lördag 8 augusti 2009

Match AIK-Nynäshamn 7-4 "Vi sa innan att vi skulle ta det" (Oscar Ahlström)

Lite sent men dock... här kommer en intervju med AIK:forwarden Oscar Ahlström om AIK:s match mot Nynäshamn.

AIK slog, inte helt oväntat, division ett laget med 7-4 (3-0, 3-1, 1-3) och vann enligt Graip Hockeys hemsida skottstatistiken med 50-16. Eller som det står på Nynäshamns hemsida "AIK dominerade de två första perioderna och gav Nynäs en lektion i hur ishockey spelas av topplagen i Allsvenskan. Efter två perider stod det 6-1 till AIK." Synd nog har man bara listat det egna lagets målskyttar...

Och det var ju helt omöjligt att följa den onlinerapportering som hade utlovats men jag kan ge er målskyttarna ändå... är dock inte helt säker på ordningen här, bad Oscar räkna upp alla målskyttar och det kan hända att de är lite huller om buller men om vi struntar i vem som gjorde vilket mål så nätade följande spelare för AIK: Johan Ryno (två mål), Mattias Beck (ett mål), Christian Sandberg (ett mål), Henrik Eriksson (ett mål), Jonas Liwing (ett mål) samt Oscar Ahlström (ett mål).

Oscars mål var hur som helst det tredje AIK-målet i matchen... vilket då blev hans debutmål i AIK-dressen.

Jag frågade honom hur matchen såg ut och fick det här svaret:
- Åh det var en sån där typisk förstamatch för säsongen. Vi hade mest puck och hade väl ganska bra tryck på Nynäshamn. De var lite farliga i kontringarna ändå sådär, men vi hade rätt bra spel så... he he.

Men det var ett division ett lag ni mötte, de bara ska ni ju slå också?
- Jo, ja, det sa vi innan också att det här tar vi. Vi tar det här... Men det är ändå svårt att möta divisionett lag, det blir ett litet annat spel än i allsvenskan så det känns skönt att vi slog dem i alla fall.

Känns det som att du börjar komma in i laget nu?
- Ja, det var ändå första matchen, det var skönt att bli av med den, att få den gjord. Men vi får se på onsdag när vi möter SSK, det blir ju ett helt annat motstånd, en bra värdemätare, vi får se var vi står då.

De började träna en vecka senare än er...?
- Ja, så det sätter lite press på oss, he, he.

Vem spelade du och brorsan (Victor) med föresten?
- Henrik Eriksson var center, det är lite nytt men det gick ju bra. Men det tar lite tid att lära hitta alla, det (att spela match) är ju inte som när man spelar tvåmål på träningarna. Det kommer nog ta ett litet tag, en fem matcher kanske, innan man hittar varandra riktigt, riktigt bra.

Varför är inte Victor center i eran kedja?
- Nä men han var ju bara det ett tag i Huddinge, han är ju inte det egentligen. vi är ju forwards, trivs bättre där (på kanten som ytterforwards.)

Hur känns det i benen nu?
- Åh nu är man lite småtrött sådär, ha, ha. Vi har inte haft det så stenhårt här (på lägret på Gotland) fast vi har tränat mycket det har vi. Men det har mer varit på spelet och så.

Vad har ni gjort utöver det där på Gotland?
- Vi har haft alla flickvännerna här, sedan i går (fredag) så var det några som spelade golf, vi andra spelade fotboll mot ett lokalt lag som jag tror hette Graip.Vi vann med 1-0 (David Engblom uppges ha gjort målet).

Vad gör ni ikväll (lördag)?
- Vi ska gå ut och käka middag, det blir någon slags bankett. Sedan kommer det väl lite folk från byn också, de vill väl ha lite autografer från Dick (Tärnström) och några andra tror jag.

Fast Dick var inte med mot Nynäshamn va?
- Nä han har ont i en axel så han hoppade det, avslutar Oscar Ahlström. Som alltså nu har en upp på brorsan, bara börja köra Victor! Nä jag skojar lite... men jag vet att de alltid hållit koll på och skuggat varandras poäng tidigare i karriären så det kan förhoppningsvis hålla i sig även i AIK.

EDIT: Jag var lite trött i natt när jag la in den här intervjun vid 02.00, råkade döpa om Oscar till Wahlström i efternamn, men det ska så klart vara Ahlström och inget annat. Sorry för det! Men nu är det rätt :0) Tack ni som sa till.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ehm, heter han inte Ahlström :P

Heja Gnaget!

Anonym sa...

vem fan e oscar wahlström??

Tok sa...

aik vinner på onsdag det finns liksom inget annat. Hoppas råttorna vet om det i förväg bara :)

Jaakola skadad, Glenn är artist.
Två juniorbackar som inte lirat i SSK överhuvudtaget ordinarie.

Och sen totalt 6-7 nya spelare, ingen line intakt från förra året.

Medan aik har hela laget likadant.

råttorna vinner utan problem

marie hallman sa...

Anonym x2 Får man skylla på att man var trött vid två på natten?
;0)

Marie Hallman sa...

Tok: Ha, ha, Oscar sa det där on att "vi sa innan..." med glimten i ögat ska du veta. Men matchen på onsdag blir intressant. Ska bli kul att se.

Bengt sa...

Enligt speakern på Råsunda gjorde båda bröderna varsin kasse och då var ställningen 3-0.
Sen undrar jag hur f-n det kom sig att Ryno var med och lirade? Han skulle ju bara träna med laget tillsvidare. Inte spela matcher. De kan väl omöjligt ha spelare med som inte kontrakterade? I så fall kan de ju plocka in vilken randon snubbe som helst från gatan som får vara med och lira.

marie hallman sa...

Bengt: Speakern hade uppenbarligen fel. Det är Oscar som har gett mig målskyttarna och han sa att "det var bara jag som gjorde mål, victor gjorde inget". Så jag tror mer på Oscar...
Ja det är lite lustigt med Ryno. Men det lutar kanske åt att han stannar här i AIK då...vet att AIK vill och han vill, frågan är vad Detroit vill. Det är ju upp till dem att bestämma då Ryno är deras spelare.