onsdag 11 januari 2012

Cehlin: " Vi måste hålla huvudet högt"


(Cehlin gjorde DIFs enda mål mot Brynäs.  FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Tung torsk för Djurgården i Gävle, inte minst för att DIF bjöd Brynäs på målen och var rejält tillbakatryckta framför allt i början av matchen:

– Ja vi slarvade lite grann. Brynäs är duktiga och pressade på bra, samtidigt som det var lite slarv från våran sida och då hängde de dit dem, konstaterar en besviken Patrick Cehlin.
Djurgården spelade upp sig och tog för sig mer ju längre matchen gick men det räckte inte:

– Ja i andra kommer vi upp lite mer och efter tio minuter får vi lite press på och tar oss mot mål. I tredje är det vi som går för en kvittering men det blir återigen ett litet slarv och då får de hänga dit 3-1.

Mika Zibanejad har behållit formen från guldfinalen och bjöd på ett läckert dribblingsnummer men det var kanske Cehlins fina reduceringsmål – framspelad av John Norman och Zibanejad som var DIF:s behållning i matchen:

Så här beskriver Cehlin målet:
– Jag kom från sarghörnet, John vann pucken och la den mot Mika som stod hög trea, han tippade ner pucken mot mig, jag bröt mig in vid kassen och la in pucken.

Men ett mål räckte inte. DIF vann visserligen med 3-2 mot Skellefteå senast men gick mållösa i två matcher före det och fick alltså bara in en kasse mot Brynäs nu. Det håller inte:

– Det är ju samma sak som vi har jobbat med hela säsongen. Vi måste in på mål mer. Vi måste få dit folk, sedan kanske man inte kan göra spelmål hela tiden utan i stället se till att gröta in pucken. Det kanske är det vi måste göra.

Men det här med folk på mål … varför går ni inte på mål då?

– Ja du, om vi hade vetat så hade vi ändrat på det men vi måste hålla huvudet högt och jobba på.

Snackar ni mycket om det?
– Vi snackar om det hela tiden.  Vi måste få in mer folk på kassen, skjuta mycket. Man gör inte mål på de skott man inte skjuter och varje skott är en chans, så det är något vi jobbar med hela tiden.

Hur är stämningen i laget?
– Vi har bra go hela tiden. Men det är klart att det börjar ta emot lite när vi inte spelar bra och man måste se sig själv i spegeln och så. Men det är ingen grinig stämning. Vi krigar på, har bra surr, bra go i laget och så.

Kan man se något mönster i det ni gör som ni måste göra bättre, förutom att få in folk på kassen?
– Det är väl att få snabbare spelvändningar, att bli tajtare i mittzonen. Vi har ju många skridskostarka forwards och centra och utnyttjar vi den farten och går mot mål eller om vi vänder om och väntar in nästa våg så ska vi bara ha ett fokus och det är att ta in pucken på kassen, säger Patrick Cehlin.

Han har gjort tre mål på de sex senaste matcherna, varav två har kommit de två senaste och har en uppåtgående formkurva efter en tung höst. DIF-forwardens sex mål totalt är två bättre än under hela seriespelet förra året, det som saknats är assist. Förra säsongen blev det 12 assist under seriespelet, i år har det bara blivit tre.

– Men äh, det är upp och ner som för hela laget. Det har blivit några kassar på slutet och det är kul att de trillar in men det är för ojämnt, precis som det är för hela gänget. Ibland är man bra, ibland kass och jag tycker fortfarande att det går tungt. Så jag försöker jobba på och visa att man ska ha speltid. Vi har många forwards som är bra.

Mika Zibanejad är en av dem som Cehlin tänker på. Zibbe och Claesson var med mot Brynäs och hade med sig lite guldkänsla hem:

– Det är klart att de kommer hem med ett himla bra självförtroendeboost och det är klart att det är bra, det kan få igång oss andra.

Jag såg någonstans att du grät när Zibanejad sköt hem guldet?

– Ja men det var ju en sån match… man kände verkligen för grabbarna. Det var kul, man känner ju de flesta. Sedan var det kul för Roger och de andra i teamet bakom också, Lurken och Pelle (materialare båda två) och alla doktorer och så. Så det var skitkul och då fick man faktiskt en tår i ögat.


9 kommentarer:

Pelle sa...

Djurgården måste väl vara det ojämnaste laget jag vet av, var och tittade på Skellefteå matchen, där dom gjorde en gedigen insats på alla sätt, för att åka upp till Gävle och tidsvis bli helt utspelade, och defensiven vill jag inte ens prata om.
Nån förklaring till detta Marie?

Lief Stathagen sa...

Jag säger som han på radiosporten igår med backar som Josef Bommedien kan man ju undra om DIF har i ett slutspel att göra,,,, Hardys bästa beslut i går var att bänka honom resten av matchen,,Hardys egna ord var ja det var inte för att han var isens bästa aktör iallafall. Bombom började med 25 värdelösa matcher för att sedan vara ok i fyra är det dags för 25 värdelösa igen nu mån tro? Finn fem fel Bombom, M Carlsson, M Tjärnqvist, K Klybertrans, Järlan?

Peter sa...

Undrar om Järlan och den övriga ledningen är nöjda med den nuvarande truppen?

Utifrån sett verkar det så iaf, det är snart mitten på Januari och transferförnstret stänger ganska så snart. De flesta lag brukar agera i någon form för att försöka få igång laget men inte Djurgårn, där vi byter vi bara tröjor och hoppas på det bästa...

Anonym sa...

Är så besviken på detta DIF..

Finns FAN inte ord att beskriva den totala uselhet detta lag visar upp. Får ju känslan av att de fullkomligt "skiter" i att göra sitt jobb utam högst motvilligt och pliktskyldigt ställer skridskorna på isen för att sedan ta sig hem fortast möjligt för att mysa i hemmets lugna vrå innanve och fasa ta sig till jobbet och behöva träna igen.
Har aldrig tidigare kännt en sådan besvikelse att vara Djurgårdare och få skämmas över en trupp som består av oduglingar. Undantaget Wesslau, Ölvestad och junisarna som ändå andas glädje och positivitet. Undrar dock hur länge. Och det som är ännu mer anmärkningsvärt är att höra Järlan uttrycka att man är nöjd med truppen. Fan är trött på det politiskt korrekta tugget...kom ut i verkligheten och fejsa verkligheten. Är vnasinnig över att betalt dyra pengar för säsongskort och uppleva denna brist från laget , ledningen i DIF att göra sitt bästa...
Hoppas vakna från mardrömmen och att DIF är och förblir Sthlms stolthet igen...
"TROLLET"

Anonym sa...

JANNE J - Bergfors har fått sparken, VÄRVA HONOM!!!

Peter sa...

Värvning av Bergfors kommer inte att ske, iaf inte den här säsongen pga av att Bergfors skulle förlora alldeles för mycket pengar på att flytta till Sverige i detta nu.

Såg förresten att Växjö hade värvat nyy, medans Järlan sitter nöjd och tror att tröjbytet snart kommer att hjälpa...

Marie Hallman sa...

Pelle: nä jag vet inte, jag undrar också och hur många man än frågar i laget så har ingen något svar. Jag fattar inte heller varför det är så jäkla upp och ner. Fattas kanske en ledare som tar tag i det de dagar det dippar? ELler något... skumt.

Lief: Nu blir du arg men... det är ju inte bara Josef. Det är ju hela laget som kör berg och dalbana mellan och i matcherna. Tror inte det räcker med att peka ut en eller ett par personer, hela alget måste vakna.

Peter: Problemet är ju att det är så tunt med BRA spelare på marknaden. Det låter på andra som att DIF letar men inte hittar det de söker.

Trollet: förstår känslan men jag har sett det här i så många lag förr. Den där märkliga situationen som blir när alla vill men ingen förmår och gipsarmen sprider sig som en epidemi i laget. Något måste hända som bryter det där för de VILL, de försöker men de tar i så det knyter sig. Tyvärr. Det är ju när man är avslappnad glad och nöjd man spelar bra men det är ju inte där de är eller känner sig längre.

Anonym: Tror han vill vara kvar utomlands av skatteskäl. Nästa säsong kanske?

Peter: jo men hur bra är den nya i Växjö då? Det är inget höjdarutbud på marknaden just nu.

Peter sa...

Nej jag har ingen aning hur bra den killen är och det har förmodligen inte du heller, dessutom såg jag att han var på try-out. Men det är inte det, det handlar om utan att vilja göra en förändring.

I många andra lag så sparkar man spelare om de inte motsvarar förväntningarna, i DIF så får man fortsätta och spela lika mycket trots att det finns spelare som är bättre för stunden.

Lief Stathagen sa...

Arg? inte kan jag bli arg på Sverihes bästa Hockeyreporter,,det jag stör mig på är ditt till ibland absurdum (typ Riddarn o Josef)förvarande av spelare som så uppenbart dåliga. När till och med dom vanligtviss snälla och återhållsamma medierna som Radiosporten och DN sport sågar Josef känns det bara löjligt att påstå att han inte är sämmre än någon annan för det är ju inte sant eller hur Marie?? vi vet båda att han ensam ligger bakom åtskilliga bortappade poäng för DIF. Säkert en hyvens kille privat men på sitt jobb är han en jävla katastrof. Men din linje är ju att alltid förvara och det får jag aceptera det är ju trots allt din blogg och en jävligt bra sådan.