torsdag 19 januari 2012

AIK-FÄRJESTAD 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)


(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Matchen MMM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK och Christopher Nihlstorp, Färjestad
Publik 4 565
Domare Morgan Johansson och Niclas Johansson

Bäst i AIK
MMM
Viktor Fasth, mv
MM Richard Gynge, f
M Robert Rosén, f

Bäst i Färjestad: Christopher Nihlstorp, mv.

FÖRSTA PERIODEN
... Förre Tre Kronorkeepern,
Peter Åslin, 49 år, som bland annat hade två SM-guld med AIK gick bort under eftermiddagen, efter en stroke. Ingen tyst minut vid matchen men det kommer kanske någon annan AIK-match. Trist hur som helst, framför allt för Åslins familj. Tankarna går dit.

 

 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

... AIK kom till spel utan Fredrik Svensson (sjuk), Tobias Viklund (magmuskel), Christian Sandberg (smalbensskada), Victor Ahlström var petad och fick se matchen från läktaren. Tvillingbrorsan Oscar var ombytt men spelade som extraforward.

... AIK satsade för övrigt på en juniorkedja som fjärdekedja bestående av David Lillieström-Karlsson, Joakim Nordström och Mattias Janmark Nylén.

... Färjestad kom med ändrad ledarstab då huvudtränaren Niklas Czarnecki fick sparken dagen innan och förre andretränaren Leif Carlsson uppgraderats till ny tränare.

... Bra tryck på läktarna från start verkade inspirera AIK som börjar starkt med tre fina chanser. Bra fart på rören där.

... 1-0 (5.27) Robert Rosén (utan assist) spel i 4 mot 5. Färjestad har pp. Backen Martin Sevc får pucken bakom kassen, ska starta ett uppspel men pucken studsar på skridskorna, det ser Rosén som snurrar runt ett varv, samtidigt som han trycker till pucken som går in.

... AIK fortsatte ligga på med rätt bra chanser. Extra fint var samarbetet mellan Kent McDonell och Rasislav Pavlikovsky som väggade lite och avslutade det hela med ett McDonell skott som dock gick i hjälmen på Nihlstorp.

... Riktigt bra slit  av
kedjan med Bång, Rudslätt och Blomdahl, vars snabba trampande, oömma bökande och idoga jobb ledde till en Färjestadsutvisning efter 13.30.

... 2-0 (14.16) Richard Gynge (Daniel Bång, Robert Rosén)
Rosén passar ner till Bång bakom målet, Bång spelar tillbaka upp mot Gynge som sedan backar ut en bit och drar iväg ett rappt skott ur väldigt snäv vinkel. Därmed har Gynge gjort 21 mål den här säsongen! Och ett per match i de sju senaste matcherna.

 

 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

...Dagens Nyheter har föresten gjort en sammanställning över hur många spelare i AIK som gör flest måll. Gynge är den tionde i raden, senaste det hände var säsongen 1999-2000 då Matte Lindberg gjorde 25 mål. Kolla in den artikeln här.

.... Fin plock av Nihlstorp i spagat bara minuten efter. Skytt: Johannes Salmonsson. Som är SÅ sugen på mål nu. Fortsätter han så här så kommer det.

... Vilken galen rökare Kent McDonell fick på i slutet av första. Pucken gick som en missil förbi Nihlstorps huvud. Det såg faktiskt ut som Färjestadskeepern vek in skallen lite för säkerhetsskull.

ANDRA PERIODEN

... Färjestadsforwarden Stefan Meyer körde på Viktor Fasth när AIK-keepern var på en liten utflykt bakom målet. Inte populärt för att uttrycka det milt.

... Riktigt risigt byte av AIK i början av andra, Hannes Hyvönen kom därmed fri på högerkanten men det var varken snabba fötter eller hård bössa där inte. Chansen rann bara ut i sanden och de inbytta AIK-arna hann ikapp.


 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

... Nära, nära att David Lillieström Karlsson fick göra mål. Pucken rasslade till i målburen men gick inte in.

... ganska så hafsigt spel i andra. Från båda lagen. Mycket kämpa men inte så värst mycket lir.

... Färjestad ryckte dock
upp sig och började pressa på mot Fasth som flög runt i målgården och tog både allt möjligt lite lite därtill.

... Richard Gynge gör inte bara mål, han serverar fina passningar också. Men Steen som fick en macka mitt i slottet försökte stöta in pucken och det gick inte riktigt.

TREDJE PERIODEN

... AIK fick en målchans direkt genom Johannes Salmonsson och jobbade sedan fram en utvisning. Men i överläget gick det sämre, svårt att få till ett bra pp-spel där.

... Daniel Rudslätt gör ett fint defensivt jobb, fick applåder för sin skottäckning. Han är värd varenda klapp. Inte lätt att gå från producerande spelare till en som ska ta död på motståndarnas anfall men det gör han med bravur.

...Färjestads Bastianssen var
nära styra in en puck efter knappt sju minuter. Gick ett oooooh runt Hovet.
 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Fyra minuters utvisning på Pavlikovsky (2+2) efter att han satt upp en klubba i ansiktet på en Färjestadsspelare . Inte särskilt clever att ta den utvisningen som därmed bjöd in Färjestad i matchen.

...Gästerna tryckte förstås på, men AIK redde ut det underläget och Fasth tog puckarna med pannan också. Christian Berglund dunkade till slut klubban i isen i ren frustration. Inte så smart det heller, det är ju att bjuda motståndarna på ett litet mentalt överläge.

... Rickard Wallin var inte nöjd med Jonas Liwings jobb med att hålla rent framför Fasth. Vände sig till slut om och tog ett snack med AIK-backen. Såg rätt roligt ut när de stod och snackade, som om vädret typ.

…3-0 (16.18) Richard Gynge (utan assist) Mål nummer 22 den här säsongen. Mattias Sjögren står längs långsidan och ska passa in till Anton Grundel. Gynge stressar Sjögren och bryter helt enkelt av passningsbanan och tar pucken, tar några snabba skär ner mot målet och sätter trean. Starkt.

… Viktor Fasth höll sin femte nolla. Eller sjätte om man så vill. Men AIK-keepern själv är bestämd ” Det är den femte! Jag släppte ju in ett mål i straffläggningen i den där sjätte matchen, då har man inte hållt nollan” Kollar man på swehockey.se som är den officiella statistiken så är det fem nollor. Hockeyligan har däremot ändrat och sätter hållen nolla även om man som Fasth har en match där man hållt nollan ordinarie tid och sedan släppt in ett avgörande mål. Fel alltså enligt Fasth så vi säger väl femte nollan då!

Skotten i matchen: 22-26 (12-12, 5-8, 5-6)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gällande Pavlis utvisning så är den väl korrekt men att domarna inte tar för slashingen som föranleder Pavlis "markering" är ju skandalöst. Alltså slashingen på Fasth två sekunder innan. Bara det att Pavli visserligen markerade på fel spelare. Så visst skulle han ut. Konstigt att Fasth alltid är tillåten att köra på/ner. Det är inte första och andra gången moståndarna får trakassera honom men rör det som om en annan målvakt så renderar det i utvisning omgående.

Marie Hallman sa...

Anonym: När det gäller domarna har jag mer eller mindre gett upp...:C