lördag 1 augusti 2009

Jonas Gustavsson "Jag har fått känslan att de verkligen vill ha mig"


Intervju nummer fyra på NHL-träffen blev ett kort snack med Jonas Gustavsson. En otroligt ödmjuk människa det måste jag säga. Och inte någon gör så värst mycket väsen av sig i en stor mängd stjärnor som den här -fast han snart kan vara på väg mot även ett NHL-genombrott.

Men alla är olika och visst finns det ett rejält driv bakom den diskreta fasaden också. Det gör det.

Den förre AIK och Färjestadsmålvakten fick ju sitt stora genombrott i år men såg ändå närmast förvånad ut över att finnas med i OS-diskussionerna. Så här säger han om att finnas med på den ”långa listan” som SOK kallar den första listan med namn på en 65-70 spelare som ska lämnas in i slutet av september till Internationella Olympiska Kommittén, IOK.

- Det är jättekul och hela den här träffen är kul, det är en skön samling folk, ha, ha.

Vad har du för chans att komma med i den slutliga OS-truppen tror du?
- Oj det är jättesvårt att säga. Jag måste få en bra start där borta (i Toronto) först sedan är det ju tuff konkurrens, det är ju bara titta sig omkring…

Vilka tre målvakter är med till slut då? Du får säga dig själv…
- Äh, men … Henrik Lundqvist känns väl given, sedan där bakom kan det hända vad som helst. Det finns ju många bra där borta (NHL) redan, det är många på väg dit också och många på väg upp så det blir jättetufft.

Okej, vad har Toronto sagt om dina chanser att få spela där borta?
- De har väl inte sagt så mycket men jag har i alla fall fått känslan av att de verkligen vill ha mig där och att det finns en öppning att vara med och kriga om det på riktigt. Hade det varit ett annat ställe så kanske det hade varit minst två killar före så att man inte fått chansen alls men här känns det som att jag kommer få chansen, det var bland annat därför jag valde Toronto.

Den där känslan, att de verkligen vill ha dig, hur märker du den?
- Nämen (klubbens GM) Brian Burke åkte flera gånger till mig till exempel. Jag träffade honom två gånger hemma i Sverige, en gång där borta och en gång till före det, så det kändes verkligen som att de är intresserade av mig och att ge mig en ordentlig chans, avslutar Jonas Gustavsson.

6 kommentarer:

Marcus sa...

Marie!:)
Har ett förslag till intervjuer i framtiden:)
Om du intervjuar Kronwall och Oduya TEX så borde du fråga om de blir DIF eller ngt annat lag om dom kommer hem i framtiden:) Det gör så att fansen blir lite lättade och då blir de allt tack vare dig:)
MVH
Marcus!:)

marie hallman sa...

Marcus: Jag ska försöka komma ihåg att fråga det. För Niklas del är nog svaret givet, Oduya har ju spelat både i DIF och Frölunda (och Bajen) så ... vi får se vad han svarar :0)

Anonym sa...

http://mackep.wordpress.com/2009/08/01/istraning-igar/

Du kanske redan har sett men ändå...

Macke hälsar...

Marie Hallman sa...

Bättre hockey: Jättefina bilder, ser dock ut på Marcus min som om Lillpucken är mer förtjust i twinsen än Jonte??? ;0)Mycket folk på ispremiären????

Anonym sa...

Den riktiga premiären är på måndag men i vanlig ordning händer det nog inte så mycket. Framförallt när träningen är i den iiiiskalla B-hallen...

När dom kör på RIKTIGT däremot kanske vi fyller en stolsrad... Nej det är inte som 14 mil söderut på våra träningar... Jag, Lillpucken och Greppa får dom nöja sig med här...

marie hallman sa...

Bättrehockey Ja men då var det ungefär som hos AIK. Där var det jag, han som körde ismaskinen, sportchefen gozzi, ett AIK-fan, samt bobo simensen och juniorlaget som tränat precis innan....på plats, typ. På den riktiga ispremiären... jag hoppas det kommer fler i morgon när DIF och SSK har sina ispremiärer