torsdag 19 januari 2012

Gozzi " Fem år är en bra målsättning"

Jag jobbar ju för Hockeylegends.se också. Och där kommer det vara klubbtema under våren. Först ut - i bokstavsordning - AIK.

Klicka in på hockeylegends.se så hittar ni artikel med Anders Gozzi om hur han bygger laget långsiktigt för att kunna ta SM-guld om fem år.


Gozzi är ju mer eller mindre född in i AIK, han är definitivt uppvuxen med klubben och tyckte det var självklart att gå in och ta det tuffa jobbet som var när AIK låg i skiten och skulle försöka ta sig uppåt mot elitserien. Vilket ju lyckades.

I intervjun kan man bland annat få vet vad som var värst under de tuffa åren (alla brandkårsutryckningar för att klara klubbens existens) och vad som var tuffast första säsongen efter comebacken till elitserien:

– Det var när vi gick in i serien med så många elitseriedebutanter som vi gjorde utan att veta exakt var de stod. Vi hade en bild i skallen var vi skulle sluta men i början var det lite osäkert hur det skulle gå, fast vi hade en tro på vad vi gjorde. Osäkerheten låg i att det var så många som var nya på jobbet, i klubben och nya i Elitserien.

Vad är nästa utmaning?

– Det är ju att bygga AIK hockey mot ett SM-guld. För det krävs en slipad organisation och att man får ihop det med spelartruppen. Sedan behövs tid för att bygga någonting. Det gör man inte över en natt. Erfarenhet är också viktigt och så behövs det rätt spelare för att kunna ta ett SM-guld. Och där är vi på väg hela tiden, vi bygger upp det nu och har tålamod med spelare som har haft länge. Jag tycker att vi tar steg för steg framåt hela tiden för att putta AIK framåt.


Läs hela intervjun här. Det finns en omröstning om bästa spelaren i AIK genom tiderna också samt ett AIK quizz där det går att vinna två biljetter till Oddset Hockey Games i februari (i Globen). Så in och kolla!

Övriga klubbar kommer som sagt också att belysas under våren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

AIK gick upp till Elitserien säsong 2009/2010, inte 2008/2009!

Annars var det en jättebra intervju! :)

Marie Hallman sa...

Anonym: Jäpp jag vet, är jag som halkat på tangenterna där. Men det ska vara ändrat nu.