fredag 13 januari 2012

Engström: " Jag tänkte att jag tar den största i laget"


(Engström. FOTO GUSTAF BRUNDIN/ARKIV)

Jonas Engström överraskade både publiken och förmodligen även bjässen Sean Curry när han satte in en värtingpropp som fick Rögle backen att flyga. Men Jonas själv bara skrattar när proppen kommer på tal.

– Ja den var fin! En riktig dyngsmäll! Han tog upp pucken på kanten, jag började backa, sedan såg jag att han börjad borra lite och då klev jag upp på honom på rödlinjen så att han flög rätt in i sargen, ha, ha. Det var skönt!

Men du han är 13 centimeter längre och 20 kilo tyngre!
– Jomen jag tänkte att jag tar den största i laget!

Skojar du nu? Det var inte bara för att han var den som råkade dyka upp där?

– Nej, det är klart att det var med flit! Nu kör jag över honom, tänkte jag, säger Engström som gjorde ett fint mål också. Eller snarare ett ”drömmål” för att citera kollegan Hansson på Länstidningen som var på plats.

– Ja det var fint! Jag kände att jag hade bra fart och kunde gå runt backen, sedan fick jag ner som en skottfint, som en fake. Fransson (Röglemålvakten) kommer ut så långt mot mig och då hade jag sån fart så jag tänkte att jag använder farten för att gå runt. Så då vart det mål köksvägen. Men (Emil) Lundbergs mål var också fint och Lagges (Alexander Lagerströms).

Men ditt var finast?
– Ja, jag tycker det ha, ha. Men Lundbergs var riktigt bra prickskytte också!

Inga kommentarer: