måndag 3 augusti 2009

Försäsong SSK: " Det var fantastiskt" (Julian Jakobsen)

Det kommer komma ett gäng längre intervjuer med spelare från såväl SSK som DIF och AIK innan serierna drar igång på riktigt men jag passade på och växla några ord redan nu med danske nykomlingen Julian Jakobsen efter SSK:s ispremiär idag (måndag kväll).

Vet att ni är några SSK:are som efterlyst det och så här sa Julian själv om sitt första träningspass på is med SSK:
- Oh, det var tufft. Kul att vara på is igen men tufft! Verkligen, även om man inte gör så mycket det här första passet, ha, ha. Jag har ju tränat och så och är i bra form men det är helt andra muskler än de man kör barmark med så, det gör ont, ha, ha.

Var känns det mest just nu?
- I andningen, ha, ha. Konditionen kan bli bättre men du vet den där hockeykonditionen, det kommer när man varit på is i ett par veckor, he, he.

Det var mellan 1000 och 1100 fans här, har du varit med om en sån ispremiär/träning förr?
- Nä, aldrig. Så det här tyckte jag var kul. Det är bra för hockeyn också, för att få upp intresset för det, så det var lite annat än jag är van vid... och det är jättekul att få en så fin säsongsstart där men verkligen känner att där finns fans som backar upp en! Det är fantastiskt!

Vad hade du förväntat dig?
- Ingenting egentligen men jag hade ju hört att förra året var det en 800 -900 personer och så kom det över 1 000 i dag. Det var mest kul att få uppleva det. Sedan har jag ju hört att hockey är stort i Sverige så....allt känns bara kanon så här långt.

Julian var i Södertälje och tränade barmarksträning med SSK under hela juni, åkte sedan hem till Danmark en månad och kom tillbaka till Tälje i torsdags.
- Så nu gäller det att få in känslan, he, he. Det tar väl en en till två veckor innan man får in känslan men sedan så, avslutar SSK:s nye danske forward Julian Jakobsen.

5 kommentarer:

Nacka Nisse sa...

Ska bli intressant och se hur det går för Julian när det drar ihop sig. Svårt att få någon uppfattning under en sånhär träning när det mest är ploj och visa upp sig lite för publiken.

Värt att nämna annars är väl att Per Hallin vann strafftävlingen. Han var bra på straffar redan som junis, kommer ihåg att jag alltid kollade på värmingen innan match och väntade på att få se vad pelle skulle hitta på när dom körde frilägen på slutet.

Men det jag kommer minnas mest är nog trots allt Carl Hagelins speed på grillorna.

Härlig läsning Marie, ser fram emot mer! ;)

Marie Hallman sa...

NackaNisse: Ja Hagelin var grym på rören och Hallin på straffarna (då mindes jag rätt att han vann straffläggningen). Finns bilder nu också, tar typ hundra år att lägga upp med min dator men nu så! Tack själv föresten för att du läser :0)

Peter sa...

Vad besviken han kommer bli när han inser att det inte kommer så många fler till seriematcherna...

Thom sa...

Pelle vann ju straffarna även förra säsongs på ispremiären. Hoppas att han får lägga någon när serien väl är igång. :-)

marie hallman sa...

Peter: Ah ... lite fler än tusen kommer det ju. Men jag hoppas verkligen att det blir lite drag nu runt hockeyn i Södertälje i vinter.

Thom: ja, man hoppas ju tränarna för noteringar över sånt där... även om det inte är straffar så ofta :0)