onsdag 25 januari 2012

Aspeqvist: " Han var som en vägg"


 (Aspeqvist fotad vid ett annat lite gladare tillfälle. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Oscar Steen är hemma och väntar in sitt första barn. Då fick Christopher Aspeqvist vikariera lite som forward.

– Men jag gjorde väl inte så mycket. Spelade bara fyra minuter (det var 5.33 Maries anm) och gjorde ingenting. Det är lite svårt och mycket mer skridskoåkning, he, he. Jag sköt väl ett skott, säger AIK-backen.

Nu har han faktiskt vikarierat lite som forward förr:

– Ja, mot Linköping borta tror jag det var i någon match. Jag hoppade in i vissa byten. Det har varit kul de gånger jag har fått prova på det. I Huddinge fick jag aldrig vara forward. Jag ville vara center men fick inte. Alla andra fick prova alla positioner när vi var små. Utom jag som bara fick spela back, säger Aspeqvist med ett litet skratt.

Själva matchen var inte så jättemycket att glädjas åt för AIK:s del. Förlust 0-1 i sudden, Simon Önerud gjorde segermålet 3.44 in i förlängningen. Därmed bröts AIKs fina svit om nio raka segrar mot just Timrå. Plus att det här var andra matchen i rad som AIK gick helt mållösa från matchen.

– Jag vet inte varför men ibland har man tur och sätter allt ibland har man inte tur och i dag var han (Joakim Lundström) grymt bra i Timrå. Han stoppade allting och var som en vägg. Ibland är det bara svårt att komma åt! Säger Aspeqvist och fortsätter:

– Men vi krigar på bra och offrar oss och sådär men vi har många pp-lägen och frilägen som vi missar, de skulle vi kanske ha utnyttjat mer. Det är två frilägen vi verkligen borde ha satt i pp, nu kommer vi inte in i zonen och får inte upp pucken.

Det var lite samma efter Luleå matchen, vad sa ni i laget efter den?
– Inte så mycket. Vi hade några bra lägen då med men var inte tillräckligt rejäla på avsluten. Man brukar inte få så många chanser mot Luleå men vi gjorde en rätt bra match ändå. I dag (mot Timrå) var det en sån där match där vi snurrar mycket i första och håller de utanför, sedan är det mycket fram och tillbaka. Det är mycket boxplay jag vet inte hur många boxplay vi har på rad i dag men de dödar vi bra. Däremot måste vi förbättra pp lite.


Ni är sexa nu, tre poäng från kvalplats. Hur stor är ångesten?

– Det är inge fara. Vi försöker verkligen ta en match i taget, tänker bara på nästa match och att vi ska ta tre poäng där så går det bra. Sedan ska vi gå till slutspel, det ska vi.

Vad talar för att just ni gör det?

– Att vi har ett bra lag, fyra jämna femmor, bra målvakter och ett lag som krigar för varandra. Sedan tänker vi inte så mycket på om vi kan hamna i kvalspel eller inte., säger Christopher Aspeqvist som gillar det tajta tabelläget:

– Vi SKA till slutspel och det ska vara kul att spela och jobba för varandra och det känns som att alla gör det. Sedan ska det vara kul att lira. Det är roligare att spela de här matcherna på slutet på säsongen, då när alla matcher är viktiga. Sånt är roligt även om jag inte varit med så länge om att spela så här viktiga matcher.

Men även ni måste ju känna oro och känna att det blir spänt nu?
– Nej, det känns inte panikartat i alla fall. Och man måste våga göra misstag för att vinna. Man kan inte åka runt och vara rädd.

Nu är ju du med lite för att se och lära den här säsongen?

– Ja, jag tänker inte att jag ska spela 20 minuter per match utan jag ser det mest som en chans, och att jag ska ta de chanser som jag får. Jag tänker på att spela bra defensivt, spela stabilt så att de vågar lita på mig. Och så tänker jag bara på att gå ut och ha kul. Jag kanske inte får lira så jättemycket men de byten jag får, måste jag ta vara på och ha kul med.

2 kommentarer:

Jones sa...

Lundström var i och för sig "på" men ni siktade ju som ett gäng nötter. Bättre skärpa till nästa match tack!

Marie Hallman sa...

Jones. Jag såg inte matchen så siktet kan jag inte säga något om men cred till Lundström som hållit nollan två matcher i rad nu!