torsdag 12 januari 2012

Skadekoll DIF

Många skador att hålla reda på nu i Djurgården. Liten update har ni här:

* Jimmie Ölvestad. Klev av efter smällen från Tolsa med hjärnskakning. Blir borta minst en vecka efter att ha fått hjälpas groggy av isen. "Jimmie kände sig lite omtumlad. Han hade huvudvärk och har haft hjärnskakningar förut, så det behöver man inte tala om för honom. Det vet han. Han har en konstaterad hjärnskakning" sa Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson efter matchen.

*Daniel Tjärnqvist. Klev av efter smällen från Tolsa med befarad hjärnskakning.Daniel hade ingen symptom precis efter smällen men har tidigare haft hjärnskakningar där symptomen har synts först ett par, tre dygn efter.
"Det finns en historik när det gäller Daniel och hjärnskakningar och det är att det har tagit tid tidigare både i KHL och NHL. Det är Daniel helt införstådd med att vi väntar och ser om det kommer symptom eller inte. Vi tyckte det var dumt att chansa nu och tog av honom för säkerhets skull och får se vad som händer närmsta dagarna" sa Gustavsson efter matchen.
 
*Mario Kempe klev också av, men han mådde dåligt redan före matchen, började spy halvvägs in i det och enligt Djurgårdens läkare var det magsjuka som spökade där. Bara att kliva av men förhoppningsvis tillbaka inom kort.

*Mika Zibanejad. Spelade ej, har drabbats av förkylning/influensa.

*Pontus Åberg. Axelskadad sedan Juniorkronornas match mot Kanada 23 december.  Sa själv att det kändes bra nu och att han hoppas vara tillbaka om en vecka.

*Josef Boumedienne. Knäskadad. Fick skadan mot Luleå, tvingades kliva av då knäet inte höll längre mot Brynäs. Borta 1-2 veckor är prognosen.

Apropå folk som är borta fick ju Marcus Nilson matchpenalty och är därmed avstängd automatiskt i minst en match.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är kul med Djurgården hockey nu för tiden! Allt verkar fan gå emot oss.

Marie Hallman sa...

Anonym: Men jag hoppas det här kan svetsa ihop laget och vara extra tändvätska. Kan funka!

Peter sa...

Eller byta tröjor. Kan också funka.

Marie Hallman sa...

Peter: nja, känns som de kört den nu va... ;))