söndag 23 augusti 2009

Nedräkningen har börjat...

En månad kvar nu till elitserien börjar. Känns att det börjar bli slut på sommaren utanför ishallarna också. Sol och blå himmel men sådär megavarmt. Nja. Inte riktigt va. Själv åkte jag idag söndag, badoptimist som jag är, till en sjö när jag kände solen värma rejält på balkongen. Och nog sken solen vid stranden trots några moln, men det blåste ju så jag höll på att frysa arslet av mig när jag kom upp ur den förvånansvärt ljumna sjön. Nä lika bra att gotta sig rejält åt att seriestarterna närmar sig nu i stället...

Och det tänkte jag göra veckan som kommer med en radda matcher bland annat. Händer en del just den här veckan... här är ett axplock:

Måndag: Tre Kronor har kallat till pressträff, det är dags för förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson att presentera truppen till Czech Hockey Games 3-6 september.
Tisdag: Svenska spel har pressträff om en nyhet på spelfronten, där vi är några hockeyskribenter som är inbjudna. Södertälje spelar mot Mora i Lindesberg.
Torsdag: AIK möter Brynäs i Gävle, SSK tar emot Skellefteå i Tälje, obs matchstart redan klockan 18 så att SAIK hinner med planet hem efteråt.
Fredag: Semifinaler i NT, Djurgården möter Frölunda på Åland.
Lördag: Final och bronsmatch i NT på Åland.
Söndag: AIK möter Leksand i Norrtälje.
Hyyyyyyyfsat mycket roligt med hockeyanknytning att se fram emot.
Ska se om jag kan boka in lite intervjuer också.

Men för att börja med just i morgon måndag, så ska det bli kul att se vilka BÅG tar med till Tjeckien.
Antar att han spejat både här och där i veckorna som gått men jag har bland annat sett honom snacka med spelare och ledare i Norrtälje då DIF mötte Linköping.

Vet inte om han vill köra en "ungdomligare" variant på säsongens första EHT-trupp eller om han redan nu sorterar ut vilka som är aktuella för OS eller inte.
Men en spelare jag mycket väl kan tänka mig att han tar med sig till Tjeckien är Djurgårdsforwarden Andreas Engqvist som sett väldigt stark ut så här långt och som med tanke på att han missade halva förra säsongen nästan kan räknas som ett starkt nyförvärv för Djurgården.

Marcus Nilson, Marcus Ragnarsson, båda DIF och AIK:s Dick Tärnström ligger ju bra till för en Tjeckienresa också, men de vet ju Gustafsson redan var han har så det beror som sagt på vad han är ute efter under de här turnerningarna under hösten.

En spelare jag verkligen skulle vilja se testad i landslaget är Djurgårdens supertalang Jacob Josefson. Ja jag vet, han fyllde 18 i mars. Men Nicklas Bäckström fick chansen i den åldern och BÅG brukar ju inte fega ur sådär så kom igen, ta med Jacob till Tjeckien...
Han är klok och mogen som få, både på och vid sidan vid av isen, och skulle lätt göra rätt för sig om han blev uttagen.
Ser minst lika bra ut som när säsongen tog slut. Kan bli en sensation i vinter.
Finns mycket mer att säga om det men det tar vi en annan dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker Ölvestad och M Holmqvist borde få chansen..

Marie Hallman sa...

Anonym: Du blev bönhörd på åtminstone en punkt, Jimmie Ölvestad, se inlägget ovanför.