fredag 28 augusti 2009

NT: " Medspelarna gjorde så det blev en bra fredagskväll för mig" (Gustaf Wesslau)

Gustaf Wesslau höll ju som ni kan läsa i inlägget under, nollan mot Frölunda, vilken var hans andra på försäsongen.

Jättekul tycker jag, speciellt som Djurgårdens målvakter varit så ifrågasatta. Och Djurgårdskeepern Wesslau själv skämtade glatt när jag påpekade att han fått en kanonstart med två nollor och totalt bara fyra insläppta mål på fyra matcher:

- Ja det är ju synd att man peakar redan på försäsongen, säger Wesslau med ett skratt och en stor glimt i ögat.

Kan ju vara så att du laddar upp nu för värsta supersäsongen?
- Ah ja, ja vet inte men jag får hoppas att det finns något kvar att ta av sedan, ha, ha, ha. Nä men jag jobbar lite på detaljerna i mitt eget spel så att det ska bli bättre. Jag tycker laget spelar bra nu så jag får jobba hårt med mitt spel också.

Vad kan du säga om 3-0 vinsten mot Frölunda?
- Att laget spelar bra, jag har haft det bra under matcherna på försäsongen, de har varit tacksamma för mig att arbeta i målet. Som idag (fredag), vi hade inga två mot en, inga tre mot tvålägen emot oss, inga kontringar på oss. Nu är det bara i PP som de kan sätta press på oss, känns det som. Och idag så... medspelarna gjorde så det blev en bra fredagskväll för mig.

Fast något gjorde väl du med?
- Ja, håller man nollan så har man gjort något bra. Men det beror ju lite på medspelarna också. Men jag tycker jag varit lugn, stabil, hetsar inte upp mig, tar skotten jag ska ta, hade visserligen några returer som jag borde tagit men.. det är okej.

Vad tror du om finalen (motståndet var inte klart när Wesslau fick frågan)?
- Ja vad ska jag säga.... nä men fan, är man i final så har man ju allt att vinna, det har vi. Vi kan slå alla lag, absolut, så det är klart att vi ska vinna!

Vad talar för er?
- Vårt stabila grundspel. Vi är skitbra i egen zon, i fem mot fem är vi jäkligt bra.. sedan har vi många fler som kan göra mål och avgöra i år. Förra året förlitade vi oss på så få som kunde avgöra, nu har vi fler att lita på. Vi har ett bredare lag i år, avslutar Gustaf Wesslau.

4 kommentarer:

-daniel- sa...

Tack för intervjun.

Hoppas så klart Wesslan kan hålla en stabil, jämn nivå en längre period nu.

marie hallman sa...

Daniel: Tack själv du :0) Ja, verkligen. Grymt viktigt att alla i laget känner att den stabiliteten finns. Känns, i alla fall så här långt, som om Wesslan tagit med sig det fina spel han avslutade våren med.

Peter sa...

Wesslau som vanligt oerhört ödmjuk, en bra kille på alla sätt.

marie hallman sa...

Peter: Ja han är ödmjuk, jag brukar reta honom för att han är kung av klyschor, ha, ha, det vill säga så enormt försiktig och ödmjuk. Men jag förstår honom också även om jag som journalist ibland önskar att han skulle ta ut svängarna lite mer, he, he. :0)