tisdag 18 augusti 2009

NT DIF-FBK 3-2: " Jag ville komma in i matchen" (Mathias Tjärnqvist)

Det var ju Mathias Tjärnqvist första match i Djurgårdströjan sedan comebacken i klubben så här har ni en intervju med honom.
Jag tyckte jag såg honom inleda med en tackling i första bytet och...

- Jodå, du såg rätt, he, he, svarar Tjärnqvist med ett skratt när jag frågade om jag såg rätt.
Sedan fortsatte han:
- Det är ju min spelstil lite också och jag ville komma in i matchen. När det är första matchen för säsongen så vill man ju prova (en tackling) och se om man kan göra de fortfarande, ha, ha, ha.

Och det gick?
- Det gick rätt bra tycker jag, he, he. Hela matchen kändes mycket bra.
Sedan är det alltid lite småsaker...

Som?
- Nämen det var ju fjärde eller om det är femte gången jag är på is efter sommaren. Man har inte tajmningen och puckkontrollen riktigt men jag fick ju spela med två unga, riktigt duktiga lirare (Patrick Cehlin och Calle Gustafsson), det gjorde det kanske lättare för mig....

Men det syntes att det var lite tyngre ben på slutet?
- Ja, jo jag får jobba på det. Man har ju inte varit på is så mycket så då känns det men det får komma allteftersom, det blir bättre och bättre i alla fall.

Och till nästa match kanske du avancerar till en annan kedja än fjärde, ha, ha?
- Ja, ha, ha, kanske vi får väl se vad tränaren säger efter det här, ha, ha avslutar Tjärnqvist med ett stort skratt.

Jag passade föresten på att kolla det här med Kyle Klubertanz efternamn... och Kyle (som gjorde sina två första mål i DIF-tröjan) hade inte en susning vad namnet skulle kunna betyda eller kommer ifrån.
Han har rötter, från typ 1700-1800-talet, i Irland och mestadels Tyskland men familjen har bott i USA i flera generationer och han bara skakade på huvudet och skrattade när jag försökte reda ut det där...

Han konstaterade för övrigt att allt kännts bättre och bättre och nu när han (Klubertanz) flyttat från hotell till en lägenhet kändes det ännu bättre. Det var lättare att koncentrera sig på hockey, berättade amerikanen.

2 kommentarer:

Robbin_1 sa...

Fattar inte riktgt men på Klubertanz match tröja står det klubertans.
Men på DIFs hemsida stavar han också med Z.

Difaren sa...

Dom har ju stava fel på tröjan =) haha