måndag 30 januari 2012

Tim Sandberg: " Jag behöver spela"


 (Sandberg drar till Mora, men är först backup mot Modo. FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

 Tim Sandberg lånas ut till Mora. Som i sin tur lånar ut Tyler Plante till Djurgården. Tanken är inte att ”göra sig av med” Sandberg, utan man vill få igång honom som inte har fått spela mer än en match från start.

– Djurgården kan ta tillbaka mig när de vill så det här handlar inte om att jag ska bytas ut utan om att DIF vill ha tre målvakter men samtidigt så behöver jag spela. Så jag lånas ut till Mora för att få speltid och för att kunna utvecklas själv, säger Sandberg.

Flytten sker först på onsdag dock, när Mora kommer till Södertälje. Sandberg åker med som backup till Modo under tisdagen, sedan sker bytet av målvakt alltså på onsdag i Södertälje.

Sandberg kommer till en klubb som har mycket att spela för fortfarande, det är viktigt.

– Nu har Mora chans att ta sig till playoff, det är viktiga matcher på gång som jag ser framemot. Jag behöver spela och hoppas få göra det också, det känns bra, säger Sandberg.

 Han har inte pratat med Moras tränare än men klubbens sportchef och målvaktstränare har hälsat honom välkommen:

– De har sagt att jag tävlar på precis samma premisser som Daniel Hansen. Man kan ju inte tro att man kan komma in och kräva speltid, det gör jag inte heller utan speltid är alltid något man förtjänar. Men de sa att det ska bli kul att låta mig fajtas med Hansen så det här är något jag ser fram emot, det ska bli kul.2 kommentarer:

Anonym sa...

Så om jag har förstått det rätt så vill dif ha 3 målvakter igång? (Läs; Sandberg, Plante & Wesslau)
Så Plante signar för resten av säsongen samtidigt som man bara (BARA) lånar ut tim i några matcher eller? Så uppfattar jag det efter denna läsning! :)Så att alla 3 skulle stå till DIF's förfogande i slutskedet på säsen om så skulle behövas?

Marie Hallman sa...

Anonym: Rätt uppfattat ja, enligt Sandberg.