tisdag 25 augusti 2009

Försäsong SSK-Mora "Alla är överallt och ingenstans" (Stefan Gråhns)

Det blev en målrik historia när SSK åkte till Lindesberg och förlorade med 5-6 mot allsvenska Mora (se matchfakta i inlägget under).
Jag själv tycker inte siffrorna är så viktiga i en träningsmatch, men SSK-forwarden Stefan Gråhns som gjorde SSK:s första mål (reduceringen till 1-3) var desto mer bister när jag ringde upp och sa så här om att det blev många mål:
- Ja, det blev det men det blir mycket mål när det är en sån dålig match som det här. När alla är överallt och ingenstans hela tiden, då blir det så här.

De onlinerapporter som finns talar om vidöppet bakåt?
- Ja, precis, så var det.

Men också ett väldigt bra tryck framåt?
- Ja, det var det väl och det var väl bra att vi hade en del framåt men alltså... vi hade ju en hel del lägen om man säger så. Som inte gick in. Jag själv hade väl en eller två stolpträffar och det var det några fler som hade också. Men förtjänar man målen så studsar de in. Annars, om man inte förtjänar dem (målen) så gör gör de inte det (studsar på rätt sida om stolpen) heller. Och vi förtjänade inte fler mål.

Är du inte lite väl hård nu?
- Nä, det var andra grejer som man ska göra bra och fixa och gör man det så gör man målen men när man är dålig i spelet, då blir det några stolpe ut tyvärr.

Okej, det blev lite omkastningar i laget, du fick spela med nyförvärvet Yanick Lehoux, hur var det?
- Det är kul att spela med honom, han är en bra hockeyspelare. Men det var lite... alltså vi har ju inte tränat ihop alls. Det var egentligen jag, Fredde (Fredric Andersson) och Adde (Andreas Gröndahl) som skulle bilda en kedja men med lite sjukdomar och så så råddade de om och ville testa lite annat. Men så är det ju, det är ju lite matchlikt det med. Folk blir ju skadade då och då och då får man köra med såna man inte är van vid riktigt.

Hur kändes det för egen del då?
- Ja det kändes väl åt helvete ungefär... jag spelar för att vinna, sedan spelar det ingen roll om det är träningsmatch eller inte. Vinner vi inte så mår jag dåligt, eller så ska jag väl inte säga men jag blir irriterad. Det var för många dåliga beslut och för många misstag och så där. Från alla i och för sig men även från min sida.

Vad borde ni träna på nu tycker du, med facit från den här matchen?
- Det ska nog tränarna svara på men det är väl träna som vanligt antar jag, men ha huvudet med sig nästa gång det är match.

När jag ändå har dig på tråden... stämmer det att (tränaren Peter) Popovic fick in ett par rejäla fullträffar på din bak under eran paintballdag i fredags?
- Ja, ha, ha, han fick in två, en av dem brann till lite. Men det var kul (att spela paintball) ha, ha, ha.

Det ryktas om att du haft svårt att sitta efter det där?
- Va? Nä, nä, SÅ illa var det definitivt inte. Det var en bra träff men inte SÅ illa, ha, ha.

Och vilket lag vann?
- Hm... Alltså jag kan säga så här. Vi var uppdelade i fyra lag, Peter Larssons lag vann men det är allt jag säger, ha, ha.

Tillbaka till matchen då. Ni hade med en junior, Thom Flodqvist (fyllde 19 år den 13 augusti) som dessutom gjorde mål. Hann du se det?
- Ja det var Adde Gröndahl som fick pucken i anfallszon, han gick bakom målet
och spelade in pucken vid första stolpen där tryckte Thom in pucken på ett direktskott. Det var ett mycket snyggt mål. Han (Flodqvist) och Gröndahl har spelat ihop förr, eller det måste de ha gjort för det såg så ut i alla fall. Och målet var nog det snyggaste idag, eller jo det VAR det snyggaste.

Kul att Thom, Gröndahl, Kilström och de är unga tar för sig, tycker jag (Marie).
- Ja de gör det riktigt bra. Om det är något som är positivt i den här matchen så är det att de unga går in och köra jättebra. Som Thom, det är inte lätt att komma in och köra en match när man inte ens har tränat med a-laget och att då få komma in och bara göra mål sådär och spela så bra, det är jättekul att se tycker jag, avslutar Stefan Gråhns.

3 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Ja den drabbningen med Mora är ju bara att lägga till handlingarna och glömma så fort som möjligt. Nu är ju inte alla med än men det syns ju var det behöver förstärkas!

Kent Fredriksson sa...

Förlora är aldrig kul även om det stavas slarvig träningsmatch.

Två tänkta ordinariebackar saknades i "spruckna uppspelet" Jaakola och den sent ankommande Menige Ryan. Men som många redan varit inne på så är SSKs problem på backsidan monumentala.

Uppsträckning!

Marie Hallman sa...

Sven och Kent: Ja hjälp backsidan... visst nu saknas två spelare men det är ju ingen ovanlighet att folk skadar sig sedan under säsongen också. Känns som hela laget måste ta större ansvar defensivt, det här håller inte.