lördag 14 januari 2012

AIK-MODO 3-6 (1-3, 1-2, 1-1 )

 

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Matchen: MMM+
Målvakter: Viktor Fasth, AIK 84,85 %, Markus Svensson, AIK 85,71 % och Mikael Tellqvist, Modo 90,91%.
Publik: 6 279.
Domare: Thomas Andersson och Mikael Holm

Bäst i AIK  
MMM
Kent McDonell, f.
MM Richard Gynge, f.
M Daniel Bång, f.

Bäst i Modo
: Per-Åge Skröder, f, och Nicklas Danielsson, f.


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN
... Jocke Nordström fortsatt
sjuk men en JVM-spelare var tillbaka på isen då Patrik Nemeth gjorde ”comeback” samtidigt som backen Tobias Viklund fick se matchen från sidan med en sträckning i magmuskeln.

... Johannes Salmonsson har haft måltorka ett tag. På uppvärmningen prickade han Markus Svenssons hjälm. Hm. Inte där Salle, inte där!

...Mardrömsstart för AIK när Modo får ett tidigt mål, efter bara 26 sekunder, efter sjabbel i hemmaförsvaret.

...0-1 (0.26) Nicklas Danielsson (Per-Åge Skröder, Niklas Sundström) Elitseriens poängstarkaste kedja levererar direkt.  Sjabbel i AIK-försvaret gör att Skröder får öppet mål, men han lyckas missa, pucken smiter strax utanför, Nicklas Danielsson hinner inte få fram bladet och styra heller men är alert, biter sig fast, drar till sig pucken och trycker in den vid stolpen i alla fall.


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... AIK fick ett pp efter det och det var ju inte det bästa överläget man sett. Om man säger så. Men kvittering blev det ändå, när Modo precis blivit fulltaliga.

...1-1 (3.38) Christian Sandberg (Robert Rosén, Dick Tärnström) Rosén lägger pucken bakom kassen till Sandberg som skjuter både en och två gånger och får in pucken på sin egen retur.

... Jobbig bjudning av Fasth några minuter i andra som lägger pucken på en Modospelares blad, den spelaren passar till Mattias Ritola men Fasth tar sedan fin revansch på sig själv genom att ta pucken.

...1-2 (8.11) Per-Åge Skröder (Rob Schremp, Joonas Lehtivuori). Tungt precisionsskytte av Skröder som är rätt långt ut, utnyttjar att Fasth står på knä och drar iväg ett mäktigt handledsskott som smiter in precis under ribban.

... Tidig timeout av AIK direkt efter målet. Trodde nästan Melin skulle byta keeper där men det var nog mer ett snack för att samla ihop laget och försvaret som sett väldigt ihåligt ut så här långt.

... Patrik Nemeth var spelsugen
och tacklade så det sjöng i sargen bakom egna målet till publikens jubel. (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Lite hawaiihockey i första. Eller böljande med ett bytande av chanser kan man också säga.

... lite smågrinig på isen idag med. För att det närmar sig slutspel? För att det var sexpoängsmatch? Eller var det domare Andersson effekten? (Det var han som dömda DIF-Frölunda också).

... 1-3 (18.39) Dick Axelsson (Mattias Ritola, Fredric Andersson)
Nytt slarv i AIK-försvaret, Ritola får lägga en genomskärande pass rakt genom försvaret, sedan står Dick Axelsson vid bortre stolpen, sätter till bladet och styr enkelt in pucken förbi Fasth.

...AIK –forwarden Christian Sandberg fick hjälp av isen i slutet av första efter en situation där Bång och Tollefsen var i närkamp, norrmannen ramlade och landade olyckligt på Sandbergs ben då AIK-forwarden kom åkande precis i samma veva. Sandberg fastnade dessutom med ena skridskon i isen och vred till benet på ett otäckt sätt.  Efter matchen kom besked att Sandberg var på sjukhus och röntgade det som misstänks vara en fraktur. Besked om hur det gick kommer senare.

 
 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ANDRA PERIODEN

.... Modokeepern Micke Tellqvist tog
sig en tur ut till ena rundeln precis i början av andra, men pucken fick han inte tag i, den skickade en AIK-spelare (som jag tror var Salmonsson) istället in till Rastislav Pavlikovsky som hade ett helt tomt mål att lägga in pucken i. Men missar! En sån chans får man ju bara inte sumpa! Tellqvist gjorde ett försök att dyka tillbaka på magen men pucken borde ha lagts i mål där.

... AIK såg inte helt vakna ut i inledningen av andra – heller. Bland annat drällde Stefan Johansson med pucken som snoddes av Fredric Andersson som fick ett friläge. Johansson lyckades dock jobba ifatt och bryta chansen sedan.

...2-3 (8.27) Richard Gynge (Daniel Bång, Dick Tärnström) Spel 5 mot 4. Schremp i båset och pp för AIK, som kommer två mot en med Tellqvist. Bång till vänster lägger pucken till Gynge på sin högersida och pang, där kom ännu en pinne av glödhete Gynge.

... ibland kan en miss bli en bra grej. Johannes Salmonsson skulle finta men får inte grepp om pucken och skjuter i luften, vilket var lysande eftersom han då lite ofrivilligt skottfintade Tellqvist samtidigt som Kent McDonell som kom i andra våg tog pucken och drog på ett skott som dock inte gick in i mål.


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

...2-4  (11.14) Nicklas Danielsson (Janos Hari, Jonas Ahnelöv) Direktskott på Janos Haris pass. Smack bara.

... Käka puck har man ju hört talas om men Oscar Steen fick käka lite målställning mot Modo då han blev crosscheckade av Johnas Ahnelöv så han for med ansiktet rätt in i ribban. Utvisning och fem mot tre spel i 55 sekunder från AIK. Steen var för övrigt bara någon centimeter från att styra in en 3-4 reducering sekunden innan smällen.

...55 sekunders spel i fem mot tre som sagt och sedan fem mot fyra spel i 1.05 men AIK fick inte till det alls där samtidigt som Modo stressade sönder AIKs spel bra där

... 2-5 (16.50) Rob Schremp (Mattias Ritola, Morten Madsen)
Märkligt sekvens då Modo gjorde mål två gånger i samma anfall på Fasth. Såg det ut som. För det gjorde de så klart inte, det var mål redan på första försöket – ett skott upp i nättaket av Schremp - och spelet fortsatte varpå en Modospelare la in pucken igen när spelet hade avstannat. Men det var alltså första skottet som var mål.

TREDJE PERIODEN
... AIK bytte målvakt
i pausen. Ut med Fasth, in med Svensson.

... Ganska händelsefattig tredje.
AIK kom ut bättre och försökte och försökte och sköt och sköt men Modo backade hem och höll ihop laget bra och gjorde det svårt för Gnaget att ta sig genom gröten av spelare.


 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

... Fin chans mitt i tredje för AIK trots allt, när Kent McDonell spelade in till Nemeth som stod en mot en med Tellqvist i slottet. Blev inget vidare avslut på den chansen dock.

...2-6  (12.49) Thomas Pöck (Rob Schremp, Dick Axelsson)
Skottfint, räddning, sedan lite kalabalik där pucken till slut går från Schremp till Pöck som klipper till med ett skott som Svensson inte hinner tillbaka på.

… 3-6 (14.11) Kent McDonell (Rastislav Pavlikovsky, Josh MacNevin). Kanadensaren tog pucken och åker helt sonika upp själv längs högerkanten, Pavlikovsky hänger på på andra sidan, McDonell passar till Pavlikovksy som snabbt lämnar tillbaka och McDonell kan klippa till.

SKOTTEN I MATCHEN 33-40  (11-15, 8-18, 14-7)

5 kommentarer:

Jack sa...

Heart of hockey my ass! Köplaget nr 1 skulle jag kalla dem. Brutalt illa att dessa clowner verkligen fick till det idag medan vi körde skutan likt en italiensk sjökapten. Snacka om en match då alla och allt bara INTE fungerade, samtidigt. Mörker...

Kämpa Sandeberg!

Jack sa...

Ok då, Sandberg heter han...

Anonym sa...

Ja för alla andra lag köper ju inga spelare, speciellt AIK som har fostrat alla sina spelare själva ända sedan välling-åldern.
Öppna ögonen och se dig omkring på all lagidrott i världen hur spelare köps och säljs, vad är det som får folk att tro att i svensk idrott ska vi fostra våra egna och det ska vara grannens barn som spelar i laget.

Marie Hallman sa...

Jack: Ja det var en tung torsk för Gnaget. Men Sampa har tydligen klarat sig bra visar det sig nu. Varken fraktur eller spricka, bra det!

Anonym: AIK satsar hårt på att ha en spelartrupp med rötterna i Stockholm. Och har lyckats bra med det. Det kan man inte förneka!

Anonym sa...

De är möjligt att dom lyckats med det. Men förutsättningarna med att ha i regionen Storstockholm ca: 2,1 milj inv. Mot Örnsköldsvik ca: 55000 inv. ger lite andra möjligheter.
Det ända jag vill säga är att i Sverige är det sånt oerhört fokus på att man har köpt spelare och de är så illa, sen tycker vi NHL är skithäftigt och där är de ju inga köplag och inte i premier leauge eller la liga eller serie A heller.
Jag förstår inte varför det är så fult att värva spelare i Sverige