...

Tjänqvist är klar för DIF, precis som jag sa var självklart! ;)

Sebastian sa...

Du tog inte död på något hopp nu när Tjärnqvist är klar, marie. Nu är truppen spikad tror jag. Så vi tar hem Nisse nästa år! ;D

Marie Hallman sa...

hej alla är på match, svarar på kommentarerna lite senare i natt. finns en intervju med mathias nu hur som helst, längre upp här i bloggen

Andreas sa...

På Svt:s text tv står det fortfarande som notis att Nils Ekman lämnar Ryssland, ny klubb oklart.
Däremot har nyheten att Tjärna jr har signat borttagen....
Jag tror jag följer fortsättningen här hos dig Marie!

Marie Hallman sa...

Alltså jag tror ju så här.. (är faktiskt lite inne på din linje Anonym, även om laget Nisse spelar i heter St Petersburg och inget annat) nämligen att det är lite politik och chicken race just nu.
Om Nisse bara drar går han miste om ett bra kontrakt, om klubben ska dumpa Nisse måste de köpa ut honom. Ingen av dem vill betala, både vill ha ut sin del av kontraktet. Tids nog kommer det bli en lösning, frågan är bara vem som ger upp först. Så TROR jag det är, vet inte men TROR som sagt.
OM Nisse sedan är fri att välja ny klubb är ju frågan om DIF har pengar, eller om det finns andra erbjudanden som lockar mer.

Anonym: Jag ska kolla med Järlan. Jag kan tänka mig (obs min spekulation) att det kanske går för DIF att skaka fram pengar, bara Nisse inte måste köpas ut utan klarar ut det där själv.

Sebastian : Tack, nä så kanske det är?! ;0)

Andreas: Ja gör det, jag försöker hålla så bra koll jag kan.:0)

Anonym sa...

Är det någon som har en länk till KHLs spelschema den här säsongen?

Difaren sa...

Blir Ekman utlöst så nog finns pengarna hos Dif eller ordnas fram annars skulle det ju vara skandal, dessutom Står DIF högt upp hos Ekman oxå och det har stor betydelse =)

Marie Hallman sa...

Anonym: NU så har jag ställt frågan til Järlefeldt som hänvisade till Tommy Engström som svarade i stället (det är han som tar alla ekonomiska frågor). Kolla inlägg här en bit upp om att truppen är stängd - i alla fall för dagen.

Difaren: Alltså de har ju inte obegränsat med stålars och Nisse kommer inte vara billig OM han nu kommer loss men, visst, om han plötsligt står där... så kommer DIF säkert försöka att hitta en lösning. Men det är väldigt noga med att inte lova något nu, vill itne att fansen ska bli besvikna om det inte går och det kan jag förstå faktiskt.

Anonym: På den här länken http://en.khl.ru/calendar/ fanns det bra schema förra säsongen. Är inget nytt än, är gamla som ligger uppe men de kör nyheter på den sajten också så jag hoppas de lägger ut nytt spelschema där snart också...