fredag 13 januari 2012

DJURGÅRDEN-FRÖLUNDA 2-3 efter förlängning (1-0, 0-0, 1-2, 0-1 )


 
  (Kristofer Ottosson.. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Matchen: En galen kaosmatch. En av de sjukare jag sett.
Målvakterna: Gustaf Wesslau, DIF, 87,50 %  och Frederik Andersen, Frölunda, 92,31%
Publik: 6 024
Domare: Thomas Andersson, Niclas Johansson.


 
 (Johan Sundström vs Erik Gustafsson. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


Bäst i DIF
MMM
Erik Gustafsson, b.
MM Gustaf Wesslau, mv
M Kristofer Ottosso, f

Bäst i Frölunda: Magnus Kahnberg, f.

FÖRSTA PERIODEN

...Djurgården hade tre ordinarie spelare borta innan matchen började: Mika Zibanejad, Pontus Åberg (axelskada) och Josef Boumedienne (knäskada). Den sistnämnda beräkna vara borta 1-2 veckor. Se även inlägget skadekoll DIF  som ligger under det här inlägget.


 (Zibanejad, Åberg, Claesson, Sundström och Collberg. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Zibanejad var dock på Hovet, iklädd vanliga kläder. Han, Åberg, Fredrik Claesson och Frölundaspelarna Sebastian Collberg och Johan Sundström fick ta emot blommor och hyllningar för sitt historiska JVM-guld.

...Stort jubel också när Nisse Ekman klev ut på isen och puffade lite för insamlingen till Strokefonden. Fint! Tror han blev lite extra rörd över ”Nisse Ekmans järnkaminer” också.


  (Marcus Nilson, Nisse Ekman, Joel Lundquist. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Man vet aldrig vad DIF är på för humör men matchen inleddes med ett fint friläge av Jimmie Ölvestad som försökte kroppsfinta Andersen ur läge men det gick inte riktigt som planerat. Bra chans dock.

... Frölunda hade de två bästa chanserna efter det. Först Micke Johansson som hade öppen kasse men Gustaf Wesslau gjorde en bra läsning på den pucken och tog den med en klockren plock. Syntes att Johansson drog ett ”fan!” när han åkte ner mot spelarbänken. Några sekunder efter klingade det rejält i målramen bakom Wesslau när Joel Lundquist satte ett skott i ribban.


  (Första washouten...  hög klubba. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Det var för övrigt väldigt mycket Frölunda i början av första. Gästerna fick de där långa anfallssekvenserna som DIF vill ha. Det gav till slut utdelning – trodde Frölunda. Men ”målet” dömdes direkt bort för hög klubba. Sedan tog domarna en liten videotitt ändå men det ändrade inte beslutet.

... Frölunda-forwarden Magnus Kahnberg gjorde comeback efter sin otäcka och långvariga skada. Det var dock inte han som åkte runt och såg ut som Darth Vader, det gjorde Joel Lundquist som har heltäckande visir efter sin skada.
 (Mario Kempe fintar bort von Gunten. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


.... 1-0 (16.43) Mario Kempe (Tim Eriksson, Christian Eklund) Frölunda må ha haft pressen men det är DIF som får första målet. Mario Kempe trampar på längs högerkanten, bryter in mot målet och slänger i väg pucken ur en tajt, sned vinkel, Andersen lämnar en liten retur, den är Kempe också på och trycker in.

 
 (Kempe och Eklund jublar efter 1-0.. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Jari Tolsas armbåge däckade Jimmie Ölvestad i slutminuten av första trots att Ölvestad inte ens var i närheten av pucken. Han låg sedan kvar på isen ett tag innan han kunde ta sig av på egna ben men med hjälp. Såg groggy ut och fick sedan konstaterat en hjärnskakning.


  ( Jimmie Ölvestad har precis fått hjärnskakning. FOTO ANDREAS GRANDIN)
   (Marcus Nilson bjuder upp Henrik Tömmernes som tackade nej.  FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Smällen blev upprinnelsen till lite gruff där Marcus Nilson var galen på Henrik Tömmernes och ville ta en fajt men det ville inte Tömmernes. Nilson slängde handskarna och tog av sig hjälmen. Det fick han tio minuter för, plus två för roughing. Tolsa och Tömmernes fick två minuter vardera. Lustigt det där med Nilsons tia. Jag har sett spelare kasta både handskar och hjälm och börja slåss utan att få en tia, nu fick han en tia (enligt speakern) just för att han slängde grejerna men utan att han ens började veva. Visst Nilson gör fel men konstigt att det inte är samma regler i alla matcher.


   (Ölvestad får hjälp av isen. Groggy.  FOTO ANDREAS GRANDIN)

ANDRA PERIODEN
... Ölvestad klev av där
efter smällen. Såg som sagt rejält groggy ut och fick sedan konstaterat hjärnskakning. Två tvåor kvittades och DIF fick ju pp som man inledde andra med. Men det hände inte mycket i det överläget.

...Lite avvaktande
spel i andra.  Efter 9.36 blev det dock jubel på Frölunda. Igen. Men även denna gång förgäves. En videokoll visade att Kahnberg gjorde en sparkrörelse och även denna gång blev det wash out.


   (Washout nummer tre. Nu för avblåst spel innan målet. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Riktigt fin Frölundachans i mitten av andra då Robin Lindqvist  trampar sig fri på vänsterkanten bryter in och bara ....skulle ha mål där. Men Wesslau kommer upp med en kalasräddning och snor Frölunda på det målet.

.... 13.52 kom kvällens tredje
washout för Frölunda. Nu efter att Daniel Tjärnqvist fått en smäll i bakhuvudet, blind side även denna tackling, av Jari Tolsa i sekvensen före.  Givetvis med gruff efter. Allt annat än go stämning på Hovet den här kvällen. Washouten? Jo när Tjärnqvist stöp fick Kahnberg pucken, friläge och satte pucken i mål. Igen. Men då hade domarna redan blåst av för sekvensen där Tjärnqvist däckades.  (Daniel Tjärnqvist däckad, Magnus Kahnberg åker mot mål.  FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Blev en märklig grej av alltihop. Två minuter var för Tolsa och Holmqvist för gruff men också 5+20 (matchpenalty) för Nilson som nu är avstängd i nästa match. Orsak? Abuse of officials då Nilson var fram och viftade med armarna framför en domare. Vilket inte går att försvara, absolut inte, men lite märklig känsla att den som inte slog någon fick matchstraff medan den som knockade ett par spelare bara fick två minuter per smäll.


   (Matchpenalty för Nilson. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... Frölunda pepprade verkligen DIF-målet under Nilsons femminutersutvisning men Wesslau plockade fram storspelet och fick även bra hjälp så något mål blev det inte där.

TREDJE PERIODEN

... Tolsas smäll på Tjärnqvist
visste var den tog. Eftersom DIF-backen har en jobbig  historia med hjärnskakningar tog klubbens läkare belutat att ta v honom från isen. (se även inlägget om skador).

... Det kom dock en kvittering tidigt i tredje.  Till slut. Tufft för DIF som hade klarat av femman på ett strålande sätt.

... 1-1 (1.09) Mika Pyörälä (Fredrik Pettersson, Mathis Olimb)  Skott Pettersson, retur som styrs in av Pyörälä

... Galen dubbelräddning av Wesslau när Printz kört en eftersläng och åkt ut för hög klubba och Frölunda tokpressade mot Djurgårdsmålet.

...Heroisk skottäckning också i sekvensen efter. Tror det var Ottosson. På en riktig Frölundarökare.

... Ny DIF-utvisning bara sekunder efter att Printz kom in. Det drog Frölunda nytta av.

...1-2 (5.50) Magnus Kahnberg (Mathis Olimb)  Spel 5 mot 4. Tekning, där Kahnberg får pucken, drar sig inåt mitten och pang drar på ett skott som visslar in bakom Wesslau.

… Med bara 5.24 kvar till full
tid drar Frölunda på sig lagstraff på grund av för många spelare på isen. Men Djurgården lyckas inte utnyttja det gyllene läget. Då. Kvitteringen kom i slutminuterna i stället kort efter att DIF plockat målvakten.


   (Jubel efter 2-2. En väldigt glad Ottosson i centrum.  FOTO ANDREAS GRANDIN)

… 2-2 (18.21) Kristofer Ottosson (Erik Gustafsson, Andreas Holmvist.) Fin pass av backjunioren Gustafsson, Ottosson får öppet mål, tar emot passningen och gör inga misstag och räddar en pinne till DIF.

ÖVERTID


…Böljande spel i förlängningen med chanser åt båda håll. Frölunda drog dock det längsta strået.  ( Mathis Olimb avgör. FOTO ANDREAS GRANDIN)

…2-3 (4.32) Mathias Olimb (Christian Bäckman). Jonas Almtorp får en bra chans, är inte långt ifrån men får inte in pucken. Spelvändning, friläge och pang så satt pucken där.


  ( Glädje och sorg efter avgörandet. FOTO ANDREAS GRANDIN)

2 kommentarer:

Marie Hallman sa...

Jag tog bort de här kommentarerna som började med en idiotkommentar och så var det svar på det. Att önska en spelare skador är fan inte okej.

Klint sa...

Hej Marie, Följer din blogg fanatiskt, du gör ett suveränt jobb!
Vad tror du om en intervju med Janne J? Han måste leverera någon form av plan nu när skadelistan är så pass tung.

Med vänlig hälsning,// klint