måndag 3 augusti 2009

Försäsong DIF: Vem står var....

Har varit lite olika bud om vem av Djurgårdens tre målvakter som ska stå i Örebro och vilka två som får hålla till i Djurgården.

Snackade lite med Stefan Ridderwall, Gustav Wesslau, målvaktstränaren Jonas Forsberg och sportchefen Janne Järlefeldt om det där.
Och som det ser ut kommer Ridderwall och Mark Owuya köra en vecka var i Örebro till att börja med, sedan får man se hur det blir.
Gustav Wesslau ligger enligt Järlefeldt "lite i förarsätet med tanke på hur han avslutade säsongen i våras".

Nu är ju målvakterna själva alla införstådda med att ingen är given, och så här säger Gustaf Wesslau om läget:
- Jag vet inte exakt hur det där blir men jag vet att jag ska vara här i början och inte åka än i alla fall, ha, ha.


Men en av er ska ju bort?
- Ja så småningom. Man kan inte ha tre målvakter i träning, det är ingen idé men det är ju inget konstigt i det det är likadant i alla andra klubbar.

Känner du dig som förstemålis?
- Nej, verkligen inte. Vi har hur många duktiga målvakter som helst här, både juniorer och så Mark (Owuya) som gjorde en grymt bra säsong i Almtuna förra året och Stefan (Ridderwall) som är en jättetalang, så det (förste målvakt) är inget man kan ta för givet även om målet självklart är att få spela så många matcher som möjligt.

Jo men nu är du blygsam, någon ska ju vara första också?
- Ja det är klart att någon ska det men det är en lång säsong och någon ska till Örebro så är det bara. Vi har en åtta, nio matcher nu här på försäsongen där man kan visa vad man går för och att man ska spela, då gäller det att göra det också så får tränaren ta ut målvakten efter det, avslutar Gustaf Wesslau.

Som jag (Marie) ändå tror ligger lite bättre till än de andra två målvakterna (dvs Mark och Stefan) trots att ingen vill säga det rätt ut riktigt.

Stefan Ridderwall, som var tänkt att vara förste förra året men sedan drogs med en massa skador är i alla fall ärlig med att han kommer få slåss hårt om en av de två platserna i Djurgården och till att börja med får spela lite i Örebro.
Så här säger "Riddarn" om just det:
- Jag kommer vara i Örebro från den sjätte, sjunde augusti tror jag och så vara där en vecka till 14:e-15:e om jag minns rätt.

Och sedan åker Mark dit en vecka?
- Ja precis.

Hur känns det för dig att åka till Örebro då?
- Det ska bli kul att lira lite matcher där och det är ju bättre att spela matcherna där än att hålla på och snurra runt här utan att få spela.

Men är det du eller Mark som i första hand kommer börja säsongen sedan i Örebro?
- Jamen det är väl ganska klart att det är så eftersom det är vi som börjar där nu på försäsongen också.

Känns inte det konstigt med tanke på att du stod hälften av matcherna i Djurgården förra säsongen?
- Nej, det är så det är bara. Det är ju inte Marks eller Gustafs fel att jag skadade mig och missade en massa matcher förra säsongen. Sedan gick ju Wesslan (Gustaf Wesslau) in och spelade bra då när jag var borta så det är klart han har ett litet försprång. Det harde varit annorlunda om han haft 12 i räddningsprocent... DÅ hade det känts konstigt men nu spelade han bra i våras så... det är inget konstigt med det här.

Känns det som du får börja om på noll nu?
- Nej, för det gör man väl varje säsong på något sätt. Det är inget konstigt nu.

Men den som står i Örebro när serien drar i gång kommer stå där ett tag i början av säsongen i allafall?
- Ja, lite så är det väl. Sedan kan det ju ändras under vintern men det får man se då, säger Stefan Ridderwall.

Djurgårdens målvaktstränare Jonas Forsberg var för övrigt noga med att påpeka att det kommer gå att byta målvakter lite som Djurgården behöver med Örebro i vinter. Om till exempel andremålvakten inte fått spela ett tag så kan denna åka till Örebro för att spelas i gång, då får den som stod där komma tillbaka.

Samtidigt är det inte meningen att målvakterna ska fladdra fram och tillbaka mellan Djurgården och Örebro utan de ska enligt sportchefen Janne Järlefeldt "känna en trygghet i situationen". Dvs, den som står i Örebro kommer göra det ett tag, det är inte tänkt att bli en match här och en där fram och tillbaka. Ska bli intressant att se var det hela slutar men att Gustaf Wesslau ligger i pole position för förstespaden är ingen vågad gissning

3 kommentarer:

M sa...

Så det är Jonas Forsberg som är dif:s målvaktstränare? Då har vi förklaringen till varför det gick så svagt förra säsongen. Han var ju själv ett praktsåll under sin tid mellan stolparna och har därför knappast kunskap om hur man blir en bra målvakt.

Marie Hallman sa...

M: Äh det där får stå för dig själv. Jag har ingen aning om hur Jonas var som spelare men man kan nog inte skylla allt på tränaren oavsett det... ;0)

Peter sa...

M

Så har man inte varit en bra målvakt själv så kan man inte vara en bra äålvaktstränare?

Snacka inte om något du inte kan något om.