onsdag 12 augusti 2009

Försäsong SSK-AIK " Det var mycket känslor därute " Stefan Johansson

Det var mycket känslor i matchen mellan SSK och AIK, kul tycker jag när det är träningsmatch som i vanlig fall lätt blir sömnpiller. Men inte här.
En jämn match också där AIK var bäst i början och tappade mot slutet, SSK var sega som bara den i början men lyfte ju längre matchen led så 3-3 (efter tre perioder, ingen sudden) känns väldigt rättvist.

AIK hade förvisso bud på 4-3 i slutminuterna, då backen Stefan Johansson fick ett fint läge i pp men sköt i luften i stället för på pucken. Men han gjorde å andra sidan AIK:s första mål så det jämnade väl ut sig.
Så här säger han själv om 1-0 målet:
- Det är inte varje dag som man får göra mål, det blev väl fyra stycken förra säsongen så det är inget man är bortskämt med, ha, ha.

Kunde ha blivit ett till där på slutet?
- Jo, he, he, det vart ett stort hål i luften i stället men jag tycker ändå att det är en rätt jämn fajt med två lag som ville mycket, två lag som ville vinna, det var mycket känslor där ute, det var kul.

Och just som Stefan säger det passerar målvakten Christopher Heino Lindberg och konstaterar på en snabb fråga om sin egen utvisning där på slutet… (se matchfaktat).
- Det var dumt, jävligt dumt, pinsamt. Dumt….. och knallade vidare.

Så tillbaka till Stefan, och frågan varför det var så mycket känslor i en träningsmatch?
- Jomen det är väl lite derbyprägel ändå varje gång AIK möter SSk, det blir snabbt allvar och då är det känslor… de här matcherna är ändå en förberedelse inför serien och då är det lika bra att man förbereder sig inför dem och spelar de som om det var en riktigt match.

Ja, jag tycker det var kul att se så mycket attityd i en träningsmatch i alla fall.
- Ja, he, he. Jo men man vill ju slå ett elitserielag. Det vill man ju och det är ju SSK. Sedan tror jag tyvärr att vi tappar lite fokus på slutet. Jag kan inte sätta fingret på vad det var riktigt men …

Syra i benen?
- Nä, det satt nog mer i skallen, att vi tappade lite fokus, varför vet jag inte avslutar AIK-backen Stefan Johansson med ett leende.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Johansson kommer slå igenom i år, det är jag helt övertygad om.
Var riktigt bra förra säsongen och nu har han ett år i allsvenskan med sig.

Headcoach sa...

Bud på 4-3? Ja ur AIK-ögon sett men ett stolpskott samt ett rugande ribbskott av SSK får känslan att glida mot 3-5.

AIK tappade allt, precis allt på slutet. Det såg väll du oxå?

marie hallman sa...

Anonym: Vi får se. Jag vågar då aldrig spå sånt i förväg ;0)

Headcoach: Jodå,jag har skrivit det också att AIK började bäst men tappade sedan allteftersom matchen gick (dock inte allt som du tycker) samtidigt som SSK började uselt och sedn bara växte och blev bättre. Men poängen här är ju att AIK hade PP och Stefan ett kanonläge men sköt i luften och helt missade pucken. Det var liksom poängen med den kommentaren att han hade bud på 4-3.