Stefan Pettersson som inte skulle spela enligt hemsidan spelar, det uppdaterade laget hittar ni i inlägget som heter gameday SSK här under.
Nu är matchen igång, jag fyller i målen och lite noterat allteftersom

SSK-SKELLEFTEÅ 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
FÖRSTA PERIODEN: o-1 (9.07) Fredrik Warg (David Rundblad, Jimmie Ericsson)
ANDRA PERIODEN:1-1 (0.50) Stefan Pettersson (Linus Videll, Lukas Kilström), 2-1 (1.10) Linus Videll (Yanick Lehoux), 2-2 (9.01) Erik Forsell (Mathias Månsson, Johan Forsberg) spel 5 mot 4.
TREDJE PERIODEN: 2-3 (15.01) Melker Karlsson (Pavel Skrbek)
MÅLVAKT SSK: Björn Bjurling, 86,96 %
SKOTT 18-23 (3-9, 6-9, 9- 5 )
UTV.MIN 10-8 (0-0, 8-2, 2-6)
PUBLIK: 1 471
DOMARE: Christer Lärking, Solna.

NOTERAT:
* En väldigt beskedlig start från båda håll, "det är inte så det blixtrar " som en av pressgrannarna konstaterade men efter en fem-sex minuter fick båda lagen upp farten i alla fall.
* Bjurling i mål för SSK, Hadelöv i kassen för SAIK, båda fick göra ett ingripande var i början av matchen, nu snurrar dessutom SAIK friskt runt Bjurling.

* SAIK tar ledningen, enligt speakern genom mål av David Rundblad men vi är lite osäkra på om det stämmer. Såg ut som en styrning av en annan Skellefteåspelare framför mål, alternativt att pucken gick på en SSK:are och in. Styrningen, vem som än gjorde den, ställde i alla fall Bjurling som spelat bra annars.

* Som jag misstänkte så fick de ändra ... det ska vara mål av Warg som styrde in Rundblads skott från blå.

* Första perioden slut, gick väldigt fort nästan inga avblåsningar och inte en enda utvisning. Men 1-0 ledning till gästerna.

*******************************
* Två snabba mål för SSK i inledningen av andra. Vid det första sköt Kilström för styrning, Videll styrde, pucken gick utanför, Videll hämtade sin egen retur och la in till Pettersson som gjorde mål.

* Vid det andra fintade Videll elegant bort Hadelöv.

* Nu skrapar man blod av isen, en Skellefteåspelare råkade skjuta pucken rätt i skallen på lagkamraten Yared Hagos som fick ledas av isen med en stor handduk/ispåse någonstans i höjd med ena örat/tinningen.

* Drygt åtta minuter spelade av andra och SSK har sin andra utvisning på rad. Känns som tempot gick ner lite efter att Hagos däckades av en puck.

* Kvitterat 2-2 nu av Skellefteå, Erik Forsell styrde in pucken i bortre hörnet på skott från Månsson

* SSK sitter nu av sin fjärde utvisning i perioden. SAIK har fått en, totalt fem stycken i denna period alltså jämfört med noll i första och det är lite märkligt måste jag säga för det är ungefär samma "nivå" på spelet som i inledningsperioden.

* En hittills ... ska vi säga mindre välspelad match. Ingen gladhockey direkt utan två lag som båda har en del att jobba på. Om man säger så.

*********************************
* Tredje perioden i gång, och nu är domarpipan uppvärmd två utvisningar på de första tre minuterna.

* Fredric Andersson hade precis ett jättefint läge, snyggt framspelad av Stefan Gråhns men tog i allt vad han hade och sköt långt utanför så det dånade i sargen.

* Lite oklart vad som hände med Skellefteås däckade Hagos, men vid en närmare titt på fotografernas bilder så ser det ut som att pucken träffat någonstans uppe vid ögonbrynet/pannan.

* SAIKs junior Melker Karlsson plockar upp en retur och ordnar ledningsmål för SAIK, med drygt fem minuter kvar. Ska det bli han som fixar gästernas första seger för säsongen?