torsdag 27 augusti 2009

Försäsong Brynäs AIK "För oss är det ödmjukhet som gäller nu" (Mattias Beck)

Jag fick tag på en besviken Mattias Beck, i spelarbussen på väg hem från Gävle. AIK-forwarden säger så här om matchen:
- Vi gjorde väl ingen bra match, tycker vi själva. Men visst, (slutresultatet) 5-1 spegar väl inte matchen, men det är mest det att man är besviken efter att man torskat. Visst fanns det vissa bra saker i spelet men vi gör mycket missar i försvarsspelet som leder till deras mål, det är inte bra.

Min kollega Mats som såg matchen sa att Markström i Brynäsmålet var skillnaden, håller du med?
- Nja, eller jo han gjorde en jättebra match, det gjorde han. Tog det han skulle, men annars så... jag vet inte man är mest besviken att vi förlorar.

Jag hörde att du hade något läge på slutet där Markström gjorde någon helt sjuk räddning?
- Jasså, ha, ha, ja jag hade ett läge på slutet där deras back, tappade pucken och jag tog den men sedan fällde han mig så jag vet inte... jag tycker inte jag fick i väg något riktigt skott.

Okej, om man ser försäsongen totalt sett då? Hur tycker du att det har gått?
- SSK matchen där spelar vi jättebra, eller i alla fall i två perioder innan vi släppte in de i matchen. Sedan i Finland så var ... i alla fall i den andra matchen spelade vi jättebra så jag tycker det har varit bra i det stora hela.

Något ni måste åtgärda akut?
- Nä, inte akut, det är nog fel ord, men det är mer små detaljer som måste rättas till speciellt i försvarsspelet. Man vill ju bygga det så att det är bra. Men det finns inga akuta problem sådär, vi har rätt bra koll på allting.

Jag tycker nästan alla spelare i alla lag, nämner försvarsspelet som det man får jobba mycket med på försäsongen. Är det det svåraste att få ordning på?
- Nej inte svåraste men det viktigaste. Men vill ha det bra så att man kan ge sig själv chansen att vinna matchen. Försvarsspelet är ju jätteviktigt. I anfallsspelet handlar det mer om att släppa loss och våga, men försvarsspelet är ju så mycket taktiskt man ska få ihop.

Ni har inte så många nya att spela in, det måste underlätta?
- Ja, det känns som vi kan fortsätta bygga på det vi hade förra året, det är skönt. För oss är det ödmjukhet som gäller nu i vinter, att vi kommer ihåg varför det gick bra förra året. Vi kan inte åka runt och tro att vi är världsmästare, utan det var att vi hade ett bra försvarsspel som gjorde att det gick bra, det vet vi och det måste vi bygga vidare på.

Det var en ny spelare med i kväll (torsdag) föresten, Andreas Pettersson, vad kan du säga om honom?
- Hm, ja han är med och kör med oss lite nu. Han har spelat i Norge i tre och ett halvt år. Spelade tidigt med A-laget för några år sedan, var med och spelade en säsong samtidigt somjag i AIK, sedan drog han, nu är han tillbaka.

På tryout eller?
- Ingen aning faktiskt, ha, ha. Jag vet bara att han är här och kör, ha, ha.

Henrik Eriksson klev av hörde jag också. Vad hände?
- Han fick en smäll, jag vet inte exakt var så han gick av, men det var nog ingen större fara, avslutar Mattias Beck.

Inga kommentarer: