fredag 14 augusti 2009

Försäsong DIF, NT: " Vi spelar bra hockey, visar att vi bestämmer" (Jacob Josefson)

Var riktigt roligt att se Djurgården i Sollentuna ishall i kväll, fredag. Inte bara för att det blev en massa mål utan även för att spelet höll hög fart och bra klass för att vara så tidigt för säsongen.
Laget såg dessutom ut att trivas bra med varandra, det var hög energi i båset och spelarna var "på" och fortsatte köra full fart framåt på isen även när det stod 4-0, 5-0, 6-0 som slutligen blev 7-0 (även om det var lite lekstuga på slutet).

En annan kul detalj var ju att det var kidsen i laget som stod för merparten av målen i kväll (se matchfakta i inlägget under).
Jacob Josefson gjorde fem poäng (tre mål och två assists), jag har pratat med honom om matchen.

Men måste först bara peta in vad Malmös sportchef Peo Larsson och tränare Göran Karlström sa till Malmöbloggaren Johan Svensson efter matchen. Enligt Svensson sa Malmöduonatt de "var imponerade av Djurgården" och att "Djurgården var det bästa lag som Malmö mött hittills på försäsongen". (Malmö har innan den här matchen bland annat förlorat mot Färjestad och vunnit mot Linköping).

Men tillbaka till Jacob Josefson, den 18-årige Djurgårdsforwarden (fyllde 18 i mars) som jag tyckte var pigg redan i första matchen mot Linköping (sedan såg jag inte match två) och nu var i kalasform.

Så här säger han om att det nu blev värsta ketchupeffekten för Djurgården (som bara hade gjort ett mål på de två första matcherna):
- Ja, ha, ha verkligen ketchupeffekt. Det var riktigt kul att spela i dag också, jag tycker vi snurrar bra hela femman, ja hela laget med. Vi hade mycket puck och långa anfall som tröttade ut dem i deras zon. Det var bra...

Och totalt sju (!) mål?
- Ja, he, he det är alltid skönt att göra mål även om man inte får dra några stora växlar på det här. Men det är viktigt att man känner att man kan spela så här bra, det är bra för självförtroendet och att vi visar att vi kan göra mål i PP också (sagt med ett stort leende).

Har ni hunnit träna något powerplay än? Tyckte jag hörde något om fem pass?
- Nja, vi har lagt in lite PP i slutet av några träningar men inte kört det så jättemycket, men vi har snackat lite om det, hur vi ska spela i femmorna (DIF rullade runt på 5 mot 5 femmor även i PP) men inte lagt så jättemycket vikt vid det. Och det här var bara tredje matchen, så jag tror det kommer bli bättre och bättre men visst var det skönt att det funkar i PP också, det är en viktig del av spelet.

Och fem poäng, har du gjort så många i en A-lagsmatch förr?
-Nej verkligen inte, två är det mesta tror jag.

Och första hattricket då, med andra ord.
- Ja (och så ett leende lika brett som planen).

Det blev ju väldigt stora siffror (7-0), var det ni som var bra eller Malmö som var dåliga tycker du?
- Nja, det är väl vi som gör dem dåliga, he, he, jag tycker vi spelar bra hockey och trycker ner dem i deras egen zon och visar att vi bestämmer...!

Henrik, du, Krüger stod för fem av de sju målen, det har ju snackats från bland annat tränaren Hardy Nilssons sida att ni yngre måste kliva fram nu när Anger och Bremberg inte är kvar?
- Ja, men jag tycker inte bara att det är vi yngre som ska göra det utan att ALLA ska kliva fram nu. Men sedan så det är bara roligt när det snackas så (om de yngre som ska kliva fram), det är ingen stor press tycker jag utan bara roligt.

Vad säger du om Nicklas Danielsson föresten, tog en tre assist innan han fick in pucken själv?
- Ja, ha, ha han är ju målskytt så... och så har han ändra vinkel på bladet till en riktig målskyttsvinkel, så det var ju bra att det började ge utdelning, ha, ha (ska medges att både frågan och svaret är lite med glimten i ögat på den här frågan)

Och Gustaf Wesslau höll nollan fast det var nära att den sprack där på slutet när han åkte ut en bra bit från målet?
- Jo men han var tvungen att gå ut, annars hade Malmöspelaren fått friläge... så Wesslan, ja honom kan man inte säga så mycket om mer än att han var bra. Ser riktigt vass ut, avslutar Jacob med ännu ett stort leende.

Var väldans glada miner som ni säkert förstår på alla i Djurgården liksom hos fansen på läktaren.
Och bästa betyget ett lag kan få, är väl när följande händer. Det stod en pappa med två söner bredvid mig på läktaren. Efter 5-0 utbrast pappan att nu fick det nog bli säsongskort till alla tre i höst.
Kul tycker jag.

10 kommentarer:

Daniel R sa...

Tack och bock för rapportering och intervju i vanlig ordning!

Marie Hallman sa...

Daniel: Tack själv för att du läser :0) Är bara roligt när man vet att ni finns där och läser och kommenterar :0)

James sa...

Vi är många som finns här och läser utan att kommentera. Sveriges överlägset bästa hockeyblogg!

Marie Hallman sa...

James Tackar ödmjukast :0)

Anonym sa...

Kan bara instämma. Tack för att du följer DIF så nära och ofta!

/Johan

Elloh sa...

Kan bara hålla med, skönt att det finns någon som "uppvaktar" lagen och tar reda på fakta. Då difhockey.se givetvis inte rotar så mycket och kvällsblaskorna sysslar med sensationsjournalistik.

Difaren sa...

Kommer bli en bra säsong för DIF iår när laget kommer igång på riktigt me alla spelare friska tro jag och hoppas =) Hardy får som sagt ut det mesta av alla.

marie hallman sa...

anonym och elloh: Tack, tack bara kul som sagt med så sköna läsare som jag har också :0)

difaren: Ja så här långt känns det ju som att han är bra på att lyfta folk och det är vad många spelare sagt inför säsongen också. Kan ju bli kul säsong om det håller i sig även under serien

Anonym sa...

hur gick det för Kyle Klubertanz igår.

DJJJJJJJJJJUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag tyckte han var helt okej. Stack inte ut åt något håll, stabil kan vi väl säga då :0)