torsdag 20 augusti 2009

Försäsong SSK: Brynäs-SSK 3-3. Snack med Peter Popovic och Stefan Pettersson

Blev oavgjort mellan SSK och Brynäs i Bollnäs. Och lite heta känslor på slutet då
det först blev kurr mellan Lukas Kilström och Petri Pakaslahti på ena sidan mot Andreas Dackell och Steven Dixon på den andra.
Det gruffet följdes sedan åt av lite kurr mellan Jörgen Sundqvist och Stefan Pettersson där båda fick matchstraff

Jag ringde SSK-forwarden Stefan Pettersson som sa så här om just den lilla diskussionen:
- Jamen...fan det var ju så fruktansvärt onödigt det han gjorde, i en träningsmatch och allt. Jag hade precis passat i väg pucken, då körde han över benet direkt efter och jag har inte lust att sitta på en motionscykel med pajjat knä i några månader till så....men det (slagsmålet) var ingen större grej. Sånt som händer bara.

Vem vann då?
- Ja du, ha ha det var ingen höjdare det där slagsmålet jag är ju inte känd för att vara bästa slagskämpen direkt. Det var nog ingen som vann men jag hamnade överst till slut i alla fall så jag är nöjd, ha, ha ha.

Blev ju ett mål av dig också?
- Ja, det var ett fint förarbete av Linus (Videll) och Yannick (Lehoux), men det var så fruktansvärt dålig is så jag tog i som att jag nästan höll på att missa pucken, ha, ha. Den liksom stannade just som jag laddade stenhårt för skott, så det blev inget hårt skott men pucken gled in i alla fall, avslutar Stefan Pettersson med ett skratt.

Jag pratade lite med SSK-tränaren Peter Popovic också.
Han sammanfattade gruffen på slutet så här:
- Det var lite grinigt på slutet men det är sånt som händer... det var inga större grejer.

Vad tycker du annars om matchen då?
- Hm, det var både ock. Det var en del bra saker, lite samma saker som varit bra i de andra matcherna - dvs att vi försöker vårda puck, att vi vågar försöka sätta passningar på bladet. Det som kan bli bättre är att vi tappar lite folk oc får slita ont i backchecken.

Något särskilt du ville se funkade ikväll?
- Nej, det var mer att få se lite mer av det vi tränat på. Vi har ju inte varit inne på allt än, vi har till exempel inte kört boxplay än och bara testat PP lite grann. Nu rullar vi lite, så det blir mer att man får se folk in action.

När kör ni i gång med PP och boxplay?
- Jag skulle tippa nästa vecka. Det är ändå en månad kvar till seriestarten så det är ingen panik.

Någon särskild spelare du vill lyfta fram ikväll?
- Hm... nu måste jag tänka till lite.... men jo både (DanielI) Josefsson och Jensa (Olsson) var bra på backsidan i dag, det var väl de där bak som utmärkte sig mest i den här matchen.

Jag noterade att Fredric Andersson gjorde mål igen också?
- Ja precis, det är som du säger. Fredrik har tagit för sig bra, jobbar hårt, åker mycket skridskor och är bra idag igen.

Nu blir det ju ingen match mot Leksand i morgon kväll, men ni skulle köra lite teambuilding ändå på dagen hörde jag?
- Ja, vi kör en övernattning nu så tränar vi morgon och sedan har vi lite teambuilding. Vi ska paintballa faktiskt. Vi får se hur det går, det är första gången för mig i alla fall, medan några av de andra killarna gjort det förr..

Kör du och Peter (Larsson, andretränaren) i varsitt lag då?
- Ja, det tror jag, ha, ha, ha.

Bra, då kan ni ju skjutar ner varann, he, he?
- Precis, avslutar Peter Popovic med ett skratt till.


Målen i matchen:
FÖRSTA PERIODEN
: 1-0 (2.22) Jakob Silfverberg (Sebastian Lauritzen, Mads Hansen), 1-1 (5.54) Jörgen Bemström (Per Hallin) spel 5 mot 4, 2-1 (12.06) Eero Somervuori (Niclas Andersén, Steve Dixon).
ANDRA PERIODEN: 2-2 (16.09) Fredric Andersson (Per Hallin, Daniel Josefsson), 2-3 (18.36) Stefan Pettersson (Yanick Lehoux, Linus Videll).
TREDJE PERIODEN: 3-3 (0.48) Juuso Hietanen (Andreas Dackell)

4 kommentarer:

Sven D. sa...

Hej Marie!
Låter ju ändå bra att det är "äldre" spelare där bak som kliver fram och är bäst i laget, det behövs.
Sedan får det inte bli årets trend att förlora ledningar i slutet av matcherna, jag tycker mig känna igen det!

Marie Hallman sa...

Sven: Ja jisses, du kommer väl i håg förra säsongens berömda andraperiodensvacka... vore ju fint om SSK kunde bryta den trenden. Nu var det ju träningsmatch och enligt GD som var på plats märktes just det. Men det är väl så det ska vara också, det är nu det ska testas. Det andra får komma senare :0)

kent Fredriksson sa...

Förutom att det är kul med matcher för killarna är det väldigt viktigt för de som knackar på A-lags porten. Visa tränarna att jag är här och jag vill spela i elitserien också.

marie hallman sa...

Kent: Ja precis. Verkar ju finnas några som vill visa upp sig också och kanske är det lättare nu när truppen inte är lika stor. Vore ju kul om tex Fredric Andersson spelade till sig en ordinarie plats.