onsdag 19 augusti 2009

Försäsong AIK: Förlust i match ett mot Espoo Blues

Blev vinst i första matchen (7-4 mot Nynäshamn), oavgjort i den andra (3-3 mot SSK) och nu förlust i tredje matchen (2-4 mot Espoo Blues) för AIK.

Jag fick tag på AIK:s sportchef Anders Gozzi efter matchen och han var inte glad... när han sa så här om matchen:
- Vi torskar med 2-4. Vi var väl sådär i första, bättre i andra men i tredje kom vi inte alls upp på rätt nivå, de (Blues) får göra fyran i tom bur.

Någonting som kändes bra?
- Hm, nä jag vet inte... om det var något som lyste s där. Jag tycker man kan förvänta sig lite mer av alla i laget, vi kan bättre allihopa.

Du låter rejält missnöjd?
- Nja, jo lite grann.

Stämmer det att Blues spelade med ett "yngre" lag?
- Ja, det gjorde dem. De har ju så att de har en väldigt stor trupp med många juniorer så i morgon blir det nog ett annat (äldre) lag.

Aj då, då borde det kanske varit enklare att slå den här versionen av laget?
- Äh, de är svårt att säga, vi får se hur det ser ut i morgon (torsdag).

Vad vill du se då från er sida?
- Mer energi i laget! Jag vill se lite mer snabba spelvändningar, att vi tar oss ut ur zon lite snabbare och lite enklare. Allt går så mycket fortare här (i Finland) och så är det mycket rakare spel. Så är det bara.

Vem stod i dag (onsdag)?
- Fredrik (Holmgren). I morgon skulle jag tro att det blir Jonte (Jonathan Bjurö), han är 91:a, våran juniormålvakt.

Varför står inte Christopher Heino Lindberg?
- Nä men han är sjuk, har feber så han är inte ens med härborta (i Finland).

Och Daniel Bång missade också matchen va?
- Ja han stukade foten på träning här, det är inte så farligt men han blir nog borta några dagar, avslutar Anders Gozzi.

Målskyttarna i kvällens match har ni här, Blues siffror först:
1-0 02:52 Jonas Nättinen (Stefan Öhman, Aleksi Laakso)
1-1 06:23 Richard Gynge (Fredrik Korduner)
2-1 25:25 Miika Huczkowski (Jani Lajunen, Tomi Ståhlhammar)
2-2 31:47 Oscar Ahlström (Jonas Westerling)
3-2 39:45 Ville Lajunen (Roope Ranta)
4 -2 58:30 Jani Lajunen (Tomi Ståhlhammar) mål i tom bur.

Matchen i morgon torsdag börjar halv sex svensk tid.

10 kommentarer:

Peter sa...

Allvarligt, släppte gnaget in 4 mot nynäs det är ju riktigt dåligt. DIF hade vunnit med minst 15-0, skulle ha skämts som f-n om jag var aikare vilket är jäkligt tur.

Anonym sa...

Haha, djurgårdare..

Alltid lika roliga, hört talas om träningsmatcher??

Om man släpper in 4 mot ett division-1 lag på försäsongen så är det ingen katastrof, dessutom stog det 7-1 och Gnaget slutade antagligen lira...

Du måste ju nästan dött av skam när AIK slog dif med 5-0 i en träningsmatch trots att vi låg en serie under er :O

Gozzi alltså inte nöjd med matchen idag, får hoppas att vi lirar bättre imorrn då.

Anonym sa...

Anonym/
Inte bara en serie under. Säsongen efter spelade vi i Div 1 och dif i ES. Sug på den Peter. dif är väl de sista som ska håna med tanke på att det finns andra sporter...

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja nu är det skärpning Gnaget. Att Blues varit på is längre och är bättre tränade var för övrigt inget man kunde skylla på sa Gozzi.

Anonym sa...

Oscar Ahlström var det som nätade. Marie, det räcker ju inte att du skriver Ahlström, när det finns två, det borde väl du om någon veta när du har gjort så mycket intervjuer med dem ;-)

Peter: Säger han som håller på ett lag som inte ens VÅGAR möta Gnaget av rädsla för att det ska bli som förra gången. Då vann Gnaget med 5-0, TROTS att vi då också var i Hockeyallsvenskan.

Anonym sa...

Tycker det vore en utmärkt idé att pressa in två träningsmatcher under säsong mellan Djurgården och AIK så länge de spelar i olika serier. Två klassiska derbyn på klassisk is (Hovet) där lagen delar broderligt på publikintäkterna (säg 100 kr/plåten?) skulle säkert höja hockeytemperaturen ett hack för både DIF och AIK och ge båda lagen extra stålar vid utsålt Hovet som det borde kunna bli med lite hätsk marknadsföring.

En match kan spelas innan första landslagsuppehållet slutar (7/8/9 oktober) och ett returmöte efter andra landslagsuppehållet (22/23 december).

Peter sa...

Alltid lika roligt att reta upp gnagare, och vad spelar det för roll om det är träningsmatcher man ska iaf inte släppa in 4 mål mot ett mediokert div. 1 lag.

Som vanligt är det ingen gnagare som vågar skriva ut sitt namn utan vill vara anonyma, och vem har sagt att DIF inte vågar, källa på det tack!

Marie Hallman sa...

Anonym: Jo men på svenska fans onlinerapportering stod det först Victor sedan Oscar, jag ville att det skulle bli rätt så jag försökte messa Gozzi igen men då hade han hunnit stänga av mobilen så därför blev det bara efternamnet tills nu, för nu står det Oscar på AIKs officiella hemsida så då kör jag på det :0)

Anonym2: En träningsmatch mellan AIK och DIF tycke jag vore hur kul som helst. Men jag tycker den ska spelas före säsongen börjar i såfall.

Bengt sa...

Peter: Det var jag som var "anonym" i inlägget om Ahlström och att dif inte vågar möta AIK i en träningsmatch. Jag brukar sätta under med mitt namn och gjorde det även denna gång men det blev ändå "anonym" som namn. Förstår inte det.

Jag har en väldigt bra källa på att DIF inte vågar möta AIK och det är att jag bor granne med Janne Viktorsson som själv sagt att dif inte vill möta AIK i en träningsmatch på försäsongen. Förra gången blev det 0-5, vilket satte ned självförtreondet rejält hos spelarna inför säsongsstarten och dels beroende på att det är ganska stora kostnader säkerhetsmässigt.

Marie Hallman sa...

Bengt: Bra källa där. Kan mycket väl tänka mig att de är oroliga för bland annat säkerheten och kostnaderna för den men tänk vilken kul match det skulle bli!