lördag 29 augusti 2009

NT-finalen: "Vi spelar med stort självförtroende" Nicklas Danielsson

Sådär, nu har jag pratat lite med Djurgårdsforwarden Nicklas Danielsson, som inledde målskyttet i finalsegern mot Linköping. Jag frågade om de skulle få gå på fin bankett och fira lite nu när de vunnit Nordic Trophy.
Men icke.
- Nä, vi ska upp och ta båten hem jättetidigt i morgon (söndag) så det blir lugnt. Och äta har vi redan gjort, blev lite kyckling. Nu ska vi gå och köpa en burgare, konstaterade Danielsson.

Nämen, vad är det för firande? Gammal vanlig kyckling och så burgare på det?
- Jamen vi är hockeyarbetare vet du, då är det ingen lyx, svarar Djurgårdsforwarden med ett skratt.

Om man ser på onlinerapportering som varit från matchen ser det ut som om Djurgården körde över Linköping, men riktigt så bra var det inte säger Danielsson:
- Nej, för körde över tycker jag inte att vi gjorde men vi spelade bra, håller pucken jävligt bra inom laget, har ett bra fungerande boxplay och har tur. Sätter chanserna vi har. Sedan var Gustaf (Wesslau) grym i mål, det var kul där ute, he, he.

Ja, blev ju nästan tredje nollan på fem matcher för honom?!
- Ja, så det var tur att han inte fick hålla nollan igen, för då hade huvudet svällt på honom, ha, ha. Det är bättre att spara den nollan till senare (stort skratt här)

Vad mer var bra, förutom att ni höll pucken bra?
- Att vi spelar med stort självförtroendet, för det gör vi. Vi vet att Linköping är skickliga men vi lyckas utmanövrera dem och gör en stabil match. Liksom i går (mot Frölunda i semin).

Men det här stora självförtroendet låter ju intressant?
- Ja men vi visar för oss själva att vi kan vinna, då vågar man mer sedan också. Och så har vi ett bra grundspel att falla tillbaka på. Alla vet vad man ska göra på alla positioner.

Men det (ett grundspel) hade ni väl förra året också?
- Jo men inte lika strikt som nu... vi hockeyspelare är inte så smarta så det gäller att hålla det enkelt, ha, ha, ha.

Nu blir man ju nästan rädd för den här försäsongsförbannelsen (vinna på försäsong käpprätt åt skogen sedan), hur ska ni undvika att hamna där?
- Vi ska behålla ödmjukheten. Det är ändå bara försäsong nu, alla tränar på olika saker, spelet stämmer inte för alla, det tar tid att få ihop det. Men det gäller att vi fortsätter utveckla vårt spel men utan att falla ihop.

Hur stor växlar kan man dra på vinsterna här nu?
- Inte allt för stora, men det är ju alltid bättre att vinna än att förlora, he, he. Men man ska inte ta det FÖR allvarligt, det är ändå försäsong.

Men man kanske kan ta med sig det här självförtroendet in i serien?
- Ja och att spelet fungerar, att alla tror på det är jäkligt viktigt, avslutar Nicklas Danielsson.

Som sedan drog iväg för den där burgaren som kanske skulle festas till med lite extra lök, eller ännu hellre lite extra bearnaissås på pommesen.

Djurgårdsspelarna kommer vara lite lediga i veckan som kommer, det är frivillig träning och rehab av diverse småskavanker, ömma ljumskar och liknande fram till fredagen då det är dags för nya tester.

4 kommentarer:

Stefan sa...

Är riktigt kul att det går bra för Nicklas nu..Särskilt efter förra säsongen då han spelade under hans kapacitet..

marie hallman sa...

Stefan: Ja, har är skön Nicklas. Lägger ner en massa extra tid på träning också, vore ju kul om det betalar sig nu.

Mårten sa...

Kul att Dif får några vinster i bagagen innan säsong.

Kul som fan om Nicklas får till det i år, gillar honom skarpt

Mårten sa...

Glömde fråga en sak ...

Marie , har du hört eller har lust att luska lite i Brembergaffären?

Ha det gott