tisdag 3 januari 2012

JVM: Maxade semifinaler

Oj vilken härligt eftermiddag/kväll vi får här i Calgary. Sverige mot Finland och Kanada mot Ryssland. Vi på Viasat/TV3/TV10 har båda fajterna. Blir galet roligt.

Jag och FotoNicke var ut till träningen, där var det samlat men inte spänt. Tog ett sista snack, spelarna låter taggade.
Pratade med lite finländare i går, de var rätt ödmjuka måste jag säga. Eller ja fram tills jag frågade vilka Sverige respektive Finland skulle se upp med i vardera laget.... kolla in vår sändning i TV3 så får ni se vad de svarade (om det nu är med, jag vet inte, om inte ska jag skriva det på bloggen efteråt!)

Finländske målvakten Sami Aittokallio hade en tung dag mot Tjeckerna och ville inte jubla med lagkompisarna efter segern, vi får väl hoppas på repris då... så han inte tar revansch på blågult. Bäst hos Lejonen är ju annars bröderna Markus och Mikael Granlund. Som båda hävdade att det inte har någon särskild brödrakemi utan var vilka lagpolare som helst bara. Jaha ja, såg inte ut så vid de där tre målen där de spelade fram varandra men vi får se.

Ryssarna var galet glada efter sin vinst mot Tjeckien. De fick slita hårt även och ska vara glada att målvakten Vasilevski höll de kvar i matchen.

En fråga man kan undra är ju hur det påverkar att ett lag spelat kvart och ett har gått direkt till semi. Enligt Roger Rönnberg är det lagen som spelat kvartsfinal som dragit mest nytta av det de senaste åren. Vi får väl hoppas att det inte är så nu då. Åtminstone för svensk del.

Blir två maxade sändningar i kväll och i natt, svensk tid. Häng med då! :)

Inga kommentarer: