måndag 17 augusti 2009

Leksand backar om träningsmatch, ställer in fredagens fajt mot SSK som nu hoppas på nytt motstånd

Det blir ingen träningsmatch mellan SSK och Leksand nu på fredagkväll i Hedemora.
Leksand har ställt in matchen då man enligt ett pressmeddelande har "för många skador och sex av sju ordinarie backar borta från spel" och då laget i det läget "inte skulle kunna göra sig rättvisa"

Enligt Leksands pressmeddelande har Stefan Lassen fått ledigt för att åka hem till Danmark dessutom dras Kimmo Lotvonen, Oliver Ekman-Larsson, Janne Huokko, Kenny Källström och Petter Ullman med småskavanker som håller samtliga borta från spel.
Utöver det är Jens Bergenström, Pelle Prestberg och målvakten Timo Leinonen småskadade och borta från spel nu på fredag.

"Ett trist beslut att ta när vi har chansen att möta ett så pass kvalitativt motstånd som Södertälje eftersom det är såna matcher man vill ha i ett sånt här skede, men nu är det som det är" , säger Leksands sportansvarige Patric Kjellberg i pressmeddelandet.

Jag slog en pling till Södertäljes assisterande tränare Peter Larsson som fick redan på det här i eftermiddags (måndag) då Leksandstränaren Leffe Strömberg ringde och berättade om läget.

Nu kan det KANSKE bli en match ändå - mot något annat lag. Så här säger Larsson om det:
- Jättetråkigt att det blev så här men vi får se, Hedemora som arrangerar matchen håller på och undersöker om det går att hitta en lösning med något annat lag. Jag tycker ju lite synd om Hedemora, och vi (SSK) står givetvis till förfogande om det går att lösa med något annat lag.

När fick du veta det här?
- Leffe (Strömberg) ringde i dag (måndag) vid ett och sa att det inte hade fullt lag, men vi i SSK vill ju göra rätt för oss mot Hedemora som sålt biljetter och allt till matchen så jag hoppas det går att hitta någon alternativ lösning.

Hur påverkar det erat träningsupplägg om det inte blir något?
- Det är mest tråkigt dels för att det hade varit kul att möta Leksand plus att det hade varit kul att se killarna spela matcher två dagar i rad. Det är då när det grinar emot lite i kropparna, som det hade varit kul att se karaktären på killarna, att se hur de klarar av det, speciellt i match två då..., säger Larsson.

Tanken var ju nämligen att SSK skulle möta Brynäs i Bolläs på torsdagen och Leksand i Hedemora på fredagen och ha lite teambuilding i Hedemora på dagen före fredagsmatchen.

Nu återstår att se vad som händer med fredagsmatchen, den på torsdag spelas hur som helst som planerat.
Om det är pengarna tillbaka till de som till äventyrs köpt förköp förtäljer inte pressmeddelandet från Leksand och Larsson visste inte heller, så det är väl bara ringa Hedemora hockey om ni sitter med biljetter i handen som ni inte vet om de går att använda.

Apropå SSK... så ställde jag givetvis frågan om hur det går med letandet efter en back. Om det säger Peter Larsson så här:
- Jag kan inte slänga ur mig några namn här nu men vi jobbar på det, vi får se. Men tanken är att hitta någon innan säsongen startar, sedan ska ju den killen passa in både i spelet och tänket, avslutar Larsson.

2 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Tack för att du ställde frågan, även om svaret var väntat.

Marie Hallman sa...

Sven: Ja man får ju passa på, någon gång så kanske man får ett oväntat svar ;0)