fredag 14 augusti 2009

NT DIF-Malmö, Sollentunavallen 7-0

Nu är jag på plats (fredag kväll) här i Sollentuna. Klassisk hockemark faktiskt, det var här bland andra Mats Sundin spelade som liten grabb...

Örebrotränaren Peter Andersson ser sitt gamla lag (MIF) på plats, stod ett tag och småsnackade lite med DIF-tränaren Hardy Nilsson en stund samtidigt som lagen värmde upp. DIF i rött, Malmö i vitt.

Laguppställningarna:
DJURGÅRDEN
Gustaf Wesslau (Mark Owuya)
Marcus Ragnarsson, Oscar Eklund, Christian Eklund, Marcus Krüger, Jimmie Ölvestad.
Nichlas Fallk, David Printz, Jacob Josefson, Anderas Engqvist, Nicklas Danielsson.
Kyle Klubertanz, Timmy Pettersson, Henrik Eriksson, Tim Eriksson, Michael Holmqvist.
Extraspelare: Alexander Deilert, Daniel Brodin, Patrick Cehlin.

DIF saknar som ni ser en hel del spelare, nämligen : Stefan Ridderwall ( i Örebro), Niklas Andersson, Andreas Holmqvist (sjuk), Calle Gustafsson, Marcus Nilson (axel), Mathias Tjärnqvist (har precis gått på is), Kristofer Ottosson (överkropp).

MALMÖ
Jani Hurme (Markus Svensson)
Teemu Kesä, Fredrik Eriksson, Kim Staal, Morten Green, Nichlas Hardt.
Patrik Hersley, Robin Weihager, Jan Urbas, Christian Larrivee, Sacha Treille.
Anton Blomqvist, Jesper Damgaard, Tomas Larsson, Carl Söderberg, Robin Nilsson-Alvarez.
Marcus Olsson, Daniel Casselståhl, Victor Svensson, Tomas Wallgren, Lucas Sandström.


MATCHFAKTA
DJURGÅRDEN-MALMÖ 7-0 (4-0, 2-0, 1-0)
FÖRSTA PERIODEN: 1-0 (1.45) Henrik Eriksson (Michael Holmqvist) spel 5 mot 4, 2-0 (6.09) Marcus Krüger (Christian Eklund, Jimmie Ölvestad), 3-0 (12.52) Jacob Josefson (David Printz, Nicklas Danielsson) spel 5 mot 4, 4-0 (19.12) Jacob Josefson (Andreas Engqvist, Nicklas Danielsson) spel 5 mot 4.
ANDRA PERIODEN: 5-0 (2.54) Andreas Engqvist (Jacob Josefson, Nicklas Danielsson), 6-0 (10.32) Jacob Josefson (Andreas Engqvist, Kyle Klubertanz) spel 5-4.
TREDJE PERIODEN: 7-0 (12.50) Nicklas Danielsson (Andreas Engqvist, Jacob Josefson)
SKOTT: 31-22 (10-7, 14-10, 7-5)
UTV.MIN: 12-16 (10-8, 0-8, 2-0)
MÅLVAKTSPROCENT, DIF: Gustaf Wesslau 100%
DOMARE: Christer Lärking & Niclas Johansson.
PUBLIK: Hörde aldrig någon publiksiffra men det lät som det var 99 procent Djurgårdsfans i publiken.

NOTERAT:
* Snabb utvisning för Malmö och snabbt PP-mål säsongens första för DIF av Henrik Eriksson, framspelad av Christian Eklund, lite rörigt framför mål, Henrik tryckte in pucken.

* 2-0 var lite elegantare, stort jubel bland Djurgårdsspelarna som ser väldigt taggade ut trots försäsong. En Ålandsresa lockar ju....det vill säga till slutspel. DIF har ju nu dessutom dubblat målskörden från de första två matcherna (totalt ett mål inför dagens match)

* Malmö fick ett 5-3 överläge efter 7.29. Hade drygt en minut på sig men inget mål

* Stolpskott av Niklas Danielsson tror jag det var, ungefär halvvägs in i första.

* 3-0 ett slagskott av Printz som Jacob Josefson styr in. Tre mål varav två i PP och då är klockan inte ens förbi 13 spelade minuter. Snacka om ketchup effekt.

* Malmös Sascha Treille hade två bra lägen, skott och retur i pp för Malmö med knappa tre minuter kvar, men Wesslau räddar.

* 17.28 i första, nytt stolpskottav DIF. Hörde det men såg inte skytten tyvärr, sitter mitt i publiken som står i vägen emellanåt, sorry för det. EDIT: var enligt NT:s onlinerpport Jimmie Ölvestad som prickade stolpen.

* 4-0 och kvällens tredje (!) pp mål för DIF. Vilt jubel i Djurgårdsbåset, jag sitter precis bakom och såg både vrålen och hur hela laget står upp och tar emot de som just gjort mål (ni vet så där åker förbi båset och slår i handskarna). DIF har ju tränat lite PP (äntligen) inför matchen, verkar ha gjort susen...

*****
* Andra perioden har precis börjat och jag noterar att MIF har bytt målvakt. Ut med stjärnan (?) Jani Hurme in Markus Svensson.

* Tog mindre än tre minuter så bröt sig Andreas Engqvist in framför Malmökassen och sprätte distinkt upp pucken i mål för 5-0. Fin framspelning av Nicklas Danielsson som därmed assisterat till tre av kvällens fem DIF-mål.

* Malmö åkte på två utvisningar på rad. DIF hade lekstuga framför MIF målet och Jacob Josefson kunde till slut runda målet och liggandes på isen trycka in pucken köksvägen framspelad av Engqvist och Klubertanz (som därmed gjorde sin första poäng i DIFdressen). Hattrick för Jacob nu. Fjärde pp-målet för DIF. Först ingenting i två matcher, sedan detta. Helt sjukt ju.
Ny Malmöutvisning direkt på det för övrigt...

* Jimmie Ölvestad och Kim Staal tog sig en lite "pratstund" här men mer blev det inte. DIF-spelarna ser faktiskt lika spelsugna ut nu som innan målkalaset satte igång. Många ivriga vid sargkanten.

* Lite ovidkommande kanske men Malmöspelarna har en stor vit fyrkantig reklamlapp i baken av sina svarta byxor. Ser minst sagt märkligt ut. Som om de satt sig på en bit toapapper och inte märkt det.... hm vem kom på den idén?
*****
* Tredje i gång nu får se om Wesslan får hålla nollan....? Spel på Malmös sida i inledningen i alla fall.

* Isen ser väldigt mjuk ut. Eftersom merparten av de första åtta minuterna av tredje spelats i MIF zonen är det snart små snövallar framför MIF-målvakten...

* Rätt avslagen tredje, Malmö ser ut som om de är halvvägs på väg in i bussen hem, DIF lajjar runt lite. och där kom 7-0...Nicklas Danielsson som varit flitig på att spela fram till slut göra mål också. Jacob Josefson gjorde sin femte poäng då han spelade fram till det sjunde målet.
Här tackar Djurgården Malmö för matchen..

20 kommentarer:

-daniel- sa...

Blir en riktigt intressant match, hade gärna varit på plats men är bortrest. Följer bloggen med hökögon :)

Hoppas få se ett heltänt DIF som verkligen vill vinna (vilket jag fått intryck av på Hardy senaste dagarna) eftersom man vill ta sig till slutspelet i Nordic Trophy...

Marie Hallman sa...

daniel, heltänt var ordet. PP mål (säsongens första) direkt och sedan 2-0 efter sex minuter, nu har malmö 5-3 överläge

-daniel- sa...

Verkade vara en tämligen enkel första period, babyhawks var nog trötta efter gårdagens holmgång.

Skönt med lite "ketchup effekt"!

Marie Hallman sa...

daniel: vet inte vad det var med MIF men DIF är väldigt på trots att många saknas. Bra fart, kul att se. Kul att det är några yngre, Henrik Eriksson, Krüger och så Jacob Josefson (två mål) som nätat. Babykaminer får man väl kalla de då kanske... ;0)

Anonym sa...

;)

Ja, mål är alltid viktiga och det är skönt att få igång lite spelare på den fronten. Önskar att Ölvestad kan få lite utdelning också.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jo men han var nära...så pass att det satt i stolpen.;0)

Peter sa...

Ölvestad har haft några lägen i matcherna och man unnar verkligen honom att få göra någon/några baljor synd att han är en sån målsumpare, det är helt otroligt ibland hur han missar.

Skulle han har lite bättre målgörare så skulle han vara en habil NHL-spelare.

-daniel- sa...

Mm, hörde att han hade någon riktig chans nu i början på andra också.

Marie Hallman sa...

Ja faktum är att DIF har lekstuga nu. PP och lekstuga. Haglar fina chanser. Svensson får slita på bra i Mifmålet.

Marie Hallman sa...

och där kom 6-0

Elloh sa...

Verkar bli lite för enkel match (känns konstigt att skriva det). Stå och öva PP hela matchen.

-daniel- sa...

Skönt som fan med lite utdelning.

Får hoppas det inte enbart är mot sämre motstånd det går att peta in puckar...

Andreas sa...

Marie: vit papperslapp i röven, handlar inte det om att reklam inte tillåts i samma utsträckning som vanligt?

Marie Hallman sa...

Elloh och Daniel: Jo säkert skönt för spelarna, i DIF... jag tycker det ser bra ut men sedan vet man aldrig men det är ju aldrig fel att få ordning på pp och att puckana går in oavsett vilka det än är emot.

Anonym sa...

Ingen större grej men hur i h-e kunde dem ge Morten Green priset som matchens tredje bästa spelare, visst inget att hänga upp sig på men undrar hur dem tänkte där eller kanske brist på tänk.

Bra genomförd match speciellt andra och tredje perioden, första helt okej visst det var då dem flesta av målen kom men kändes inte helt stabilt som dem andra två gjorde.

Bengt sa...

Marie...gör en jämförelse... du som har sett Gnaget spela också...hur bra är dem jämfört med det du har fått sett i kväll, dif respektive mif. Skulle Gnagets första period i Gnesta kunnat ge dif en bra match?

Maskinen sa...

Ja det var kul att få se lite mål! Kul också att vara tillbaka på Sollentunavallen där jag inte varit på 10-11 år..

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja jag vete tusan hur de tänkte där? Att någon i Malmö också måste få en stjärna möjligen?

Bengt: AIKs första period hade nog kunnat ge DIF en match och definitivt kört över Malmö. Men AIK-spelarna blev tyngre och sämre ju längre den matchen led medan Djurgården hade bra fart matchen igenom mot Malmö. Mif såg å andra sidan... verkligen inte bra ut alls. Jag vet dock inte hur hårt nertränade de olika lagen är, är svårt att jämföra då tycker jag.

Andreas: Jo, det är tydligen inte tillåtet med reklam på tröjorna i Nordic Trophy men lite längre ner på låret, eller på framsidan på låret eller vad som helst, det där såg ju rätt crazy ut ;0)

Daniel: Tror inte det bara var Malmö som var under isen, tror DIF kan få till det mot ett piggare motstånd också.

Maskinen: Ja alltid kul med mål och det där är ju en kulthall. Säger bara Mats Sundin.., även om jag vet att hans lag oftast spelade på en uterink i sollentuna. jag var på båda ställena och fotade och kollade 2006 när jag gjorde reportage om Mats och hans karriär inför OS i Turin i City.

Bengt sa...

Marie: Jag tror nog snarare att anledningen till den vita lappen är att de inte har fått årets reklam applicerad på dräkten än. Och att den övertejpade reklamen tillhörde en gammal sponsor.
Jag vet exempelvis att Brynäs spelade med Gevalia-reklamen övertejpad i sin träningsmatch mot Lugano beroende på att de inte fått kommande säsongs matchställ än, utan de spelar i förra säsongens ställ. Gevalia sponsrar ju som bekant inte Brynäs längre. De har ju beställt tröjor från Kanada som inte har anlänt än.

Kan tänka mig att det är något liknande med Malmö som sagt - att de spelar i förra säsongens mundering och att den nya inte är klar än.

marie hallman sa...

Bengt: Ja det kan ju vara så fast jag vet att tröjorna måste vara reklamfria, det var montén som sa det när jag frågade om färgen, om varför de har en speciell tröja till NT. Men det ena behöver inte utesluta det andra :0) fast nog ser en lapp i arslet så där ut oavsett vilken reklam man gör där... ;0)