lördag 28 januari 2012

Boumedienne: "Det blir inte fortsatt spel i Sverige"

 
 (Boumedienne fotad vid ett tidigare tillfälle. WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Djurgården och Josef Boumedienne går skilda vägar. Det har varit på gång ett kort tag men blev officiellt i dag. Jag har pratat med den nu före detta Djurgårdsbacken som säger så här om beslutet:

-Det var ingen bra situation, inget bra äktenskap. Och i dåliga äktenskap är det bättre att skiljas från, säger Boumedienne.

Exakt vad som har hänt och varför det inte var ett ”bra äktenskap” vill Josef Boumedienne inte gå in på.

-Det finns flera olika anledningar, men min prestation var inte på den nivån som jag kräver av mig själv och som jag vill prestera av olika anledningar. Men vilka de anledningarna är vill jag inte gå in på, säger Boumedienne till bloggen.

De som väntar på en pajkastning kommer få vänta förgäves. Boumedienne är och har aldrig varit någon som vill vädra något eventuellt missnöje offentligt. Och det kommer inte hända nu heller.

Att han skulle ha låtit bli att jubla i någon slags protest, när han gjorde mål i derbyt, är däremot bara skitsnack. Jag har följt Boumedienne i ganska många år och jag har aldrig sett honom göra några stora måljubel eller målgester. Jag frågade varför för några år sedan och den gången förklarade han att det inte var hans stil att jubla vilt efter mål. Det var bara inte han.

Boumedienne berättade även, den gången, om tiden i Kärpät där spelarna fostrades att varken jubla eller se bedrövade ut. Allt för att hålla fokus under säsongen. Jubla och deppa det fick man göra när det var klart. När säsongen var över. Eller inne omklädningsrummet där motståndarna inte såg. Så snacket om en protest kan ni glömma, det är bara skitsnack.

Frågan nu är däremot om han själv borde ha gjort något annorlunda i Djurgården?
-Ja, jag skulle inte ha spelat de 10-15 först omgångarna av elitserien, då jag hade problem med skador i ryggen. Jag borde ha tagit hand om min kropp där men ville hellre ställa uppför laget. Både Honken (Andreas Holmqvist) och (David) Printz var redan borta så jag valde att kriga på för laget ändå.

Transferdeadline är 31 januari, det vill säga midnatt mot onsdag. Så det är snabba ryck som gäller nu:

-Det är absolut inget klart än, men jag kommer inte spela i Sverige. Det kommer jag definitivt inte att göra.

Så de som spekulerat ett kliv över till andra elitserie och allsvenskaklubbar kan glömma det?
-Ja, det är 100 procent klart att det inte blir fortsatt spel i Sverige.

Varför inte?

-Nämen det har alltid varit roligt att spela utomlands, jag har haft väldigt roligt under de år som jag har gjort det och det är jag sugen på och hoppas få göra igen.

Hur stort är intresset?
-Det finns ett stort intresse! Så jag har stora förhoppningar om att det kommer lösa sig, så fort som möjligt och såklart innan transferdeadline, säger Josef Boumedienne till bloggen.

Och oavsett vad som har hänt i Djurgården så kommer han sakna lagkompisarna på Hovet.

Hur tror du det kommer gå för dem?
-Jag är faktiskt inte orolig för Djurgården. Det är en bra grupp med grabbar , en grym grupp med otroligt bra karaktärer. Det är inte många lag som jag har spelat i som har varit ett så bra gäng som det här. Så jag är övertygad om att de går till slutspel – till att börja med.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till Josef,du går vidare med stil.Borken är så pinsam så man skäms!!!!!

R sa...

Tack för den här tiden, Bom-Bom. Fattar inte varför du blivit fansens syndabock, du har fått mycket mer skit än du förtjänar. Lycka till i nästa klubb!

Jimmie sa...

Jag är inget fan av BomBom, han har inte levt upp till förväntningarna alla har på spelarna i DIF. Däremot så vill jag önska all lycka i fortsättning Joesef!

Mats sa...

Allt blir inte vad man förväntat sig. Bomboms tid i DIF är en sådan.
Kanske för att inte känslorna visas, har BomBom blivit en större syndabock en han förtjänar.

Tack för din tid i DIF, hoppas du hittar tillbaka till den höga nivå du har visat att du har när det stämmer.

Tack Marie för ditt jobb!

@paradisepark21 sa...

Saknar dig redan BomBom! I mina ögon är du alltid en hjälte! Fan att du lämnar, gör ont i Dif-hjärtat. All lycka till dig!

Marie Hallman sa...

Anonym: Ja där var Boork verkligen vilse.

R: Det håller jag med om!

Jimmie: Ja vad man än tycker om tiden som varit så tror jag alla uppskattar att han går vidare med stil.

Mats: håller med dig. Tack själv för att du läser!

paradisepark: Ska bli intressant att se vem de värvar i stället. Om de nu lyckas!

Lief Stathagen sa...

Så jävla skönt! Tack Marie för att du ställde bra frågor,,det jag stör mig på är ditt till ibland absurdum (typ Riddarn o Josef)förvarande av spelare som så uppenbart dåliga. När till och med dom vanligtviss snälla och återhållsamma medierna som Radiosporten och DN sport sågar Josef känns det bara löjligt att påstå att han inte är sämmre än någon annan för det är ju inte sant eller hur Marie?? vi vet båda att han ensam ligger bakom åtskilliga bortappade poäng för DIF. Säkert en hyvens kille privat men på sitt jobb är han en jävla katastrof. Men din linje är ju att alltid förvara och det får jag aceptera det är ju trots allt din blogg och en jävligt bra sådan.

Anonym sa...

Äntligen han var en katastrof i fjol och om möjligt ännu sämre i år.
Något mer som är bra är ju att vi kommer få 95% mindre puckout utvisningar.

Sotarn sa...

Om den känsla jag fått om Josef stämmer var hans avsked mycket bra för oss.
Hans attityd var riktigt dålig ute på isen. Såg på egen hand till att ge Luleå flera chanser att vinna matcherna i fjolårets slutspel. Avgjorde på egen hand två av de tre första matcherna. Sedan orkade vi inte med att vända.

Den allra största gåtan är hur han kunde bli kvar till detta år. Kanske var det bara upp till Josef att kunna bryta kontraktet? Och han kan knappast vara särskilt het ute bland övriga klubbar. I alla fall hos klubbar som betalar honom lika bra.

Killens självinsikt om över sin egen förmåga som hockeyspelare är helt otroligt dålig. Kan tänka mig att flertalet lagkamrater irriterat sig lika mycket på honom som en själv, konstigt vore annat.

Det enda som är lite tråkigt är att det sker just nu i detta känsliga läge. Borde skickat honom långt innan, men då hade det å andra sidan kunnat kosta oss betydligt mer än nu.

Boumedienne är ingen kille jag skulle vilja se i en eventuell kvalserie.

Han har alltid varit och kommer förbli en menlös legoknekt i mina ögon.
Lämnar med stil???? LOL

Anonym sa...

Tack för att du sticker, det skulle du gjort för länge sen. Du har sabbat hela säsongen för oss.

Örjan sa...

Tack för att du lämnar, skäms över det du presterat. Lycka till i din 19!!!!!!!! jag säger det igen så alla förstår, 19 klubb.

Förnekelse åsnan sa...

Det var inte mitt fel, jag var skadad, spelade bara med juniorer, hade dålig slipning på rören, bänkad blev jag aldrig däremet skadad mitt i matcherna när hardy var dum mot mig, jag tog aldrig onödiga utvidsningar med lite tid kvar, aldrig drog jag puckout, mitt kroppspråk spred glädje och harmoni i laget, men framför allt var jag aldrig slarvig och nonchalant i mitt spel. Alla medier som sågade mig (dvs samtliga i Sverige) måste förså att det berode på andra anledningar än mig.

DIFAREN sa...

En påse skit i löning till dig bombom öppna brevlådan hemma =).

Och du marie vi förstår du försvarar alla dåliga DIF spelare det är din stil men med bom bom har du fel. han är inte bra.

Marie Hallman sa...

till alla som sågar: okej. jag vet vad ni tycker. Nu tycker jag i och för sig att han åtminstone inte ska anklagas för dålig självinsikt. Han säger ju själv att han inte levererat på nivå = kunde spela bättre. Så det får ni väl ge honom i alla fall?!

Det jag vänder mig mest mot är annars det här med syndabockstänkandet. Om Josef varit den enda som spelat dåligt den här säsongen hade jag förstått att all skit kastas på honom men ska man vara ärlig så har ju större delen av laget underpresterat.

Sedan ska det bli intressant att se vem de tar istället. Måste ju in någon superback nu då.

Marie Hallman sa...

För att lyfta spelet i hela laget menar jag.

DIFAREN sa...

Marie visst hela laget har ju underpresterat men bombom har ju inte direkt med tanke på stjärnstatusback stämpel höjt laget, om du förstår hur jag menar =) dock borde han ha fått lämna redan tidigare till förmån för fernholm eller liknande men mest skyller jag på JJ och Hardy pga det blivit såhär.

Tomas sa...

Hej Marie,
Att en spelare sågas av hardcore fans är ju oftast inget att gå efter, där är allt svart/vit hjälte eller sopa men här pratar vi om en spelare sågats av allt och alla (aik skämtade om att detta var deras sämsta nyhet för i år). Av ren nyfikenhet kan du inte utan att nämna övriga laget eller han som person säga vad tycker du om Josefs prestation som hockeyspelare i Djurgårdens IF under dessa 1,5 åren? och du Marie det är ok att kritisera jag tror ingen tar illa upp,

Marie Hallman sa...

DIFAREN Kan hålla med om att det bästa - för båda parter - hade varit om de gått skilda vägar inför säsongen istället för nu. Men det är lätt att vara efterklok.

Tomas: har väl sagt det flera gånger. Jag tycker han blandat och gett. Klart han kunde ha spelat bättre men som jag har sagt tidigare, jag vänder mig mot det här att det alltid ska utses en syndabock.

Janne sa...

Säger som Hardy....
Man vinner och förlorar tillsammans