tisdag 24 januari 2012

Jhonas och de andra: Fortsatt kräftgång för Buffalo, Krüger och Josefson back on track


(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Fyra matcher, fyra förluster. Jhonas Enroths Buffalo fortsätter ha det tungt. Inte minst med målproduktionen. Noll, ett eller två mål max verkar vara modellen och då går det trögt i hockey.

Enroth har stått i en och en halv av de fyra matcherna. Han kom in efter 24.32 mot Detroit i måndags, vid ställningen 0-5 och stod således sedan i 35.28. Och tog de 12 puckar han fick på sig.
Men det hjälpte ju inte att han höll nollan när Buffalos utespelare har så förtvivlat svårt att göra mål. Noll framåt blev det den kvällen.

Onsdag 18 januari fick Jhonas börja från start. Den här gången var det Jhonas tur att släppa in ett gäng puckar. Sex mål bakåt blev det 35 skott mot Chicago. Framåt då? Två mål…

Hur som helst… Jhonas första säsong som tvåa ”på riktigt” bakom Ryan Miller har så här långt resulterat i 23 spelade matcher varav åtta har slutat med vinst, nio med förlust vid full tid och tre har gått till förlängning.
Jhonas har ett GAA på 2,59 och en räddningsprocent på 91,9. Klart godkänt med tanke på måltorkan i laget… och att de släpper till en jäkla massa skott bakåt oftast.


 ****

Marcus Krüger var föresten med och vann stort mot Buffalo. Dock utan att göra poäng. Marcus har nu spelat fem matcher sedan comebacken den 14 januari. Han gjorde en assist den 15 januari hemma mot San José och har nu sakta men säkert kommit tillbaka till ”normal speltid.

Spelade 12.02 i comebacken och spelade senast i lördags 19.32, eller 24 byten om man villräkna det. Jag pratade lite med Chicagos scout här i Sverige, Mats Hallin, förra veckan och enligt honom är Chicago mycket nöjda med Marcus. Kul!

Jacob Josefson är en annan som har gjort comeback efter skada (nyckelbensbrott). Han fick börja i Devils farmarlag där det blev en match och mål direkt (efter 5.02 av andra) när Albany slog Adirondack med 5-3 i måndags.

Efter den matchen var det bara att packa väskan och åka hem till New Jersey igen och så direkt in i laget om än med lite mindre speltid än vad det var innan skadan. Så här långt har det blivit 13.40, 12.59 och 12.25 i matcherna mot Winnipeg i onsdags, Boston i torsdags och Philadelphia i lördags. Å andra sidan är Jacob nog mest glad att nyckelbenet är helt och att han kan köra igång igen, i NHL dessutom.

Jacob som gick center mellan Ryan Carter och Mattias Tedenby i comebackmatchen sa så här till Devils hemsida efter just den fighten:– Det kändes att det var första matchen här på länge. Jag försökte mest spela enkelt och inte överjobba grejerna. Jag blev lite trött men det är väl normalt med tanke på var jag befinner mig efter skadan just nu.

Devils vann den matchen och Josefson konstaterar också att:
– Det kändes bra att vara tillbaka hur som helst. Och det kan ju inte vara bättre än att få avsluta comebacken med en vinst också. Hela laget spelade verkligen bra och vi förtjänade vinsten.

 Om den bit av säsongen som är kvar sa Jacob Josefson så här till Devils hemsida:
– Man försöker alltid bli bättre och bättre, och nu gäller det att få tillbaka tajmingen och allt som behövs för att hjälpa laget. Men jag fick en bra start (på de matcher som är kvar) och hoppas jag kan bygga på det.

Josefssons kompis Alexander Urbom kämpar däremot kvar på i Albany. Han var uppsatt i förstafemman i tre av Albanys fyra senaste matcher och gör någon assist här och där. Jag vet att Jacob tycker Alex håller för NHL, frågan är när Devils ska ge honom chansen på riktigt? Inte lätt att slå sig in, så är det ju men man måste ju få chansen också.

Gabriel Landeskog gör som han brukar. Spelar massor och fortsätter imponera. Han snittar strax under 20 minuters istid per match och hade en bra helg med en assist på lördagen mot LA Kings och två assist mot Anaheim på söndagen.
Landeskog har nu gjort 10 mål och 15 assist = totalt 25 poäng på 50 matcher. Och kommer vara med under den kommande All Star helgen. Snacka om rookieår han har den grabben!

Andreas Engqvist är ju också en man unnar lite mer spel i NHL… men han fortsätter göra det bra i Hamilton under tiden han väntar på sin tur eller chans eller vad man nu vill kalla det.

Det har varit tre matcher för Hamilton i veckan och två av dem mot Toronto Marlies.  Hamilton tog tre pinnar i första matchen och Engqvist gjorde ett av två mål i det mötet som Hamilton vann med 2-1.  När lagen möttes matchen efter var det. På lördagen möttes lagen igen – nu i AHL:s första utomhus match. Marlies vann stort – 7-2 och inga poäng för Engqvist. Det blev det däremot för den gamle DIF- bekantingen Mike Zigomanis som gjorde 1+1 i den matchen.

Mark Owuya är ju back up i Marlies, honom kan ni läsa lite snabba svar ifrån i inlägget under.

Inga kommentarer: